Jak dlouho se letí do Kalábrie?

Jak dlouho se letí do Kalábrie?

Jak dlouho trvá let do Kalábrie

Nejrychlejší let Česká republika–Kalábrie trvá 2hod 15min (Praha Letiště Václav Havel–Mezinárodní letiště Lamezia Terme). Do destinace Kalábrie nabízí lety 6 leteckých společností, včetně SWISS, Czech Airlines a Smartwings.
Archiv

Jak cestovat do Kalábrie

Nejpohodlněji se do Kalábrie dostanete letecky. Lze přitom využít přímý let z Prahy do Lamezia Terme od Smartwings, který v roce 2017 létá čtyřikrát týdně, a to od začátku června do začátku října. Doba letu je jen 2 hodiny a 15 minut. Z letiště už je Tropea jen hodinu cesty.
Archiv

Jak dlouho trvá let z Prahy do Itálie

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu do Švédska ? 2:00 1340 km
Délka letu do Taiwanu ? 11:20 9030 km
Délka letu do Itálie ? 0:50 780 km
Délka letu do Thajska ? 10:10 8250 km

Archiv

Co je Kalábrie

Kalábrie (italsky Calabria [kaˈlaːbrja]IPA) je region na jihu Itálie. Na severu sousedí s regionem Basilicata, na západě je obklopen Tyrhénským mořem a na východě Jónským mořem. Za Messinskou úžinou na západě leží Sicílie. Region má rozlohu 15 079 km² a žijí zde téměř 2 milióny obyvatel.

Kam se letí 2 hodiny

Doba letu letadlem do vybraných dovolenkových destinací:

Místo odletu Země příletu Doba letu Vzdálenost
doba letu z Prahy na Sicílii 2:15 h 1 402 km
doba letu z Prahy na Sardinii – Cagliari 2:20 h 1 400 km
doba letu z Prahy na Kalábrii 2:20 h 1 500 km
doba letu z Prahy na Menorku 2:25 h 1 550 km

Jak dlouho trvá let do Albanie

Jak dlouho trvá let na lince Česko – Albánie Průměrná doba letu z destinace Česko do cílového města Tirana (hlavní město státu Albánie), je 2 hodin/y a 5 minut/y.

Kam jet do Kalábrie

Kam se vydat na zajímavá místa v KalábriiTropea. Nejnavštěvovanější a nejkrásnější město v Kalábrii.Castello Aragonese. Aragonská tvrz se nachází ve středisku Isola di Capo Rizzuto.Mys Capo Vaticano. Je nejkrásnější pobřežní částí Kalábrie.Gerace.Pentedattilo.Národní park Pollino.Za gastronomickým zážitkem.

Jak se žije v Kalabrii

Oblast Kalábrie je nejchudší v celé Itálii a lidé zde stále žijí převážně venkovským způsobem života. V posledních letech, zároveň se stoupajícím zájmem letních dovolenkářů o Kalábrii, se začíná budovat i turistická infrastruktura nutná k pokrytí potřeb návštěvníku Kalábrijského pobřeží.

Jak dlouho trvá let do Karibiku

Nejčastější dotazy – rezervace letenek do Karibik

Průměrný zpáteční let z České republiky do [CB,ctgroup, place:'to'] trvá 22hod 32min a pokryje vzdálenost 8025 km.

Jak dlouho trvá let na Kretu

Jak dlouho trvá let z Praha do Kréta Heraklion 2 hodin/y a 50 minut/y je průměrná doba letu Praha – Kréta Heraklion.

Kam jet do Kalabrie

Kam se vydat na zajímavá místa v KalábriiTropea. Nejnavštěvovanější a nejkrásnější město v Kalábrii.Castello Aragonese. Aragonská tvrz se nachází ve středisku Isola di Capo Rizzuto.Mys Capo Vaticano. Je nejkrásnější pobřežní částí Kalábrie.Gerace.Pentedattilo.Národní park Pollino.Za gastronomickým zážitkem.

Co ochutnat v Kalábrii

Grilované krevetky a sušená horská šunka, nakládané feferonky, salát z chobotniček, smažené houbičky a kalamáry, těstoviny na olivovém oleji s bazalkou, kalábrijské víno, lesní jahody a zmrzlina z cedrových šišek. Všechno bylo pohádkově dobré.

