Kde nejlépe inzerovat prodej auta?

Kde nejlépe inzerovat prodej auta?

Jak nejlepe prodat stare auto

Prodej ojetého auta lze vlastně provést třemi různými způsoby. Buď si můžete podat soukromý inzerát a čekat, až se vám někdo ozve, postavit auto do bazaru ke komisnímu prodeji, nebo auto do bazaru odvézt a doufat, že ho od vás autobazar vykoupí.

Kam dát inzerát na auto

Mezi ty největší patří Bazos.cz , Sbazar.cz. a také portál Rajaut.cz , který se zaměřuje přímo a pouze na inzerci vozidel. Pokud budete inzerovat na těchto portálech, určitě neuděláte chybu. Dalšími portály pro soukromou inzerci jsou Hyperinzerce.cz, Annonce.cz, Avizo.cz, Bazar.cz.

Kde sehnat levné auto

Největší autobazary s pobočkami po celé ČR a specializované portály s ojetými vozy:Auto Esa.AAA auto.Auto Jarov.Autobazar.cz.Auto-diskont.cz.Auto.bazos.cz.AutoNoto.cz.TipCars.cz.

Na co si dát pozor při prodeji auta do bazaru

Trvejte na tom, že převod vozu na nového majitele se uskuteční až po převodu peněz a nepodepisujte žádné univerzální plné moci. Je to důležité, neboť při komisním prodeji na sebe autobazar nepřebírá žádná faktická ani právní rizika za závady, které mohou na vozidle vzniknout.

Na co si dát pozor při výkupu auta

Několik rad před výkupem auta u Vás doma

Nezapomeňte si především zkontrolovat, že sdělená cena za váš vůz je již konečná a nebudou Vám účtovány žádné vedlejší poplatky. Po výkupu auta doma si sami zkontrolujte, zda došlo k převodu vozidla na kupujícího.

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Kde nejlepe inzerovat

1) inzerujte na realitních serverech

Ty nejznámejší jsou Sreality.cz, Reality.idnes.cz a Realitymix.cz. Z praxe vím, že když inzerát vložím na jiné servery, tak se mi vždy ozvou zájemci pouze z těchto tří. Samozřejmě, pokud máte možnost, dejte inzerát i na všechny ostatní.

Jak prodat auto na náhradní díly

Motorové vozidlo jednoduše na díly prodat nejde. Vozidlo v tomto stavu je totiž následně považováno za odpad, a musí tak s ním být nakládáno. Pokud tedy prodáte auto na náhradní díly a nemáte doklad o likvidaci, tak jednoduše nebudete moct vozidlo vyřadit z registru.

Jaké si koupit ojeté auto

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Kde koupit auto z Polska

Inzeráty od soukromých osob i firem naleznete například na těchto polských webovkách:Otomoto.pl.Autoscout24.pl.Allegro.pl.Sprzedajemy.pl.

Na co se ptat při koupi auta

Na co se zeptat, když kupujete ojetý vůz 5 nejdůležitějších otázekJaký je skutečný rok výrobyNebylo číslo VIN nějak upravenoJe vozidlo bez právní vadyBylo vozidlo bouranéJe vůz v dobrém technickém stavu

Co dělat když chci prodat auto

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení

Co dělat po koupi auta z bazaru

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Na co si dát pozor při koupi auta z Německa

Jak se nenechat napálitZkontrolujte originální doklady. Abyste zjistili, zda vozidlo skutečně pochází z Německa, vždy po prodejci požadujte originální doklady.Prověřte si historii auta systémem AUTOTRACER.Ověřte si pravost záznamů v servisní knížce.Zkontrolujte technický stav vozidla.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Co se stalo s Letgo

Aplikace Letgo, kterou přes milion Čechů používal pro rychlý prodej předmětů z druhé ruky, opět přestala fungovat. A zdá se, že tentokrát již definitivně. Její webové stránky zobrazují chybové hlášky a aplikace zmizela z obchodů. Někteří uživatelé tak ani nestihli dokončit domluvené obchody.

Který bazar je nejlepší

Nejlepší internetové bazaryBazoš – jedná se o nejoblíbenější a hlavně nejnavštěvovanější online bazar, kam měsíčně zavítá více než 1,2 milionu návštěvníků.SBazar – tento online bazar snad ani není nutné blíže představovat, neboť je provozován společností Seznam již od svého vzniku v roce 2004.

Kde sehnat doklad o ekologické likvidaci

Doklad o ekologické likvidaci vozidla získáte u zařízení ke sběru nebo zpracovatelského zařízení, které má povolení k nakládání s autovraky (povolení k nakládání s nebezpečnými odpady) a je oprávněno vystavit potvrzení o převzetí autovraku.

Jak odhlásit auto které už nemám

Máte-li ještě velký technický průkaz, můžete uzavřít už zmíněné krátkodobé povinné ručení. Když už nemáte ani auto, ani doklady, i tak můžete vůz z registru vozidel odhlásit. Úředníci s vámi zahájí správní řízení, kde do protokolu vysvětlíte, že vůz nemáte. Úředníci ho poté z registru vymažou.

Jak poznat dobrou ojetinu

Chtějte informace. Pokud vybíráte ojetinu od soukromníka, vždy volte takovou, která je v inzerátu dobře, a hlavně podrobně nafocená a popsaná. Pokud prodejce v inzerátu přizná všechny vady a rovnou vás tak připraví na možné další investice, je to dobrým znamením. Důkladně se informujte o historii kupovaného vozu.

Jak dovézt auto z Polska

Jak zařídit dočasnou registraci a pojištění auta v PolskuZařídit si dočasné povinné ručení. Až přijedete do České republiky, zřídíte si další.Následně si podejte žádost o vystavení převozní SPZ.Připravte si 12 PLN – 30 PLN na poplatek za SPZ.Připevněte ji na auto a vyražte. Máte na to maximálně 30 dnů.

Kde hledat auto v Polsku

Kde hledat auta v Polsku Ojetá auta můžete v Polsku hledat samostatně na stránkách s auto-moto inzeráty. Najdete tam auta, která prodávají jak soukromé osoby, tak prodejci ojetých vozidel. Stojí za to nejdříve se seznámit s trhem, a pokud je to možné, také si prověřit prodávajícího.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Kdy pojistit auto při koupi

Kdy je nutné sjednat povinné ručení

Hodně lidí se domnívá, že na sjednání povinného ručení platí nějaká ochranná lhůta do 14 dní po koupi. Ale pozor – žádná ochranná lhůta neexistuje! Pokud autobazar ukončí povinné ručení na auto v den prodeje, pak musíte mít při vyjetí z brány bazaru sjednané povinné ručení.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.