Kdo vlastní Mondelez?

Kdo vlastní Mondelez?

Kdo vlastní firmu Orion

Orion je od roku 1924 česká značka čokolády a cukrovinek, od roku 1992 jedna ze značek švýcarské firmy Nestlé.

Co vlastni mondelez

Na českém a slovenském trhu patří mezi její klíčové značky čokolády Milka a Figaro, sušenky Opavia, Milka, BeBe Dobré ráno, Kolonáda a bonbony Halls. V České republice společnost provozuje továrny v Opavě, Lovosicích a Mariánských Lázních.

Kdo vlastní Kinder

Kinder čokoláda je cukrářský výrobek italské firmy Ferrero.

Kdo vlastní milku

Milka je mezinárodní značka americké společnosti Mondelēz International vyrábějící čokoládu a čokoládové výrobky.

Kde se vyrábí čokoláda Orion

Důvěřujeme zlatým českým ručičkám, proto dodnes vyrábíme čokoládu u nás, a to v závodě Zora v Olomouci, s láskou a úctou k tradici a poctivému řemeslu.

Odkud je Orion

Značka Orion se poprvé rozzářila. Za jejím zrodem stáli manželé Maršnerovi, kteří čokoládové pochoutce rozplývající se na jazyku zasvětili celý svůj život. Čokolády se zpočátku vyráběly v pražské „Orionce“, postupně se výroba rozdělila do několika závodů po celé republice.

Kdo koupil Opavia

Novým vlastníkem továrny i značky Opavia se stalo konsorcium společností Danone a Nestlé.

Kde sídlí Orion

Důvěřujeme zlatým českým ručičkám, proto dodnes vyrábíme čokoládu u nás, a to v závodě Zora v Olomouci, s láskou a úctou k tradici a poctivému řemeslu.

Kdo vyrábí Ferrero Rocher

Ferrero SpA je italský výrobce značkové čokolády a cukrovinek, je třetím největším výrobcem cukrovinek a čokolád na světě. Spadají pod něj značky Kinder, Tic Tac, Raffaello, Ferrero Rocher či Nutella.

Kde se vyrábí Ferrero

Ferrero vlastní nebo spoluvlastní plantáže na pěstování lískových oříšků v Ázerbájdžánu, Bělorusku, Turecku, Chile, Argentině, Itálii, USA, Ukrajině a v Jižní Africe.

Z jaké země je Milka

Švýcarská preciznost s mléčnou příchutí

Počátky Milky sahají až do první poloviny 19. století, kdy švýcarský výrobce čokolády Philippe Suchard založil svůj vlastní obchod s čokoládovými dezerty ve městě Neuchâtel. Od roku 1825 se zde místní obyvatelstvo mohlo těšit z mnoha druhů lahodné čokolády.

Odkud je Kráva Milka

Kráva Milka se zrodila v roce 1901, kdy si tuto značku firma Suchard nechala zaregistrovat v Německu. Firma Suchard po polovině 19. století zaplavila Evropu reklamou na svoji čokoládu a čokoládové pochoutky.

Co to je Nestlé

Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Zlepšujeme kvalitu života a přispíváme ke zdravější budoucnosti tím, že nabízíme produkty a služby pro všechna období života, pro každý okamžik dne.

Kdo vyrábí Tatranky

Tatranky vyráběla firma Theodor Fiedor, která byla zestátněná a v roce 1947 začleněna do státního podniku Československé čokoládovny n.p., nyní Opavia. Vyrábějí se však i na Slovensku. V ČR se v prodejní síti nacházejí Tatranky především od výrobců Opavia a Pečivárne Sereď (Sedita).

Kde sídlí firma Opavia

Opavia
Datum založení 1840 založení továrny; 1958 vznik názvu Opavia pro označení továrny v Opavě
Sídlo Opava, Česko
Adresa sídla Karolinská 661/4, Praha, 186 00, Česko
Charakteristika firmy

Odkud je Nutella

Jako spousta skvělých sladkých dobrot pochází Nutella původně z Itálie. Poprvé se v poválečném roce 1946 do její výroby pustil italský cukrář Pietro Ferrero a pojmenoval ji původně „Pasta Gianduja“. Pojal ji jako obložení na chléb a první verze se nedala roztírat, jak to známe dnes.

Kde se vyrábí rafaelo

Bonbóny Raffaello jsou vyráběny následujícími továrnami Ferrero: Vladimir, Rusko; Brantford, Kanada; a Arlon, Belgie. Rusko je pro Ferrero trhem s nejvyššími prodeji cukrovinky Raffaello.

Jak je stará Milka

1901. 19. března nechal výrobce cukrovinek a tabulkových čokolád Philipp Suchard zaregistrovat název „Milka" jako obchodní značku svých čokolád. První tabulky Milka čokolády byly zabaleny v papíru odstínu lila fialové barvy.

Kdy vznikla Milka

Čokoláda Milka vznikla v továrně značky Philippe Suchard v německém Lörrachu. Konkrétně se to stalo 24. dubna 1901. Název „Milka“ vznikl složením ze dvou německých slov Milch a Kakao, tedy mléko a kakao.

Jak se jmenuje ikonická kravička čokolády Milka

Společnost si nechává registrovat logo značky Milka jako ochrannou známku. A o dva roky později v roce 1964 se lila odstín fialové barvy stává oficiální barvou značky Milka. V reklamě se poprvé představila „Kráva Milka“. Od následujícího roku se tento fialový symbol stává centrální postavou reklam značky Milka.

Jaké firmy vlastní Nestlé

Mezi nejznámější značky společnosti Nestlé patří Chocapic, Nesquik, Cini Minis, Fitness, Aero, Orion, Kit Kat, Nescafé, Nespresso, Nestea, Häagen-Dazs, Mövenpick, Friskies a mnoho dalších.

Z jaké země je Nestlé

Naše historie začíná v roce 1866, kdy Anglo-Swiss Condensed Milk Company otevírá ve Švýcarsku první evropský závod na kondenzované mléko. V roce 1867 pak vynalézá Henri Nestlé přelomovou dětskou výživu a v roce 1905 je fúzí s Anglo-Swiss založena nová společnost, později známá jako Nestlé Group.

Kdo vyrábí Horalky

Horalky jsou tradiční slovenské oplatky plněné arašídovou krémovou náplní a lemované čokoládou. Váží 50 gramů. Jejich výrobcem je Sedita. V současnosti patří k nejpopulárnějším pochoutkám Slováků, ročně v Seredi Sedita vyrobí 160 milionů kusů.

Kde se vyrábí Horalky

Kromě Fidorek a Tatranek se v Opavě a dalších závodech v Lovosicích a Bratislavě vyrábí cukrovinky, sušenky a oplatky 3Bit, BeBe, Disko, Figaro, Halls, Horalky, Kolonáda, Milka, Miňonky, Oreo, Piškoty, Siesta, TUC a Zlaté.

Kdo vlastni firmu Opavia

V roce 2007 Opavia přešla pod americký koncern Kraft Foods, v roce 2012 pak pod Mondelēz International, který vznikl rozdělením Kraft Foods na dvě samostatné skupiny.