Jaké jsou druhy polévek?

Jaké jsou druhy polévek?

Jak dělíme polévky

Bílé polévky.Hnědé polévky (vývary)Přesnídávkové polévky.Zdravotní polévky.Zvláštní (speciální) polévky.

Jaká polévka se hodí ke guláši

nějaká z jednoho druhu zeleniny, třeba květáková, ale ne ze zeleniny, která se dochucuje česnekem, protože česnek bude v guláši. Do zeleninové polévky se také může použít vývar z hovězího ořezu, polévka bude chutnější, nebo můžeme použít vývar do gulášové šťávy.

Jakou polévku udělat

Pórková polévka s fenyklem a jablkem. Jemná polévka plná zasmaženého pórku, fenyklu, jablka a zeleninového vývaru vás skvěle zasytí.Mexická polévka.Čočková polévka.Uzená polévka s kroupami a hráškem.Krémová brokolicová polévka s česnekem.Hrstková polévka.Fazolová polévka.

Co patří do polévky

Nejoblíbenější koření do polévkybobkový list. Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně.borščbylinky do polévky.celer.cibule.citronová tráva.černý pepřčesnek.
Archiv

Co jsou hnede polévky

Vývary z masa – hnědé polévky

Jsou to čisté, hutné vývary z masa, kostí a zeleniny. Vývary z masa mají význam především pro svou chuť, protože varem se částečně do nich vyluhují chuťové látky z masa. Nejsou zvlášť výživné, teprve zavářky, vložky nebo také vejce jim dodávají větší výživnou hodnoutu.

Kdo vymyslel polévku

První polévky připravovali pravděpodobně naši předkové již v době kamenné! Polévkami plnili své misky staří Římané, Řekové, Egypťané, obyvatelé dávné Byzance a samozřejmě řada asijských národů.

Jak se dělá květáková polévka

V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme, rozšleháme a asi 10 minut vaříme. Přidáme prolisovaný květák, koření a zalijeme mlékem. Nakonec polévku zalijeme žloutkem rozšlehaným ve smetaně.

Jak se dělá Drožďová polévka

Postup přípravy receptuNa másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme.Povaříme asi 15 minut, mezitím si připravíme těstíčko na nočky: rozpustíme máslo, stáhneme z plotýnky, přidáme mléko a vajíčko a rozšleháme.Hotovou polévku ozdobíme sekanou petrželkou.

Jak udělat jednoduchou polévku

Do hrnce dáme vařit asi 1-1,2 litru vývaru nebo vody. Pokud použijeme vodu, přidáme kostku zeleninového bujónu a necháme ho úplně rozpustit. Poté přidáme 1 šálek mražené zeleniny a necháme vařit do změknutí. Polévku není třeba dochucovat, ale kdo má rád slanější, může dosolit.

Jak se dělá nudlová polévka

Postup přípravyDo hrnce dáme kost, 2 celé očištěné mrkve, očištěnou cibuli, 1-2 masoxy podle množství a nové koření.Vaříme asi 45 minut. Potom vše přecedíme na jemném cedníku. Mrkev nakrájíme na kostičky, můžeme obrat maso z kosti a nakrájet jej do polévky.Zavaříme nudle a dochutíme. Ozdobíme petrželkou.

Co dát do polévky místo nudlí

Kapání do polévky je tradiční způsob, jak zahustit polévku a zasytit strávníky. Díky vajíčkům také do polévky propašujete bílkoviny a minerály, které se vždycky hodí. Kapání se dělá přes vidličku, hrubé síto nebo cedník. Výsledkem mají být malé hrudky vzdáleně připomínající halušky.

Jaká zavářka do polévky

Zavářky se zavářejí přímo do polévky. Zavářkami se rozumějí: polévkové těstoviny, zavářky z vaječného těsta, noky a knedlíčky, obilniny a obiloviny, syrové vejce. Vložky se upraví zvlášť a vkládají se až do talíře, a nebo se nabídnou v misce, aby si každý dal podle své chuti.

