Модерен апартамент в Москва

Този уютен, но в същото време строг и лаконичен интериор на апартамент в центъра на Москва е проектиран за тричленно семейство. Клиенти – хората са много образовани и всестранно развити: съпругата е филолог, съпругът е професор, а синът е бъдещ адвокат. Но в същото време семейството е доста атлетично, радва се на планински ски, пътува. Задачата пред дизайнерите беше поставена, както следва: строгост и прави линии в интериора, защото според собствениците красотата не трябва да бъде за сметка на функционалността.

Апартаментът с обща площ 65 кв.м се намира на улица Воронцово поле. Според домакинята бъдещото място на пребиваване не е избрано случайно: цялото детство на клиента е прекарано в тази област..

Основното желание в дизайна беше добре обмислено оформление: две спални с достъп до балкон, кухня, съчетана с хол и трапезария, голяма баня и съблекалня, която не се получи с предишно оформление. За да се решат тези проблеми, беше извършено цялостно демонтиране на всички вътрешни прегради, включително за замяната им с по -трайни конструкции (къща, построена през 1935 г. “Кировка” с дървени подове).

При разработването на интериора на този апартамент за основа бе взет принципът на контрастни цветове и текстури. Исках да създам стилно и дискретно жилище, в което жителите му да се чувстват комфортно и от всички многобройни пътувания те се прибираха у дома с голямо удоволствие..

Дизайнер: MEKS-DESIGN