Jak se jmenují všechny fobie?

Jak se jmenují všechny fobie?

Jaké jsou všechny fobie

Které fobie patří mezi nejznámějšíAerofobie – strach z létáníAichmofobie – strach z ostrých předmětůAkrofobie – strach z výšek.Arachnofobie – strach z pavoukůHeliofobie – strach ze slunečního světla.Klaustrofobie – strach z uzavřených prostorůMysofobie – strach ze špíny.Tanatofobie – strach ze smrti.

Jak se jmenuje fobie z čísla 666

Podobně jako v případě čísla 13 mají někteří lidé strach z čísla 666. Tato fobie se odborně nazývá hexakosioihexekontahexafobie.

Jak se jmenuje fobie z žil

Příznaky. Když člověk trpící hematofobií vidí krev, nebo na ni pomyslí, začnou se u něho vyskytovat následující příznaky: panika. strach, úzkost.

Co je Ergofobie

Ergofobie: Strach z práce.
Archiv

Co je to Trypanofobie

Trypanofobie (ze starořeckých slov trypano – nebozez nebo vrtat, fobos – strach) je chorobný strach z injekčních stříkaček a jehel, přičemž může představovat závažné zdravotní riziko, neboť některé osoby trpící touto fobií se mohou lékařské péči záměrně vyhýbat a odmítat ji, nicméně dnes již existují možnosti, jak …

Jak se jmenuje fobie z hlubin

Jedná se o druh fobie označovaný jako thalassofobie. Na rozdíl od obecného strachu z vody neboli aquafobie totiž určuje úzkost z vodní hloubky, z toho co žije nebo hrozí pod hladinou, případně z vln a dalších projevů vodního živlu.

Co to je 777

Andělské čísla 777

Andělé vám aplaudují-gratulujeme, daří se vám! Neustávejte v pilné práci a vězte, že se váš sen stává skutečností. Toto je velmi pozitivní znamení, které vás upozorňuje, že možná dojde i na další zázraky.

Co je to Hexakosioihexekontahexafobie

Hexakosioihexekontahexafobie je chorobný strach z čísla 666. Toto číslo se vyskytuje v Apokalypse: Protože v hebrejštině i v řečtině se jako číslice užívala písmena, bylo snadné např [..]

Jak se jmenuje strach z hloubky

Jedná se o druh fobie označovaný jako thalassofobie. Na rozdíl od obecného strachu z vody neboli aquafobie totiž určuje úzkost z vodní hloubky, z toho co žije nebo hrozí pod hladinou, případně z vln a dalších projevů vodního živlu.

Jak se zbavit strachu ze školy

Tipy pro podporu dětíPovídejte si s dětmi, vyslechněte je.Zeptejte se, z čeho mají největší strach.Nechte dítě říct nejhorší scénář – jeho vyslovení může uklidnit.Oceňte své dítě, že o strachu hovoříSdílejte, pokud jste také jako děti zažili něco podobného.Vymyslete plán, jak zvládnout den ve škole.

Jak se nebát v práci

Zkuste si své strachy i sepsat. Už jen samotná konkretizace pomůže obavu zmírnit. Je to, jako když dobře poznáte svého protivníka – teprve tehdy s tím můžete něco dělat. Nevíte-li, s kým máte tu čest, půjde to jen těžko.

Jak se jmenuje fobie z jehel

Trypanofobie (ze starořeckých slov trypano – nebozez nebo vrtat, fobos – strach) je chorobný strach z injekčních stříkaček a jehel, přičemž může představovat závažné zdravotní riziko, neboť některé osoby trpící touto fobií se mohou lékařské péči záměrně vyhýbat a odmítat ji, nicméně dnes již existují možnosti, jak …

Jak se jmenuje strach z klaunů

Termín coulrofobie, kterým se označuje chorobný strach z klaunů, pochází z řeckého slova koulron, což znamená chůdy. Výraz kolobathristes představuje člověka na chůdách — na nich klauni dříve v cirkusech vystupovali. „Strach z klaunů může u člověka vzniknout vlivem negativní zkušenosti z minulosti.

