Co jde nahoru a dolů a nehýbe se to?

Co jde nahoru a dolů a nehýbe se to?

Jaké zvíře má dvě nohy

Stonožky a mnohonožky

Mnohonožky mají válcovité tělo a každý tělní článek nese dva páry nohou. Stonožky mohou mít až 170 párů kráčivých nohou, zatímco mnohonožky dokonce 375 párů. Na světě žije asi 2 800 druhů stonožek a 8 000 druhů mnohonožek.

Co je to hádanky

Hádanka je „drobný slovesný projev v podobě hříčky, která v náznaku předkládá určitý problém, k jehož řešení lze dospět důvtipem“ nebo logickou úvahou.

Jak se říká starému sněhulákovi

Jak se říká starému sněhulákovi Louže.

Na jakou otázku nikdy neodpovíte ano

Na jakou otázku nikdy neodpovíte ano (UŽ SPÍŠ)

Co chodí po hlavách

Má to šest nohou a stejně to chodí nejraději po hlavě. Správná odpověď: Veš.

Kdo to dělá nechce to kdo to koupí nepotřebuje to kdo to potřebuje neví o tom co to je

Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Správná odpověď: Rakev.

Co dokáže dostat milionáře na dno

Víš, co dokáže dostat milionáře na dno Ponorka.

Co je to vtip

V obecném významu má výraz vtip ekvivalent ve slovech vynalézavost, nápaditost či ostrovtip. V ústním vyprávění či v písemné podobě je vtip (lidově fór) krátká výpověď, která má za cíl pobavit adresáta. Charakteristikou je humorná a úderná pointa, dvojsmyslnost, paradox či absurdita.

Proč Francouzi jedí slimáky

Hádanky,Mezinárodní Proč Francouzi jedí slimáky Protože nemají rádi rychlá jídla!

Kdo vymyslel sněhuláka

Pravděpodobně nejstarší vyobrazení sněhuláka je na mědirytině Daniela Chodowieckého, kde je znázorněn jako personifikace zimy a třeskutého mrazu, maje přitom hrozivý výraz ve tváři a koště v ruce.

Co padá víc než malé děti

Co padá víc než malé dítě Správná odpověď: Windows.

Co roste a nikdy neklesá

věk = : Co stále roste a nikdy neklesá Prodleva rok.

Kdo má v hlavě tisíc hlaviček

S míčem na hlavě několikrát balancoval čtyřiadvacet i třicet hodin, balancoval se zavázanýma očima i při běhu. „Za zmínku si myslím taky stojí, když jsem v osmadevadesátém roce v tělocvičně meziříčské Základní školy Žerotínova necelých šest hodin v kuse hlavičkoval.

Jaké zvíře pije nejdražší nápoj na světě

Které zvíře pije nejdražší nápoj na světě Správná odpověď: Blecha, klíště, komár.

Co má dvě oči a nevidí

Dvě kukačky vedle sebe sedí, jedna druhou nevidí.

Jaké jídlo mají rádi duchové

Jaké jídlo mají rádi duchové Dušené.

Co je to vtipy

V obecném významu má výraz vtip ekvivalent ve slovech vynalézavost, nápaditost či ostrovtip. V ústním vyprávění či v písemné podobě je vtip (lidově fór) krátká výpověď, která má za cíl pobavit adresáta. Charakteristikou je humorná a úderná pointa, dvojsmyslnost, paradox či absurdita.

Jak napsat anekdotu

Vtip je především vyprávěná historka, a nikoliv čtený humor. Hlavní znak anekdoty spočívá ve stručnosti a přehlednosti. Anekdota je uměním zkratky. Nezdrţuje se oklikami, zákruty a vedlejšími motivy, dochází k pointě přímo, bez okolků; je to, jak napsal Karel Čapek, miniaturní komedie.

Jak chutná slimák

„Chutná to jako nějaký hřib. Když si člověk nevšímá, co žvýká, tož sa to dá,“ říká například Marek Havran z Branek. Členové Slimák – klubu totiž udělali v minulých dnech ochutnávku svých prvních slimáčích lahůdek na náměstí ve Valašském Meziříčí.

Jak se staví sněhulák

Obvykle tvoří sněhuláka tři sněhové koule různé velikosti, které jsou poskládány na sebe. Největší sněhová koule je na zemi a tvoří nohy sněhuláka, nejmenší koule je na vrcholu a představuje hlavu. Obličej sněhuláka (ústa a oči) většinou tvoří tmavé kamínky nebo kousky uhlí, mrkev představuje nos.

Co je na světě zdarma hádanky

čo je na světě zadarmo (Nadávka.)

Kde včerejšek následuje po dnešku

Kde vždycky včerejšek přichází až po dnešku – Ve slovníku. Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Co to je

Co se nejvíc potí v chladu

Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy. Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.

Jak vidí člověk s jedním okem

Barvy na postiženém oku nejsou tak syté jako na druhém oku, lámou se, mají jinou intenzitu a odstín. Někdy se předměty při pohledu jedním okem jeví zdvojené až ztrojené. U některých lidí se může zlepšit vidění do blízka a člověk je překvapen, že nemusí nosit brýle.

Proč máme dvě oči

Svět vidíme prostorově díky tomu, že máme oči dvě

Oči však neslouží jen k získávání informací o tom, co je kolem nás. Pomáhají také s orientací v prostoru. Díky tomu, že má člověk oči dvě, vnímá svět kolem sebe prostorově. Aby však prostorový obraz vznikl, je třeba, aby každé oko vidělo předmět z jiného úhlu.