Co se pije na Zanzibaru?

Co se pije na Zanzibaru?

Co se dá koupit na Zanzibaru

TOP 11 suvenýrů ze Zanzibaru: Přivezte si nádech exotiky – kikoi, ukili nebo tingatinga!Přivezte si ze svých cest originální suvenýr.Tašky a pouzdra kitenge.Dřevěné sošky zvířat.Pletené koše.Originální truhly.Výroba kosmetiky z řas.Obrazy tingatinga.Originální kanga.

Na co si dát pozor na Zanzibaru

Bezpečnost v Zanzibaru – na co si dát pozor

Situace na ostrově je bezpečná, pouliční kriminalita není na vysoké úrovni. Hygienická situace je horší než jsme zvyklý, voda z kohoutku témeř nikdy není pitná, používejte balenou vodu. Doporučujeme vyhýbat se stojaté vodě, může hrozit schistosomóza.

Jak se stravovat na Zanzibaru

Zanzibar strava

Doporučujeme stravu minimálně polopenzi – snídaně i večeře. Je zde ale i dost hotelů zajišťující stravu allinclusive. Strava je většinou běžná mezinárodní s vlivy asijské, africké a středomořské kuchyně. Hojně zde nabízeny především mořské ryby.

Co si s sebou zabalit na Zanzibar

Mezi to, co si sbalit na Zanzibar patří základní lékárnička, také opalovací krém a repelent. V zemi je zakázané kupovat a vyvážet některé druhy mušlí, produkty ze zvířecí kůže, slonoviny a želvoviny.

Co se nesmí vyvážet z Zanzibaru

Ze země se nesmějí vyvážet mušle, koráli, lastury a jiné trofeje uvedené na seznamu CITES. Spojení prostřednictvím českých mobilních telefonů je na Zanzibaru obvykle bez problémů. Kvalita signálu však občas kolísá.

Kdy je vhodné jet na Zanzibar

Za optimální měsíce je považován červen a říjen. Avšak nejvíce turistů sem jezdí v lednu až v březnu. Vlhkost vzduchu se pohybuje mezi 60-70%. Průměrná teplota moře je největší v březnu, dosahuje až 30°C.

Jaké zásuvky jsou na Zanzibaru

Elektrická síť na Zanzibaru je 230 V / 50 Hz. Užívané zásuvky jsou typu D, tedy se dvěma plochými kontakty a zemnicím kolíkem, případně tři kulaté kolíky v trojúhelníkovém uspořádání. Pro všechny elektronické přístroje s českými zástrčkami budete potřebovat adaptér, tzv. přechodku.

Co vědět před cestou na Zanzibar

COVID UPDATE: Od 25.3.2022 byly upraveny podmínky pro vstup do země. Neočkovaní cestovatelé mají povinnost předložit při vstupu do země potvrzení o negativním PCR testu ne starším než 76 hodin před příjezdem/příletem. Očkovaní cestovatelé se prokazují očkovacím certifikátem a nemají proto povinnost testu.

Co je zakázáno vyvážet z Bulharska

Je zakázáno vyvážet i dovážet zboží, které podléhá zvláštním předpisům (cizokrajné rostliny, zvířata, zbraně, starožitnosti). Vývoz předmětů pocházejících nebo vyrobených z volně žijících zvířat a veškerých živých zvířat bez zvláštního povolení je přísně zakázán.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Jaké očkování do Zanzibaru

V současné době nejsou žádná povinná očkování, výjimku tvoří očkování proti žluté zimnici u turistů přijíždějících z oblastí s jejím výskytem (subsaharská Afrika a Latinská Amerika včetně transferů). Většina letů z Evropy má přestup jindě, tudíž toto očkování není potřeba.

Jaké moře je na Zanzibaru

Nejen, že si užijete krásné pláže s jemným bílým pískem, palmami, ale také můžete objevovat krásy podmořského světa a to v krásně teplé vodě. Moře v Zanzibaru totiž spadá pod Indický oceán a je známé především pro svou vysokou teplotu, která neklesá pod 24°C.

