Co dělá ředitel MŠ?

Co dělá ředitel MŠ?

Co musí splnovat reditelka MŠ

Ředitel školy musí splňovat obecné kvalifikační předpoklady pedagogického pracovníka, jimiž jsou svéprávnost (dříve nazývaná způsobilostí k právním úkonům), odborná kvalifikace pro přímou pedagogickou činnost, kterou ředitel vykonává, bezúhonnost, zdravotní způsobilost a prokázání znalosti českého jazyka.

Kdo může být ředitelem MŠ

b) Ředitelem školy může být pouze ten, kdo získal praxi ve výkonu přímé pedagogické činnosti nebo v činnosti, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření, nebo v řídící činnosti nebo v činnosti ve výzkumu a vývoji.
Archiv

Jak se stát ředitelem MŠ

Řediteli mateřské školy stačí prokázat praxi tří let v pozici vedoucího týmu v OVB či Partners. U základní školy je třeba praxe o rok delší, u střední školy přibývá další rok. Uvedený příklad je extrémní, ale opravdu se setkáváme s nově zvolenými řediteli, kteří za sebou nemají vůbec žádnou pedagogickou praxi.
Archiv

Co musí dělat ředitel školy

Ředitel školy (zastarale též řídící (učitel)) je pracovník, který je zodpovědný za správu a řízení školy, popř. školského zařízení. Ředitel nese plnou zodpovědnost za kvalitu a efektivitu vzdělávacího procesu a také za finanční řízení školy. Pod jeho kompetence spadá také přijímaní a propouštění učitelů.
Archiv

Co dělá zástupce ředitele školy

Popis pracovní pozice. Zastupování ředitele školy v jeho nepřítomnosti. Zajišťování úkolů pedagogicko-organizačního charakteru z pověření ředitele školy. Řízení a zajišťování hospodářských úkolů ve škole.

Kdo je nad reditelem

Generální ředitel řídí celou organizaci, vytváří strategii a politiku směřující ke stanoveným cílům. Během své činnosti musí vyhodnocovat finanční a další analýzy týkající se činnosti firmy. Schvaluje finanční rozpočty a rozhoduje v marketingové, obchodní i výrobní politice firmy.

Jak dlouho může být ředitel školy

472/2011 Sb., upravuje šestileté „funkční období“ ředitelů veřejných škol. Podle § 166 odst. 2 jmenuje zřizovatel ředitele na vedoucí pracovní místo na období 6 let.

Co dělá zástupce ředitele

zástupce tvoří úvazky učitelů, rozvrh hodin, suplování vyučujících,počty žáků ve třídách, pomáhá řešit výchovné a kázeňské problémy ve třídách, kontroluje učitele jak plní svoji práci, v pololetí veškerou dokumentaci a vysvědčení, tvoří podklady pro finanční hodnocení učitele a ty předkládá řediteli.

Kdo je nadřízený ředitele školy

24. V souladu s § 183 odst. 3 školského zákona plní úkoly nadřízeného správního orgánu ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí krajský úřad. Krajský úřad je tedy odvolacím orgánem v případě všech rozhodnutí uvedených v § 165 odst.

Jak se volí ředitel školy

„ředitelé“) jmenuje na vedoucí pracovní místo zřizovatel na základě jím vyhlášeného konkursního řízení na období 6 let. Vzhledem k tomu, že ředitele do funkce jmenuje zřizovatel školy a nikoli jeho zaměstnavatel, jedná se o tzv. vnější jmenování, tedy jmenování subjektem odlišným od zaměstnavatele.

Kdo platí ředitele školy

Plat se řediteli zpravidla vyplácí z finančních prostředků státního rozpočtu poskytnutých škole či školskému zařízení na platy. Zřizovatel však může přispívat i na mzdové výdaje školy nebo školského zařízení (a v některých případech má dokonce zákonnou povinnost tak činit).

Co dělá ředitel

Ředitel se stará o celkové řízení velké organizace, vytváří strategii a politiku směrující ke stanoveným cílům. Během své činnosti vyhodnocuje finanční a další analýzy týkající se činnosti firmy. Schvaluje finanční rozpočty a rozhoduje v marketingové, obchodní a výrobní politice firmy.

Kdo jmenuje ředitele školy

„ředitelé“) jmenuje na vedoucí pracovní místo zřizovatel na základě jím vyhlášeného konkursního řízení na období 6 let. Vzhledem k tomu, že ředitele do funkce jmenuje zřizovatel školy a nikoli jeho zaměstnavatel, jedná se o tzv. vnější jmenování, tedy jmenování subjektem odlišným od zaměstnavatele.

Kdo vybírá ředitele školy

561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, ředitele školské právnické osoby zřizované obcí nebo svazkem obcí a ředitele příspěvkové organizace jmenuje na pracovní místo ředitele zřizovatel na základě jím vyhlášeného konkurzního …