Co je selská polévka

Postup přípravy

Na trošce sádla osmahneme pokrájenou zeleninu s cibulí. Osolíme, opepříme a přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme do poloměkka. Polévku zahustíme tmavší jíškou, kterou připravíme tak, že na másle osmažíme hladkou mouku.

Co je to vývar a

Vývar (též bujón) je kuchyňská surovina připravená vyvařením masa (kostí) či zeleniny, často obojího, používaná např. při vaření polévek a omáček. Těmito názvy se také označují polévky, ve kterých vývar tvoří hlavní surovinu.

Co je to pho bo

Klasickou variantou polévky phở je phở bò, tedy hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a jarní cibulkou.

Jak správně jíst pho bo

Polévka pho se zásadně srká!

Polévka pho se správně servíruje ve větších miskách; nejdříve vložíte na dno rýžové pho nudle, poté případně vařené maso, kuličky anebo krevetky. Navrch dáváte plátek toho nejkvalitnějšího syrového hovězího masa, co nejtenčího, jak ho zvládnete ukrojit vy a váš nejostřejší nůž.

Jak se dělá frankfurtská polévka

Postup přípravy receptuCibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme.Ke konci vaření vmícháme smetanu. Hotovou můžeme na talíři pokapat nebo pocákat smetanou ke šlehání.Polévku můžeme obměnit přidáním brambor, česneku, majoránky, podle chuti.

Jak dlouho se vaří květáková polévka

Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě třetiny prolisujeme. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme, rozšleháme a asi 10 minut vaříme.

Jak se dělá mrkvová polévka

Postup přípravy

V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte šalotku a česnek a opékejte cca 2 minuty na středním plameni. Přidejte nakrájenou mrkev a stále na středním plameni opékejte dalších 5–10 minut. Vše zalijte vývarem a vařte na mírném plameni, dokud mrkev nezměkne (asi 20–30 minut).

Jak se jí Cinska polevka

Když se vše vaří, vložíme sáček čínské zeleniny a nakonec pórek. Ochutíme podravkou, případně ještě osolíme a přidáme chilli koření – čím více, tím lépe, ale aby se dala polévka jíst. Když je vše měkké, dochutíme sójovou omáčkou a zahustíme "škrobovým mlékem".

Jak se dělá zeleninová polévka

Postup přípravy receptu

Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs pod svíčkovou) a osmažíme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zasypeme asi 2 lžičkama papriky a rozmícháme. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.

Z jaké mouky se dělá kapání do polévky

Jakou mouku použít Můžeme použít hladkou, polohrubou nebo hrubou. Chybu neuděláme ani s dětskou krupičkou. Rozdíl bude ve výsledném vzhledu a chuti – z hrubé mouky a krupičky bude kapání nadýchanější, z hladké mouky "hladší a pevnější".

Jak se dělá strouhání do polévky

Vejce rozklepneme do misky elektrického mini drtiče, sekáčku – chopperu. Přidáme cca 80 gramů mouky, zavřeme a krátce mixujeme/sekáme. Otevřeme, zkontrolujeme zda těsto není nalepené na dně, pokud ano, odloupneme ho vidličkou, pokud je třeba, přisypeme trochu mouky, uzavřeme a opět, teď již v kratších pulsech sekáme.

Co do polévky kdyz nemám nudle

Kapání do polévky je tradiční způsob, jak zahustit polévku a zasytit strávníky. Díky vajíčkům také do polévky propašujete bílkoviny a minerály, které se vždycky hodí. Kapání se dělá přes vidličku, hrubé síto nebo cedník. Výsledkem mají být malé hrudky vzdáleně připomínající halušky.

Co je Francouzská polévka

Celé polévce kraluje karamelizovaná cibule, která se mírně oflambuje koňakem, vínem, na závěr zalije kuřecím či hovězím vývarem a spolu se svazkem bylinek vaří. Co je na francouzské cibulačce ale nejatraktivnější, jsou kousky opečené bagetky s pořádnou dávkou sýru gruyère.