Jak se co nejlevněji dostat do Japonska?

Jak se co nejlevněji dostat do Japonska?

Jak se nejlevněji dostat do Tokia

Nejlepší nabídka jednosměrné letenky Praha–Tokio na stránkách momondo za posledních 72 hodin je 9 457 Kč. Cena nejvýhodnější zpáteční letenky Praha–Tokio za posledních 72 hodin je 384 002 Kč.

Kdy se jezdí do Japonska

Za nejlepší období pro návštěvu z hlediska počasí v Japonsku je všeobecně považováno jaro, především měsíce březen a duben, kdy rozkvétají po celé zemi sakury. Oblíbeným obdobím je také podzim, kdy se obloha po období tajfunů opět vyjasní a lesy se zabarví pestrými odstíny červené, hnědé a žluté.

Jak dlouho trvá let z Prahy do Tokia

Jak dlouho trvá let Praha – Tokio Nejkratší let Praha – Tokio trvá 11 h 50 min (pro lety s odletem v následujících 60 dnech).

Kdy jsou nejlevnější letenky do Japonska

Užitečné tipy, jak najít levné lety do Japonsko

Za hlavní sezónu se považuje květen, červen a červenec. Nejlevnější měsíc pro lety z České republiky je duben.

Jak dlouho trvá cesta do Japonska

Nejsnadnější cesta do Japonska vede vzduchem. Let z Prahy trvá asi 15 hodin a vyžaduje alespoň jeden přestup. Z velkých evropských letišť míří přímé linky do Tokia na letiště Narita International Airport vzdálené asi hodinu jízdy od centra metropole.

Jak draho je v Japonsku

Kolik co stojí

Japonsko je v porovnání se zbytkem Asie velmi drahá země. V porovnání s Evropou zase takový rozdíl není. Ceny potravin jsou přibližně stejné jako u nás, služby, hotely a restaurace jsou ovšem o poznání dražší. Celkově vyjde cestování po Japonsku velmi podobně jako po západní Evropě.

Jak se platí v Japonsku

V Japonsku hotovost potřebujete, jen s kartou si nevystačíte. Za mnoho služeb se platí v hotovosti. Kartou zaplatíte bez problémů v malých samoobsluhách (7-eleven, Lawson, FamilyMart). Kartou zaplatíte ve většině hotelů.

Odkud nejlevneji do Japonska

Nejlevněji vycházejí města jako Tokio či Ósaka nebo ostrov Okinawa. Ostatní destinace bývají dražší asi o 1 000 Kč. Doporučuji proto pročíst informace ke konkrétním městům. Nejčastěji využijete: letenky do Tokia, letenky do Ósaky, letenky na Okinawu, letenky do Hirošimi, letenky do Sappora či letenky do Nagoji.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Co se vyplati koupit v Japonsku

Většinou se jedná o množství stánků umístěných v podlouhlých arkádách s pestrou nabídkou zboží jako je móda, levná elektronika a množství přívěsků. Zakoupíte zde také tradiční sušené potraviny, například různé druhy mořských plodů či řas. Smlouvání o ceně je zde do určité míry možné.

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Co zařídit před cestou do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Co se nesmí vyvážet z Japonska

Z Japonska je zakázáno vyvážet předměty kulturních národních památek jako např. japonské (samurajské) meče, starožitnosti, zbraně a střelivo, narkotika, omamné a psychotropní látky, pornografii, vojenský materiál a jiné druhy zboží podle zvláštních předpisů.

Co jíst v Japonsku

Hlavní suroviny v japonské kuchyni jsou rýže, maso, ryby, mořské plody, tofu a zelenina. Japonská rýže je „kulatozrnná“ a po uvaření ve speciálním vařiči je lepivá, což umožňuje její konzumaci hůlkami. Nejuznávanějším masem je hovězí, i když na úplném jihu Japonska převládá spíše vepřové.

Co je potřeba do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.

Jak jedí Japonci

Své jídlo vaří odlišným způsobem

Tempura, tonkatsu a kroketám navzdory – japonská jídla obnášejí hodně vaření v páře, grilování, grilování na pánvi, restování, pomalého vaření a fermentování. Mají také ve zvyku udělat alespoň jednu misku polévky a obvykle servírují jídlo na více malých talířů.

Co se pije v Japonsku

Mezi nejznámější alkoholický nápoj v Japonsku patří bezpochyby saké. Ochutnejte také vynikající piva Sapporo a Asahi nebo whisky značky Suntory a Nikka. Velmi oblíbené jsou nealko nápoje Calpis Water a Pocari Sweat.

Jakou rýží jedí Japonci

Rýže označovaná jako „nelepkavá“ (uručimai), jejíž užití je častější, má stále daleko lepivější konzistenci než rýže u nás na Západě. Velmi běžné a často nejlevnější jsou v Japonsku nudlové pokrmy.

Jakou chuť má saké

Jak sake chutná

Sake neobsahuje tak velké množství kyselin. I přesto lze rozeznat sake sladší či naopak trpčí. Byť je tento kvašený nápoj vyráběn doslova z vody a rýže, nezřídka kdy můžete cítit i chutnat ovocné tóny, například i manga.

Co se jí v Japonsku

Japonská kuchyně

Základní informace
Dochucovadla šičimi, tógaraši, sójová omáčka, wasabi, sezamový olej, zázvor
Pokrmy
Jídla sushi, sašimi, moči, ramen, onigiri, umeboši, daifuku, japonské nudle
Nápoje sake, japonský čaj

Kdy se pije saké

Sake se vyznačuje vysokým obsahem aminokyselin a má velký potenciál zdůraznit a doplnit chuť jídel. Přirozeně se hodí k typické japonské kuchyni jako jsou ryby, mořské plody či sushi. Spárovat jej však překvapivě můžete i s evropskými pokrmy.

Jak udělat saké

Svaříte 3,5 litru vody s 1,5 kila cukru a necháte vychladnout. Vodu pak nalijete do nádoby a zakryjete propíchaným igelitem a 6 týdnů necháte kvasit. Až bude vykvašeno, nelekněte se zápachu. Pokud kvas smrdí, neznamená to, že bude smrdět i po přelití do jiné nádoby.

Jak chutná rýžové víno

Jak vlastně rýžové víno chutná

Traduje se, že v okamžiku, kdy jej ochutnáte, mělo by vám vyvolat hned několik chuťových vjemů: sladký, kyselý, hořký, svíravý, ale také dojem, který lze nejlépe opsat slovem řízný. Oproti vínu mu chybí větší množství kyselin.

Jak se dělá rýžové víno

Postup přípravy receptu

Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!