Jak funguje SIM?

Jak funguje SIM?

Co vše se ukládá na SIM kartu

Kromě identifikačních a autentizačních údajů obsahuje SIM karta i oblast paměti pro uživatelská data, která lze použít pro ukládání kontaktů (osobní telefonní seznam) a omezeného množství zpráv SMS. Dále může obsahovat jednoduché aplikace poskytnuté telefonním operátorem (popř.

Jak fungují předplacené karty

Předplacená karta je alternativou k měsíčním tarifům. Namísto pravidelné platby po skončení zúčtovacího období si její majitel dobíjí částku dle libosti pomocí dobíjecí karty, případně na dobíjecích terminálech či přes podporované bankomaty.

Jak dlouho trvá aktivace eSIM

Stačí znát administrátorské heslo a mít u sebe doklad totožnosti. Linka péče o zákazníky – výměnu za eSIM si můžete domluvit s operátorem na čísle *77 nebo 800 77 00 77 při volání z jiné sítě. eSIMka vám přijde poštou do 2 pracovních dnů.

Jak přečíst SIM kartu

Nejoblíbenější projekční plátna. Platnost karty SIM nemá vliv na její obsah. Normálně ji vložte do telefonu a překopírujte si kontakty do telefonu. Jediný rozdíl mezi aktivní a neaktivní SIM je ten, že se nepřihlásí k síti.

Co je na SIM kartě

SIM karty obsahují paměť (obvykle 64 či 128 kB) pro uložení textových zpráv SMS, seznam telefonních čísel a někdy také další aplikace, např. SIM Toolkit. Tyto služby jsou uživateli přístupné až po vložení SIM karty. Z technického pohledu představuje SIM karta mikroprocesor, který řídí základní funkce v mobilu.

Co je to eSIM karta

eSIM je standardizovaná digitální SIM karta, která umožňuje aktivovat si u operátora mobilní tarif bez nutnosti používat fyzickou SIM kartu. Do iPhonu si můžete nainstalovat osm nebo víc eSIM a používat dvě telefonní čísla současně.

Jak dlouho vydrží SIM karta

Platnost předplacené karty samotné je 12 měsíců od posledního dobití. Když během této doby aspoň jednou kartu nedobijete, karta se zablokuje a telefonní číslo může být znovu použito na jiné kartě. Platnost předplacené karty se prodlužuje jen dobitím, placený hovor nebo SMS platnost neprodlouží.

Jak dlouho platí předplacená karta

Jak dlouho platí předplacená karta Předplacená karta zpravidla platí po jeden rok od posledního dobití kreditu. Pokud momentálně kartu nevyužíváte a nechcete, aby propadla, stačí jednou ročně dobít libovolné množství kreditu.

Jak poznam že mám eSIM

Možná se ptáte, jak to funguje s SMS. Pokud vám přijde SMS na eSIM v chytrých hodinkách, telefon ji zobrazí. Pokud budete chtít odpovědět a nejste připojeni k telefonu, máte smůlu. Hodinky ji zkrátka neodešlou a vynutí si připojení k telefonu.

Jak zjistím že můj telefon podporuje eSIM

Zda vaše zařézení podporuje eSIM najdete v dokumentech od výrobce. Pro zjednodušení se můžete podívat na následující odkaz zde. UPOZORNĚNÍ: MOBIL.CZ nenese odpovědnost za správnost a aktuálnost seznamu podporovaných zařízení uvedeného na externím odkazu.

Jak poznat vadnou SIM kartu

Pokud se telefon nehlásí k síti, neukazuje sloupec síly signálu nebo název sítě a nefunguje ani v jiném telefonu, jde pravděpodobně o vadnou SIM kartu.

Proč nefunguje SIM karta v mobilu

V případě, že SIM karta nefunguje ani v jiném zařízení, ještě zkontrolujte, zda SIM karta nebo slot, do kterého ji vkládáte, nejsou nějak znečištěné. Pokud žádná z výše uvedených možností nepomohla, obraťte se na svého operátora. SIM kartu vám prověří a případně vymění.

Jaké jsou SIM karty

SIM – 54 mm × 85,6 mm (už se běžně nepoužívá) MiniSIM – 15 mm × 25 mm. MicroSIM – 12 mm × 15 mm. NanoSIM – 8,8 mm × 12,3 mm.