Jak dlouho trvá let

Doba letu letadlem do vybraných dovolenkových destinací:

Místo odletu Země příletu Doba letu Vzdálenost
doba letu z Prahy na Sardinii – Olbia 2:05 h 1 300 km
doba letu z Prahy na Lefkadu 2:10 h 1 348 km
doba letu z Prahy do Bulharska – Burgas 2:15 h 1 450 km
doba letu z Prahy na Sicílii 2:15 h 1 402 km

Kdy je nejlepší jet do Albánie

Nejlepší dobou pro plážovou dovolenou na albánském pobřeží je léto. V červenci a srpnu svítí slunce nejvíce a Jaderské moře se stává teplejším. K návštěvě měst, jako je Tirana, se lépe hodí květen, červen nebo září. Příznivými teplotami vládne i říjen, ve druhé polovině však častěji prší.

Jaké je moře v Albánii

Západní část Albánie leží na pobřeží Jaderského moře, zatímco její jihozápadní část leží na pobřeží Jónského moře. Od Itálie, kterou od Albánie odděluje Otrantský průliv, je vzdálena 72 kilometrů. Hlavní město Tirana, kde žije přibližně 895 tisíc obyvatel, je finančním centrem země.

Jaké je moře v Kalábrii

Kalábrie (Calabria) je region v pomyslné špičce italské boty, omývaný Tyrhénským i Jónským mořem.

Kdy jet do Kalábrie

Nejlepší měsíce pro dobré počasí v Kalábrii jsou Duben, Květen, červen, červenec, Srpen, Září, říjen a Listopad. V průměru jsou nejteplejší měsíce červenec a Srpen. Nejchladnější měsíce jsou Leden a únor. Nejtěžší dešťový měsíce jsou Leden, únor, Březen a Listopad.

Co koupit v Kalabrii

Nepostradatelnou součástí zdejší kuchyně jsou také čerstvé sardinky a z nich připravené těstoviny Pasta ccu ri sarde. Tuto velmi chutnou, Arábií inspirovanou sladko-slanou kombinaci sardelek s chlebovými krutony, rozinkami a piniovými oříšky rozhodně vyzkoušejte.

Jak dlouho trvá let do Egypta

Jak dlouho se letí do Egypta, kudy se letí a jaká je trasa letu z Prahy U času říkáme, že obvyklá doba letu z Prahy, Brna i Ostravy trvá okolo 4 hodin letu. Vše samozřejmě záleží na konkrétních letištích, letové trase a především povětrnostních podmínkách.

Jak dlouho trvá let na Zakynthos

Jednosměrný přímý let mezi městy Praha a Zakynthos trvá přibližně 2.4 hod. Jaká je vzdálenost letu Praha – Zakynthos Letecká vzdálenost mezi městy Praha – Zakynthos je 1472 km.

Jak dlouho trvá cesta na Rhodos

Jak dlouho trvá let z Praha do Rhodos 2 hodin/y a 50 minut/y je průměrná doba letu Praha – Rhodos.

Kam se letí nejdéle

V 80. letech do rekordů na dálkových letech znovu zasáhl izraelský El Al, když zprovoznil linku mezi Tel Avivem a Los Angeles (přes 12 000 km). Schéma letu podle standardu ETOPS. Čárkovaně čára, kterou by letadlo mělo letět tak, aby mělo vždy v dosahu 60 minut nouzové letiště.

Proč nejezdit do Albánie

Do Albánie mnoho turistů nejezdí – a to především z důvodu bezpečnosti. Možná si vzpomínáte, jak v roce 2015 proběhla českými médii zpráva, že v albánských horách byli zastřeleni dva čeští turisté.

Na co si dát pozor v Albánii

Jako v každé evropské zemi si i v Albánii dávejte pozor na zloděje a kapsáře. Kradou hlavně nestřežené osobní věci nebo turistům nutí předražené zboží a služby. V chudších oblastech a perifériích měst nedávejte na odiv fotoaparáty, telefony a jiné cennosti.

Čím se dá platit v Albánii

Zákonným platidlem Albánie je albánský lek (ALL).