Jak poznat utržený buben pračky?

Jak poznat utržený buben pračky?

Co delat kdyz se Netoci buben v pračce

Pračku vypněte, otevřete dvířka a zkuste buben ručně protočit. Pokud nevyvíjí žádný nebo jen malý odpor, znamená to, že jde o problém s řemenem bubnu, vyžadující opravu proškoleným a kvalifikovaným servisním technikem.
Archiv

Jak vyměnit žebro bubnu pračky

U některých modelů praček lze žebro vyměnit téměř uživatelsky jeho nasazením a zajištěním v bubnu. Bude Vám tedy stačit pouze si objednat nové žebro jako náhradní díl. Druhá možnost je, že se musí nerezový buben z pračky vyndat a k povolení žebra a k zajištění nového musí dojít z venkovní strany bubnu.

Co dělat když neodtéká voda z pračky

Pračka nevypouští vodu

V takovém případě máte nejspíš ucpaný odtokový filtr – musíte jej vyšroubovat a ručně vyčistit. Odtokový filtr najdete v pravém či levém dolním rohu pračky, u některých modelů musíte nejprve odklapnout celý spodní kryt. Filtr poté vyšroubujete a vyčistíte.

Jaká je nejlepší značka pračky

Nejlepší pračky dle srovnávacího testu

Hodnocení Produkt Orientační cena
Top 1 93,5 % Vítěz testu 2023 Samsung WW90T986ASH Přečíst recenzi 27 000 Kč
Top 2 90,6 % Vítěz cena/výkon LG FA94V5UVW0 Přečíst recenzi 14 000 Kč
Top 3 89,9 % Samsung WW90T554DAE Přečíst recenzi 13 000 Kč
Top 4 89,1 % LG F28V9GW2W Přečíst recenzi 18 000 Kč

Jak poznat špatné uhlíky v pračce

Jak se projevuje chyba uhlíků Pokud je uhlík krátký, zbroušený, má slabý kontakt na komutátor motoru, vzniká nejdříve jiskření, následně se kontakt přeruší úplně a motor zcela přestane fungovat. U některých značkách uhlíky vydrží i více než 10 let, samozřejmě to záleží od frekvence praní.

Jak otevřít Buben pračky

Pokud se vám madlo při otevírání zlomilo, zkuste kleštěmi uchopit to, co z rukojeti zbylo, a pokuste se dvířka otevřít. V případě, že nebudete úspěšní, zaveďte do mezery mezi dvířky a pračkou pevnou nit, uchopte ji do obou rukou a zatáhněte směrem k sobě tak, aby se háček zámku uvolnil.

Jak vyměnit žebro bubnu pračky Beko

U horem plněných praček je vyndavací žebro běžné. Když otočíte buben dvířky dolů, dostanete se k žebru zespodu. Stačí čudlík označený šipkou lehce zamáčknout a celé žebro posunout doprava (někdy to chce trochu síly).

Jak vyndat žebro pračky AEG

Ohrň gumu u dvířek. Na ní je struna s pérkem. Když to pérko povolíš gumu stáhneš. Pak už dostaneš ruku do škvíry pod buben.

Jak vypustit vodu z bubnu pračky

Na zadní straně pračky najděte vypouštěcí hadici a odpojte ji. Toho docílíte odšroubováním matice proti směru hodinových ručiček. Konec hadice umístěte do vypouštěcí nádoby a vypusťte z ní zbytkovou vodu. Po vypuštění veškeré vody odpojte hadici z odpadového potrubí.

Proč vytéká voda z pračky

Důvodem může být vadné či zpuchřelé těsnění u přívodu vody, hadice může být špatně nasazená, zpuchřelá či prasklá. Druhým nejčastějším důvodem bývá poškozené či zdeformované těsnění dvířek. Třetím nejobvyklejším důvodem úniku vody z pračky může být ucpaný filtr nebo odpadní hadice.

Jak dlouho vám vydrží pračka

„U starých praček bývá životnost 15–35 let, u těch z 90. let 12–25 let, u praček z minulé dekády 7–18 roků. U současných výrobků se závažný problém velmi často objeví již do 2,5 až 3 let,“ uvádí Petr Kořínek z Prahy. Ostatní opraváři uvedli životnost nejnovějších praček na období 6 až 8 let.

Co je lepší AEG nebo Electrolux

Dobrý den, spotřebiče značky AEG mají vyšší výbavu, případně i vyšší vybavenost funkcí. Dokoupení příslušenství do modelu spotřebiče, který požadovanou výbavu nemá v základu, není možné, jelikož nejsme schopni zaručit případnou kompatibilitu.

