Kam z Athén?

Kam z Athén?

Kam do Athén

Zajímavá místa Athén: To zdaleka není jen Akropolis!Řecká agora.Plaka.Trhy v Monastiraki.Pireus.Římské fórum.Dionýsovo divadlo.Parthenon.Chrám boha Dia Olympského.
Archiv

Kde se koupat v Athénách

Pláže a koupání

Pláže, většinou písčité, se táhnou prakticky podél celého athénského pobřeží od přístavu Pierus až na samý jih do Glyfady. Nejvíce restaurací a života okolo nabídne čtvrť Palaio Faliro, naopak nejklidnější prostředí najdete dál od centra poblíž tramvajové konečné Asklipiio Voulas.
Archiv

Co vidět v Athénách a okoli

Nejlepší jednodenní výlety z Athén Hydra, Poros a Aigina. Tyto tři překrásné ostrovy jsou ideálním cílem jednodenního výletu z Athén. Delfy. Meteora. Nauplion. Mykény a Epidauros. Ostrov Hydra. Athénská Riviéra.

Co ochutnat v Athénách

CO OCHUTNAT

Výborné jsou zdejší tradiční pokrmy jako např. musaka (nákyp zmletého masa, baklažánů a bešamelu), gyros (kořeněné maso vpita chlebu se zeleninou, hranolky a tzatziki), souvlaki (grilované maso na špejli) nebo řecký salát (zelenina sfeta sýrem, olivami, olivovým olejem a kořením).
Archiv

Kdy jet do Athén

Počasí: Blahodárné sluneční paprsky

Nejpříznivějším obdobím pro návštěvu Athén je jaro (březen, duben, květen) a podzim (září, říjen, listopad), kdy se teploty pohybují mezi 20 a 35 °C. Za extrémní teploty, které Athény občas v srpnových dnech postihují, se dají považovat výšky okolo 45 až 50 °C.

Kde bydlet v Athenach

Ubytování v Athénách

Ideální je samozřejmě oblast centra, tedy okolo náměstí Syntagma a v blízkém okolí čtvrti Monastiraki. Atraktivitě oblasti ale odpovídají i vyšší ceny. Na druhou stranu většinu památek budete schopni navštívit pěšky.

Jak se dostat z Athen k moři

Metrem až k moři

Zážitek, který v něm asi nenajdete, je jízda metrem k moři. Lístek mě stál euro a platil 90 minut. K moři, až na konečnou metra, do přístavu Pireus, který dnes splývá s hlavním městem, to trvá zhruba půlhodinu. Za městem se metro změní v nadzemní dráhu, takže vidíte i kus jiných Atén.

Jak se dostat z letiste Athen do centra

Jak se dostat z/na letiště

Letiště je s centrem města spojené metrem modré linky číslo 3, které odjíždí přímo od terminálu. Vstup do metra i přestupní stanice jsou velice dobře značené a orientace je zde bezproblémová. Metro jezdí od 5:30 do 24:00 v intervalech 20 minut, doba jízdy do centra je zhruba 30 minut.

Co jíst v Athénách

V Řecku se hojně jí všechny druhy masa na různé způsoby a za ty nejznámější jídla zmíním musaku, gyros, keftedes, kleftiko a různé mořské plody. V Athénách narazíte na obrovské množství taveren, zejména budete-li se pohybovat v turistickém centru.

Co se nesmí v Řecku

10 věcí, které nikdy nedělejte v ŘeckuNespěchejte. Čas pro Řeky nic neznamená.Neházejte toaletní papír do záchodu.Neukazujte, že je něco OK!Nejezte u McDonald's.Nechoďte na svatá místa v tílku a v kraťasech.Nedotýkejte se památek.Nefotografujte válečné loděNechoďte nikam na vlastní nebezpečí

Kde je nejteplejší moře v Řecku

Nejteplejší moře je na ostrově vsrpnu a září, kdy teplota vody dosahuje krásných 25 stupňů.

