Jak chutná pho?

Jak chutná pho?

Jak ochutit pho

Na stole rozhodně nesmí chybět tato dochucovadla: pálivá chilli omáčka, naložený česnek, rybí omáčka, sůl a pepř, čerstvá chilli paprička pokrájená na malé kousky, čerstvá limetka či citron (pokrájená, připravená na vymačkání do vývaru), a dle preferencí bylinky (zejména jihovietnamská pho).

Jak se vyslovuje pho bo

Phở bò [fə bó], Phở gà [fə gá] a dost možná i výraz Phở (bò) tái [fə (bó) tají] není nám Čechům už úplně neznámý. Tenhle vyhlášený vietnamský vývar si asi zamilovala většina gastromaniaků, kteří si oblíbili vietnamskou kuchyni.

Co se dává do pho bo

Do Pho Bo patří jednoznačně morkové kosti, hovězí kližka a odřezky z masa. Nezapomeňte určitě přidat do vývaru i maso, vývar bude silnější. Koření, bez kterého se Pho neobešlo: Badyán, skořice a černý kardamom. S jistotou seženete v Sapě nebo ve specializovaných obchodech.
Archiv

Jak se dělá pho bo

Pečené kosti a nožičku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli a dáme vařit. Na začátku vaření sbíráme pěnu, později, asi po 30 minutách varu, přidáme hovězí hrudí, které vaříme do měkka asi 2 hodiny.

Jak správně jíst pho bo

Polévka pho se zásadně srká!

Polévka pho se správně servíruje ve větších miskách; nejdříve vložíte na dno rýžové pho nudle, poté případně vařené maso, kuličky anebo krevetky. Navrch dáváte plátek toho nejkvalitnějšího syrového hovězího masa, co nejtenčího, jak ho zvládnete ukrojit vy a váš nejostřejší nůž.

Co patří do polevky pho

Do misky přijdou nejdříve široké nudle, mungo klíčky, červená cibule, zbylé čerstvé bylinky a vymačkaná šťáva ze čtvrtky limety. Pak už je na každém, jestli si do vývaru přidá chilli papričky, rybí omáčku a nebo taky hoisin omáčku.

Co je to pho bo

Klasickou variantou polévky phở je phở bò, tedy hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a jarní cibulkou.

Jak dlouho se má vařit polévka

Ne vždy platí, že čím déle je vývar na plotně, tím lépe. Hovězí a vepřové můžete nechat táhnout klidně až 12 hodin, kuřecímu masu bohatě stačí 4 až 5 hodin a zelenině dokonce jen 1 až 2 hodiny. A ryby vařte nejdéle hodinu, po delší době se totiž z kostí začne uvolňovat vápník a vývar má pak nahořklou chuť.

Jak chutna polévka Pho

Pho je především božsky silný vývar a hodně voňavých bylinek.

Co znamená pho bo

Polévka phở bò – vietnamský hit

Je to lahodný vývar se širokými rýžovými nudlemi, plátky masa a jarní cibulkou. Populární je zejména polévka phở bò neboli hovězí vývar a phở gà čili kuřecí vývar. Phở bò najdete v každé vietnamské restauraci.

Kam na pho bo v Praze

Kde v Praze najdete nejlepší Pho Na těchto místech ochutnáte tradiční VietnamPho Vietnam Tuan & Lan. Podnik, který najdete rovnou na třech místech v Praze.Pho family.Remember – vietnamese food.Cà phêBánh Mì Makers.Sapa a Pražská tržnice.

Odkud je pho

Naše putování po historii polévky Pho začíná v Severním Vietnamu, v provincii Nam Dinh, odkud pramení první zmínky. Silný, masový vývar s plochými rýžovými nudlemi, se stal velmi oblíbeným a recept se rozkřikl do hlavního města Hanoje a po celé zemi.

Na co je dobrý slepici vývar

Tuto poctivou a silnou polévku vařily naše babičky při rýmě a nachlazení, ale také pro maminky v šestinedělí na posílení. Polévka dokáže také skvěle zahřát, když prochladneme. Hospodyně doporučovaly vařit polévku ze starší slepice – vývar prý pak měl větší sílu.