Co je strach ze tmy

Nyktofobie je chorobný strach ze tmy. Nejde o běžný strach ze tmy, kdy se tělo přirozeně cítí v nebezpečí, protože jeho hlavní smysl, zrak a s ním spojená obrana spočívající v tom, že ví o nepříteli, je neutralizován.

Jak se jmenuje strach z hadů

Ofidiofobie je abnormální strach (neboli fobie) z hadů. Řadí se mezi zoofobie, jež jsou způsobeny zvířaty. U lidí postižených ofidiofobií vyvolává pohled na hady pocit úzkosti a strachu a nezáleží na tom, zda je v teráriu, televizi, na fotografii či při setkání ve volné přírodě.

Co je to za číslo 666

Číslo 666 (někdy též 616) je v Bibli označováno jako číslo šelmy. Je to název konceptu, který je zmiňován v knize Zjevení svatého Jana Nového zákona, podle něhož je určité konkrétní číslo charakteristickým označením Antikrista. Z tohoto důvodu je toto číslo oblíbené v satanismu.

Co to znamená 111

Andělské číslo 111 znamená motivaci, cíle, sny a vášně, manifestaci, podvědomí, vizualizaci, moudrost, intuici, optimistický přístup, přeměnu myšlenek do reality, pozitivní afirmace a duchovní osvícení. Mocné vedení Boha a andělů vás žádá, abyste změnili své myšlenky. Možná jste se modlili za své zdraví a štěstí.

Jak se jmenuje fobie z knoflíku

Koumpounofobie. Aby toho nebylo málo, existuje také fobie z knoflíků. Divíte se, čeho se na tak obyčejné věci může někdo bát Lidé trpící tímto iracionálním strachem často popisují, že pohled na knoflíky v nich vyvolává pocit odporu, úzkost nebo naprostou beznaděj.

Jak se říká strachu z vysek

Akrofobie je odborné označení pro extrémní nebo neopodstatněný strach z výšek či hloubek. Chorobný strach z výšky – hypsofobie, z hloubky – kremnofobie. Člověk trpící touto fobií může být v extrémních případech nebezpečný sobě i svému okolí.

Co je to Chromofobie

Chromofobie je vzácná psychiatrická porucha, při které má daný jedinec bezdůvodný strach z určité barvy nebo barev. Podobně jako u jiných fobií mívá postižený jedinec náhled na nesmyslnost strachu, ale není schopen jej překonat.

Co se stane když nebudu chodit do školy

„Pokud neomluvená absence u žáka dosáhne deset hodin, zabývá se jí pouze třídní učitel spolu se zákonným zástupcem dítěte. Když dítě chybí 10 až 25 hodin, svolá ředitel školní výchovnou komisi, na které se problém řeší,“ shrnula přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Jak probíhá úzkosti

Úzkost je z lékařského (psychiatrického) pohledu složitá kombinace emocí zahrnující strach, zlé předtuchy a obavy. Často je doprovázena fyzickými příznaky, jako je bušení srdce, pocit nevolnosti, bolest na hrudi, zkrácené dýchání, chvění rukou. Úzkost je nepříjemný emoční stav, jehož příčinu není možné definovat.

Jak se uklidnit psychicky

7 způsobů, jak zklidnit chaos ve vaší hlavěDýchejte klidně Každému je jasné, že dýchat prostě musí.Hlaďte se. Účinným pomocníkem v boji se stresem je dotek.Pijte vodu, pijte pitnou vodu. Pro správné zvládání stresu je důležitý také pravidelný pitný režim.Smějte se.Vybijte se.Jezte.Vizualizujte.

Jak se zbavit stresu ze školy

Jak na stres ze školyAni ne za dva měsíce budou Vánoce. A pak už je to jenom chvilka do maturity!Pravidlo č. 1: Relaxujte!Spěte. Když vás čeká rušný den, pořádně si na něj odpočiňte.Najezte se.Žijte zdravěProtáhněte se.Sepište si to-do list.Myslete pozitivně

Jak se jmenuje fobie z injekcí

Strach z injekcí má dokonce svůj latinský název – trypanofobie. Vyskytuje se u dětí, ale i u dospělých. Aichmofobie, je strach z ostrých předmětů. Strach z odběrů krve tedy není mezi lidmi ojedinělý.