Jak zvětšit SIM kartu

Sada adaptérů na SIM karty, které Vám umožní používat vaši SIM kartu v jednom z menších formátů nano popřípadě mikro v zařízeních vyžadujících SIM kartu formátu většího. Lidově řečeno si můžete SIM kartu pomocí tohoto adaptéru zvětšit. V úvahu přichází tyto možnosti: z nano SIM na mikro SIM.

Které telefony podporují eSIM kartu

Mobilní telefony a další zařízení s eSIM

Ten tuto technologii představil ve své tehdejší vlajkové lodí iPhone Xs a Xs Max. Nově také eSIM podporuje oblíbený iPhone SE 2020 a samozřejmě také řada iPhone 13, iPhone 12 i předchozí modely série iPhonu 11.

Kdy propadne SIM karta

Doba platnosti kreditu záleží na výši posledního dobití. Při dobití ve výši 200 až 499 Kč je jeho platnost šest měsíců. Při vyšší částce je to 12 měsíců. Platnost SIM karty činí 12 měsíců od posledního dobití bez rozdílu jeho výše.

Kde se dá koupit SIM kartu

Koupit SIM kartu

MOBIL.CZ koupíte na pobočkách České pošty, v trafikách řetězců Valmont, GECO, RELAY, Traficon, Danczek a GGT. Naši SIM kartu prodává také více než 1200 nezávislých soukromých trafik a najdete ji rovněž v prodejnách Electro World. To navigate, press the arrow keys.

Co je to předplacená SIM karta

Předplacená karta (nebo také dobíjecí karta) je vhodnou alternativou k paušálním tarifům, pokud se nechcete k ničemu zavazovat. Kartu můžete jednoduše dobíjet podle potřeby a platíte pouze za služby, které skutečně využijete. Mobilní operátoři nabízí tyto SIM karty s různými přednastavenými balíčky a výhodami.

Jaké telefony mají eSIM

Nejzajímavější telefony, které v současnosti podporují e-SIMiPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max.iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max, 13 Mini.iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 12 Mini.iPhone SE.iPhone 11, 11 Pro.iPhone XS, XS Max.iPhone XR.

Jak funguje telefon na dvě SIM karty

Při volání používáte SIM 1 a někdo vám zavolá na SIM 2. Volající na druhou SIM bude automaticky přesměrován do hlasové schránky. Dual SIM zařízení podporují telefonování pouze na jednom jediném telefonním čísle zároveň. Takže nemusíte mít žádné obavy.

Které telefony mají eSIM

Mobilní telefony a další zařízení s eSIM

Mobilních telefonů, které podporují eSIM, zatím není mnoho. Jedním z prvních byl Google Pixel 2 a jeho větší verze 2XL. Následoval samozřejmě Google Pixel 3 (nově eSIM samozřejmě najdeme i u Pixel 4 a Pixel 4XL) a mezi průkopníky patří i iPhone.

Kdy se aktivuje SIM karta

Aktivace vaší SIM karty proběhne automaticky s prvním úspěšně uskutečněným hovorem na libovolné placené telefonní číslo (nestačí pouze „prozvonit“). Dokud z karty alespoň jednou nezavoláte, nemůžete posílat ani textové zprávy, ani využívat další služby.

Proč mi nefunguje SIM karta

V případě, že SIM karta nefunguje ani v jiném zařízení, ještě zkontrolujte, zda SIM karta nebo slot, do kterého ji vkládáte, nejsou nějak znečištěné. Pokud žádná z výše uvedených možností nepomohla, obraťte se na svého operátora. SIM kartu vám prověří a případně vymění.

Jak aktivovat SIM kartu

Vyměňte SIM karty ve svém telefonu, nová začne fungovat obvykle během chvíle. Po odeslání SMS provedeme výměnu v našich systémech. Nová SIM bývá aktivní během pár minut, výjimečně to může trvat déle. Pokud by SIMka nefungovala hned, zkuste po chvíli telefon vypnout a zapnout.

Jak zjistit kontakty na SIM

Operační systém Android umožňuje ukládat kontakty do telefonu i na SIM kartu. Koupíte-li si nový telefon, můžete tak kontakty jednoduše převést pomocí SIM karty. Ve starém telefonu jděte do kontaktů a v nastavení najděte povel importovat kontakt na SIM. Pak SIM kartu vyjměte a vložte do nového telefonu.