Jakou řečí se mluví na Zanzibaru

Úředními jazyky na Zanzibaru jsou angličtina a svahilština. Anglicky se pohodlně domluvíte v ubytovacích zařízeních, v obchodech, v barech a restauracích a na plážových resortech. Zanzibar byl v minulosti domovem ománských sultánů, proto v ulicích často uslyšíte arabštinu.

Jaká zvířata žijí na Zanzibaru

Na ostrově nežijí žádná velká zvířata a predátoři. V oblacích se vznáší pestrobarevní tropičtí ptáci a motýli. Několik ostrovů ze souostroví je chráněno kvůli populaci mořských želv a želv obrovských. Turisté je mohou navštívit v omezeném množství, se želvami se spřátelit nebo je nakrmit.

Na co si dát pozor při ceste do Bulharska

Pokud byste si na něco měli dát pozor, tak na krádeže. Týká se to zejména velkých letovisek. Na veřejných plážích raději nenechávejte bez dozoru svoje osobní věci. Pokud budete bydlet v hotelu, kde se pohybuje hodně lidí, a budete mít pokoj v přízemí, nenechávejte raději v době nepřítomnosti otevřená okna a dveře.

Co se vyplatí koupit v Bulharsku

Pro ženy doporučujeme nákup přírodní kosmetiky z růžového oleje Rose of Bulgaria a do kuchyně sladkou i pálivou papriku ( červen piper). Pro muže budou zajímavé cigarety, doutníky či samotný tabák. Za jedny z nejlepších v Evropě jsou považována především červená vína.

Co se nesmí vyvážet z Kréty

Řecko – celní a devizové předpisy

Bez zvláštního povolení je zakázán vývoz a dovoz zbraní a střeliva, léků (vyjma těch určených pro osobní potřebu), starožitností a uměleckých předmětů, chráněných rostlin, zvířat a přírodnin. Mimo palivovou nádrž lze v kovovém kanystru převážet maximálně 10 litrů pohonných hmot.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Kdy je nejlepší jet na Zanzibar

Nejlepším obdobím pro dovolenou na Zanzibaru jsou měsíce červen až říjen a leden až březen, které nespadají do období dešťů. Při rozhodnutí, kdy jet na Zanzibar, hraje důležitou roli také pohyblivý svátek ramadán, během něhož bývají některé podniky uzavřeny.

Co vzít s sebou do Bulharska

Pro pobyt u moře nezapomeňte plavky, pokrývku hlavy,sluneční brýle, plážovou obuv, lehké a vzdušné oblečení. Samozřejmostí jsou opalovací krémy s vyšším faktorem, ošetřující prostředky po opalování a ochranný repelent.

Co je levné v Bulharsku

Oproti Chorvatsku jsou ceny potravin v Bulharsku nízké

Užitečným nástrojem jsou letáky místních supermarketů. V Bulharsku dominují CBA, Billa, Fantastico, Kaufland a Lidl. Kupříkladu ryby, pečivo, maso, ovoce a zeleninu nebo víno seženeme levněji, než v tuzemsku.

Co se nesmí vyvážet z Bulharska

Je zakázáno vyvážet i dovážet zboží, které podléhá zvláštním předpisům (cizokrajné rostliny, zvířata, zbraně, starožitnosti). Vývoz předmětů pocházejících nebo vyrobených z volně žijících zvířat a veškerých živých zvířat bez zvláštního povolení je přísně zakázán.

Co si přivézt z Kréty

Nejlepší suvenýry, které se vezměte domů z Kréty z ŘeckaHorský bylinkový čaj.Olivový olej.Tradiční oblečeníKeramika.Víno.Bylinky.Raki.

Co se dá koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Jak draho je v Řecku

Zahraniční láci nebo drahotu vyjádříme procentuálně, vůči průměrným cenám v České republice. V Řecku stojí hotely a restaurace 125,9 %, potraviny 118,5 % a nealkoholické nápoje 124,1 % toho, co platíme za stejné produkty a služby v tuzemsku.