Co si přivézt z Toskánska?

Co si přivézt z Toskánska?

Co jíst v Toskansku

Tlusté ručně dělané pici s jednoduchou rajčatovou omáčkou.Cantucci se namáčejí do lahodného Vin Santo.Lampredotto je florentská jednička ve světě fast foodu.Hutná polévka ribollita se často jí jako samostatný chod.Sýry se v Toskánsku namáčejí do marmelády či do medu.

Co dělat v Toskánsku

Toskánsko: Tipy na výletCastellina in Chianti.Katedrála Santa Maria del Fiore.Klášter Camaldoli.Lucca.Lázně Montecatini Terme.Lázně Petriolo.Město Grosseto.Město Monticiano.

Co dovazet z Itálie

Gurmáni si vozí z Itálie kvalitní olivový olej, nakládané papričky, feferonky, nakládané olivy, a já si nikdy neopomenu dovézt peperliziu, nakládanou zeleninu v olivovém oleji do rizota. Výborné jsou oplatky s medem a mandlemi (ripiete), které jsou k dostání na Gargánu.

Jak cestovat po toskansku

Vlak. Cesta vlakem po Toskánsku je nejpohodlnější, nejrychlejší a nejfrekventovanější variantou dopravy. Alespoň pokud se pohybujete mezi většími městy, což naprostá většina turistů bude. Vlakem se totiž dostanete opravdu takřka do všech turisticky významných míst v Toskánsku.

Proč jet do Toskánska

Hlavní město Toskánska mě baví propojením bohaté kulturní historie s moderními dějinami – vznikla tu celá řada slavných módních značek, je tu významná zlatnická škola. Vedle spousty galerií umění určitě navštivte také dílny původních řemesel. Překrásné je třeba ruční barvení papíru nebo vkládání mozaiky do mramoru.

Kde se ubytovat v Toskansku

Vybíráme pro vás 3 nejlépe hodnocená ubytování na toskánském venkově:Agriturismo Uliveto Gretacci – krásná odlehlá farma poblíž lázeňského městečka Saturnia daleko od civilizace.Albergo Palazzo Squarcialupi – nádherný 3* hotel ve vinařském regionu Chianti mezi Florencií a Sienou.

Jaké je moře v Toskánsku

Toskánsko leží na severu na pobřeží Ligurského moře a na jihu na pobřeží Tyrhénského moře.

Co je levné v Itálii

Levnější jsou lokální produkty (zelenina, ovoce, těstoviny, …), o něco dražší jsou sýry a uzeniny, které jsou ovšem kvalitní. V supermarketech se dívejte po akcích, dobré víno můžete v akci koupit za 3–4 eura. Drahé jsou cigarety. Na trzích se prodávají místní kvalitní potraviny a oproti cenám u nás jsou dražší.

Co se nesmí vyvážet z Itálie

Bez zvláštního povolení se nesmí vyvážet jakékoliv předměty starší sto let. Platí zákaz vývozu ohrožených druhů živočichů, rostlin a přírodnin.

Kdy je nejlepší Navstivit toskansko

Kdy Toskánsko navštívit

Sezóna tu je relativně dlouhá a dobrá doba pro návštěvu je kdykoli mezi dubnem a říjnem. Červenec a srpen jsou pomyslným vrcholem co se týče návštěvnosti, cen i teplot, ale protože se jedná o rozsáhlý region a ne o město, vždy se najde způsob, jak se všem těmto nevýhodám vyhnout.

Kdy je nejlepší Navstivit Toskánsko

Kdy Toskánsko navštívit

Sezóna tu je relativně dlouhá a dobrá doba pro návštěvu je kdykoli mezi dubnem a říjnem. Červenec a srpen jsou pomyslným vrcholem co se týče návštěvnosti, cen i teplot, ale protože se jedná o rozsáhlý region a ne o město, vždy se najde způsob, jak se všem těmto nevýhodám vyhnout.

Jak nejlépe platit v Itálii

eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express. Kolik peněz v Itálii ponecháte, záleží také na místu a na době, kdy tuto přátelskou zemi navštívíte. K nejdražším městům patří Benátky a Řím.