Jak dlouho vydrží uhlíky

U některých značkách uhlíky vydrží i více než 10 let, samozřejmě to záleží od frekvence praní. Ověřená je životnost při značce Beko – přibližně 5 let. Projevuje se to tím, že pračka se po zapnutí ani nepohne.

Kdy vyměnit uhlíky

Kontrolujte uhlíky každý den v případě, používáte-li brusku celou směnu. Někdy mohou být uhlíky tak měkké, že po osmi hodinách provozu jste nuceni je vyměnit za nové. Nelamte si hlavu se sháněním ,těchto již tak málo dostupných uhlíků. Stačí upravit podobné uhlíky jiných rozměrů.

Co dělat když nejdou otevřít dvířka pračky

U některých spotřebičů lze dveře otevřít v nouzi zatažením za táhlo pomocí šroubováku nebo podobného nástroje. Pokud je spotřebič vybaven funkcí nouzového uvolňovače, je tato součást umístěna vedle filtru textilních vláken. Viz také úplný popis v uživatelské příručce.

Proč nejde otevřít pračka

Dvířka u pračky mohou být zablokovaná, pokud v bubnu zůstala voda. V tomto případě zkuste aktivovat program vypouštění. Jestliže se voda z bubnu nevypouští, bude příčinou pravděpodobně ucpaný odtokový filtr nebo zadřené vypouštěcí čerpadlo. Odtokový filtr se nachází v pravém či levém spodním rohu pračky.

Jak se dostat pod buben pračky Beko

Po otočení bubnu a otevření jeho dvířek pak můžete cokoliv zapadlého pod buben otvorem po žebru vyndat. Žebro pak znovu nasadíte do výřezů v bubnu a zatlačíte doleva, až čudlík zapadne do otvoru.

Jak se dostat do bubnu pračky LG

Mám také LG, v bubnu jsou 3 trojuhelníkové plastové výstupy a jeden jde vyndat. Musí se s citem zatlačit a jako vysunout ke kraji bubnu a zvednout. Pak jde do bubnu sáhnout.

Jak vyčistit buben pračky

Jedlá soda se postará o vyčistění bubnu i útrob pračky. Pokud je vaše pračka opravdu silně zanesená, pro lepší výsledek použijte kombinaci octa i jedlé sody. Pokud chcete vyčistit pračku pomocí kyseliny citronové, nasypte obsah sáčku do zásobníku na prací prášek a spusťte prací program.

Jak vytáhnout buben z pračky

Některé pračky mají v bubnu naproti otevírání obdélník plastu, ten se dá dát pryč a tou dírou po něm vybrat drobné věci z bubnu; jestli to tak máš, vytáhneš ji i sama, dělala jsem to několikrát.

Jak vypustit odpad z pračky

Na zadní straně pračky najděte vypouštěcí hadici a odpojte ji. Toho docílíte odšroubováním matice proti směru hodinových ručiček. Konec hadice umístěte do vypouštěcí nádoby a vypusťte z ní zbytkovou vodu. Po vypuštění veškeré vody odpojte hadici z odpadového potrubí.

Jak vyčistit pračku ocet

Jak na čištění pračky octem Postačí vám přibližně 300 – 400 ml octa, který nalijete do prázdného bubnu pračky a pustíte nejdelší prací program s nejvyšší možnou teplotou. Po dokončení praní vytřete zbytek uvolněných nečistot houbičkou a nakonec hadříkem namočeným v čisté vodě.

Odkud teče pračka

Důvodem může být vadné či zpuchřelé těsnění u přívodu vody, hadice může být špatně nasazená, zpuchřelá či prasklá. Druhým nejčastějším důvodem bývá poškozené či zdeformované těsnění dvířek. Třetím nejobvyklejším důvodem úniku vody z pračky může být ucpaný filtr nebo odpadní hadice.

Jak restartovat pračku

Pračku vypojte ze zásuvky a podržte 5 sekund tlačítko Start/Pauza. Poté ji znovu připojte a restartujte. Zkuste pračku vypojit ze zásuvky a opětovně zapnout. Pokud potíže přetrvávají, vypojte pračku a kontaktujte příslušný servis.

Po jaké době vyměnit pračku

Pračka. Pokud pračku pravidelně čistíte a udržujete – včetně filtru, měla by bez problémů fungovat osm až dvanáct let. V rámci údržby je dobré jednou za čas zkontrolovat nebo vyměnit těsnění dvířek, dotáhnout přípojky vody.