Kdy je nejlepší jet do Řecka na dovolenou

Většina turistů jezdí do Řecka užít si sluníčka a koupání v moři, a tak bude jistě vhodné uvést nejvyšší teploty moře – od konce dubna do konce listopadu se tu teploty vody pohybují mezi 20 – 25°C. V létě vane v Řecku čerstvý vítr zvaný meltémi, který je poměrně příjemný a jen díky němu je pobyt na pláži snesitelný.

Jak se pohybovat po Athénách

Autobusy/trolejbusy: nejhustší síť na světě

I přes dnes už rozsáhlou a vypracovanou síť metra by se v Athénách rozhodně neobešli bez autobusové a trolejbusové dopravy, která je zde asi jedna z nejhustších na světě. Jen trolejbusy jsou zde provozovány na 23 linkách, které čítají celých 350 km.

Jak dlouho se letí do Athen

Informace o letu Praha – Athény

Nejlepší nalezená cena 1 014 Kč
Nejkratší doba letu 2hod 25min
Přímé lety Každý den
Letiště Athény 1 letiště

Co si dát v Řecku

Mezi typická jídla patří gyros, tzatziki a typický vynikající řecký jogurt. Ochutnejte "pitu", což je chlebová placka. Výborné jsou také řecké moučníky, pečivo nebo slané koláče z lískového těsta plněné sýrem či špenátem a velmi oblíbené je v této oblasti také sušené ovoce a oříšky.

Na co si dát pozor v Athenach

Je doporučováno dávat si pozor na cennosti, fotoaparáty, peníze, a hlavně cestovní doklady. Ke krádežím mnohdy dochází v athénském metru, kterým se přepravujete buď na letiště nebo z letiště. Své cennosti raději nenechávejte ani na sedadle vozidla. V rámci ubytovacích zařízení využívejte hotelových trezorů.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Která část Řecka je nejhezčí

Kréta. Kréta je nejhezčí řecký ostrov díky své historické oblasti. Je 260 km dlouhý, 57 km široký a vedou přes něj 3 pohoří. Kréta nabízí řadu míst s archeologickými vykopávkami a stavbami z minojské doby.

Který řecký ostrov je nejlevnější

Liší se i ceny na jednotlivé ostrovy, kdy mezi nejlevnější patří Kréta, Rhodos či Kos (s odletem z Vídně) nebo Korfu (z Bratislavy a Vídně). V průměru vyjdou letenky asi na 3 000 Kč.

Kdy nejlépe na Krétu

K návštěvě ostrova Kréta je vhodné každé roční období, nicméně nejlepším obdobím je jaro a září, kdy vládnou příjemné teploty a srážky jsou vzácné.

Jak cestovat v Athénách

Autobusy/trolejbusy: nejhustší síť na světě

I přes dnes už rozsáhlou a vypracovanou síť metra by se v Athénách rozhodně neobešli bez autobusové a trolejbusové dopravy, která je zde asi jedna z nejhustších na světě. Jen trolejbusy jsou zde provozovány na 23 linkách, které čítají celých 350 km.

Jak se dostat z letiště v Athénách do centra

Jak se dostat z/na letiště

Letiště je s centrem města spojené metrem modré linky číslo 3, které odjíždí přímo od terminálu. Vstup do metra i přestupní stanice jsou velice dobře značené a orientace je zde bezproblémová. Metro jezdí od 5:30 do 24:00 v intervalech 20 minut, doba jízdy do centra je zhruba 30 minut.

Jak dlouho trvá let z Prahy do Athén

Jaká je doba letu z Prahy do Athén Doba letu Praha – Athény je 2 hodiny a 30 minut, letecké spojení zajišťuje aerolinka Aegean.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Kde je v Řecku nejhezčí moře

O Lefkadě se říká, že je perlou v Jónském moři a že má právě ty nejkrásnější pláže z celého Řecka. Název Lefkada pochází již z doby antického Řecka a byl odvozen od zářivě bílých útesů na nejjižnějším cípu ostrova.