Jak jsou drahe potraviny v Itálii

Oproti České republice jsou ceny potravin v Itálii dražší o 22 %. Ušetříme tam jenom výjimečně, například za oleje, tuky a nápoje. Vyrazíme do zahraničí, abychom změnili prostředí, protáhli tělo a osvěžili hlavu.

Odkud se nesmí vyvážet mušle

Filipíny: Podle filipínských zákonů je úplně zakázáno vyvážet například mušle zév, přestože evropská legislativa dovoluje jejich dovoz do počtu tří kusů na osobu. Povolení nad rámec CITES Filipínci vyžadují také pro všechny korály. Chorvatsko: Zakázán je vývoz mušlí a všeho „mořského bohatství“.

Co se nesmi dovážet do Spanelska

Španělsko podepsalo CITES, což je mezinárodní dohoda o zákazu obchodu s ohroženými druhy zvířat a rostlin, která se celosvětově týká více jak 800 druhů. Patří sem mj. například korály, mušle, kaktusy, orchideje a želvy. Těmto „suvenýrům“ se vyhněte: v případě porušení zákona hrozí trestní stíhání.

Na co si dát pozor na dovolené v Itálii

Bezpečnostní situace je v Itálii v zásadě stejná jako v jiných jihoevropských zemích. Dejte si pozor na kapesní krádeže, krádeže v automobilech, v dopravních prostředcích a na pláži.

Na co je třeba si dát pozor při platbě kartou

Při placení bychom platební kartu neměli spouštět nejen z očí, ale nejlépe ani z rukou. Do terminálu u obchodníka vkládáme platební kartu sami, bezkontaktní také přikládáme ke čtečce sami. Pokud to za nás činí obchodník, pozorně jej při provádění transakce sledujeme. Ani při placení v restauraci by to nemělo být jinak.

Co se nesmí dělat v Itálii

Co se nesmí v Itálii

V Benátkách krmit holuby, v Lerici chodit pouze v plavkách. Pozor ale i na líbání, v Eboli můžete dostat pokutu za líbání v autě. V celé Itálii potom platí zákaz nákupu zboží u plážových či pouličních prodejců. K zakoupenému zboží je zákazník povinen vzít si účtenku.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Co se nesmí vyvážet ze Španělska

Španělsko podepsalo CITES, což je mezinárodní dohoda o zákazu obchodu s ohroženými druhy zvířat a rostlin, která se celosvětově týká více jak 800 druhů. Patří sem mj. například korály, mušle, kaktusy, orchideje a želvy. Těmto „suvenýrům“ se vyhněte: v případě porušení zákona hrozí trestní stíhání.

Co se nesmí vozit do Ománu

Do země je zakázáno dovážet následující položky: narkotika, části rostliny či semena konopí (cannabis), pornografické publikace, střelné či bodné zbraně a další. Dovoz některých léků, které jsou v České republice povoleny, může být v Ománu omezen (např. Codein).

Jak se platí v Itálii

Itálie patří do tzv. eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express.

Jaký je kurz eura při platbě kartou

Placení kartou

Pokud hodláte v zahraničí platit kartou, přepočítává banka útratu kurzem devizy prodej. Ten se v současnosti pohybuje v oslovených bankách od 25,40 do 26,50 korun za euro. Každý den se však kurz mění, i když většinou jen o haléře.

V jaké měně platit kartou

Na cestách v zahraničí si při platbě kartou nebo výběru z bankomatu obvykle můžete zvolit, jestli zaplatíte nebo vyberete v lokální měně, nebo v měně svého účtu (DCC). Pokud jste v zemi, kde se kurz lokální měny příliš nemění – například, kde se platí eurem nebo dolarem, je vždy lepší vybrat si platbu v lokální měně.

Kdy je v Itálii siesta

Mezi 13 a 16 hodinou přichází siesta. Na tento čas by si měli dát pozor všichni turisté. Většina obchodů a restaurací zavírá, Italové odpočívají a nikdo nepracuje. Pokud se nestihnete včas najíst, je možné, že budete až do odpoledne o hladu.