Co znamená táhnout vývar

02. Vývar nechte minimálně čtyři hodiny táhnout. To znamená, že voda bude těsně pod bodem varu a zjednodušeně řečeno platí, že čím déle budete maso a zeleninu při nižší teplotě vařit, tím bude vývar lepší.

Co znamená bun

Dusík močoviny v krvi neboli BUN (zkratka pochází z anglického názvu blood urea nitrogen) se stanoví v laboratoři ze vzorku odebrané krve. Močovina se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Normální hodnota BUN se pohybuje v rozmezí 6–20 mg/dl. Stanovení BUN může být součástí vyšetření funkce ledvin.

Co je to Bun Bo Nam Bo

Vietnamský pokrm Bun Bo Nam Bo se doslova překládá jako "nudle s hovězím masem z jihu". Tento teplý nudlový salát se připravuje z tenkých rýžových nudlí (bun) a podává se s marinovaným smaženým hovězím masem (bo). Je to oblíbené pouliční jídlo v Hanoji.

Proč pít vývar

Konzumací hovězího či jiného vývaru získáme mnoho vitamínů, minerálů, aminokyselin a významně podpoříme trávení (takže doporučuji pití nebo spíše usrkávání malého množství teplého vývaru během jídla). A tím, že podpoříme trávení, podpoříme např. i spalování tuku, imunitu a v neposlední řadě pomůžeme kloubům a vazům.

Proč jíst vývar

Podporuje zdravý mozek, pomáhá chránit pohyblivost kloubů a celkovou vitalitu těla. Když vám není dobře, hrnek horkého vývaru vás zaručeně postaví na nohy. Když si dáte vývar před jídlem, snížíte tím příjem kalorií. Ve vývaru je želatina, zlepšující spánek, kognitivní funkce a působící proti stárnutí.

Co dělat když se zakalí vývar

"Když se toho chceš zbavit, ušleháš bílky na sníh, přidáš je do zchladlého vývaru, a ta vaječná bílkovina na sebe naváže tu bílkovinu vysráženou z masa; a máš ho krásně čirej, takovej jiskrnej," radí šéfkuchař.

Jak zchladit vývar

Doporučujeme ho zprudka zchladit – položte hrnec do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit. Po zchlazení vydrží vývar v ledničce až pět dní. Můžete ho také zamrazit, zmražený vývar vydrží přibližně tři měsíce.

Co znamená bun cha

Bún chả je pokrm z vietnamské kuchyně, jehož základem je grilovaný vepřový bůček (vietnamsky: chả) a rýžové nudle (vietnamsky: bún), původně pocházející z Hanoje.

Co je to Pho

Phở (také pho, vyslovuje se [fəː˧˩˧] s klesavo-stoupavým tónem, chữ nôm: ?, lidově fóčko) je populární vietnamské jídlo. Původ jídla je v provincii Nam Dinh, ale posléze se stalo populární v hlavním městě Hanoji a v celé severní části Vietnamu. Obvykle se podává k snídani, ale je možno ho podat i v jinou denní dobu.

Jak dlouho se dělá vývar

Ne vždy platí, že čím déle je vývar na plotně, tím lépe. Hovězí a vepřové můžete nechat táhnout klidně až 12 hodin, kuřecímu masu bohatě stačí 4 až 5 hodin a zelenině dokonce jen 1 až 2 hodiny. A ryby vařte nejdéle hodinu, po delší době se totiž z kostí začne uvolňovat vápník a vývar má pak nahořklou chuť.

Jak dlouho se muze jíst vývar

Po zchlazení vydrží vývar v ledničce až pět dní. Můžete ho také zamrazit, zmražený vývar vydrží přibližně tři měsíce.

Jak nechat vychladnout vývar

V zimě není problém – zakrytý hrnec postavte na balkon nebo za okno, pokud máte pořádný parapet, a vystydne rychle. V létě se podobné věci nedoporučují, takže zbývá jen postavit zavřený hrnec do dřezu se studenou vodou. Poté by měl přijít do lednice.