Дизайнерски апартамент в Киев

Е, старата ни мечта се сбъдна – отваряме нов раздел, наречен „Нашият“, в който ще споделим най -добрите интериори на украински къщи и апартаменти (дори имаме съответна позиция в главното меню). Ще актуализираме веднага щом материалът стане достъпен, но ще се опитаме да го направим с известна редовност. В нашата страна няма толкова много интересни интериори в сравнение със същата Европа или САЩ, но искрено вярваме, че ситуацията ще се подобри много скоро..

И ще започнем с уютен едностаен апартамент в Киев на Печерск, собственост на млад дизайнер Валерия. Ето какво ни разказа за дома си: „Като се има предвид работата ми, всеки ден виждам огромно количество цвят, богатство на форми, невероятна красота толкова много, че у дома искам да си почина малко. Почивка означава: сън (спалня), хранене (кухня и трапезария), събирайте се с приятели за добър филм (дневна зона), добре, работа за удоволствие (работна зона) и куп неща, които трябва да бъдат скрити, така че че те не могат да се видят е творческа бъркотия.

мека седалка на перваза на прозореца с гледка

хол, комбиниран с кухненски бял гардероб и килим

Но размерът на апартамента е само 26 кв. метра – не прави възможно изтеглянето му. Малката обща площ води до големи последици – преустройство в студио за увеличаване на площта, лъскави бели стени и шкафове под тавана, за да се възползва максимално от зоната и визуално да се разшири височината на тавана с вертикални линии, като по този начин се запазва усещането за свобода и обем, въпреки големия брой неща и книги.

Mac у домашен плот

Особеността на този апартамент е и в липсата на цвят, всичко с изключение на пода е бяло, така че настроението може да бъде настроено с текстил, в зависимост от сезона, като замените мигачите и възглавниците, можете да внесете прохлада в интериора през горещото лято или затоплете в топли цветове през студена зима. Обичам да готвя и да събирам приятели – затова има 4 стола, но когато има много хора, масата се обръща към прозореца и размерът на масата 160х80 ви позволява да изхранвате цялата компания.

бяла минималистична кухня в Киев

Лъскавият син под е отличителна черта на апартамента – много исках да ходя по небето. 🙂 Увеличих прозорците, защото обичам светлината, а когато се събудя, обичам да виждам дървета на фона на облаци. По същата причина няма завеси. В кухнята мивка до прозореца – много по -приятно е да миете чиниите, докато се любувате на пейзажа.

стъклен под в кухнята

Има и всекидневна зона – с телевизор, масичка за кафе с мек килим и диван, който с едно движение на ръката се превръща в двойно легло, а масичката за кафе се превръща в нощно шкафче “.

оформление на едностаен апартамент

P.S. Ще се радваме да чуем вашите мнения за апартамента и новата заглавка.