Kdy se vyplatí koupit letenky?

Kdy se vyplatí koupit letenky?

Kdy se zlevňují letenky

Zapomeňte na to, že letenky s blížícím se časem odletu zlevňují – právě naopak. Drtivá většina letenek (99 %) je při nákupu na poslední chvíli, nedejbože na letišti, právě nejdražší. Je to z toho důvodu, že těmito lety létají především obchodní cestující, kteří peníze mají a letecké společnosti chtějí vydělávat.

Kdy je nejlepší kupovat letenky Ryanair

Velmi obecně platí pravidlo (výjimky jsou a budou vždy), že nejlevnější letenku koupíte tak 1-3 měsíce před odletem. Pokud tedy hodláte například v listopadu cestovat, od konce srpna se vyplatí sledovat, jak se ceny mění a až spadnou na pro Vás přijatelnou hladinu, tak letenky koupit.
ArchivPodobné

Jak koupit nejlevnější letenky

30 tipů, jak najít nejlevnější letenkyPoužívejte vyhledávače levných letůPoužívejte režim inkognito.Ceny letenek se mohou v různých vyhledávačích lišit.Buďte flexibilní v datech odletu i příletu.Buďte flexibilní ve výběru destinace.Místo příletu a odletu.Přestupy.Nemusíte vždy letět přímo.
Archiv

Kde je nejlepší kupovat letenky

skyscanner.cz, letuska.cz, pelikan.cz, cestujlevne.com, Student Agency a další. Letenky lze vyhledávat i přímo na googlu na této stránce. Já k vyhledávání nejvýhodnějších a nejlevnějších letenek používám vyhledávače www.azair.com nebo www.kiwi.com.

Jak casto se mění ceny letenek

Ceny letenek se mohou měnit až třikrát denně. Samozřejmě platí i fakt, že aerolinky mohou mít jednou za čas speciální akce, kdy letenky vychází opravdu výhodně a může se jednat i o blížící se termín. Toto většinou platí na krátké lety jako např. Londýn, Řím, Amsterodam, Paříž, atd.

Který den v týdnu kupovat letenky

Na druhou stranu ostatní dny v týdnu jsou ceny letenek vždy dražší, zejména o víkendech. Nejlepší je proto kupovat letenku v noci z úterý na středu nebo v noci ze středy na čtvrtek. Na cenu má totiž vliv i doba, kdy si letenku koupíte.

Kdy jsou letenky nejdražší

Kdy jsou nejlevnější letenky v rámci týdne V úterý, středu a čtvrtek. Nejdražší letenky pak zpravidla najdete s odletem o víkendu, o svátcích nebo v dovolenkové sezoně. Svou roli hraje samozřejmě také hodina odletu – levně nakoupíte především v okrajových denních hodinách.

Jak dlouho dopredu koupit letenku

Známí čeští prodejci se shodují, že nejlevnější letenky lze koupit zhruba tři měsíce před odletem. V případě, že se cestovatelé rozhodnou letět s nízkonákladovou aerolinkou, najdou nejvýhodnější lístky i půl roku dopředu.