Jak dráha je Paříž?

Jak dráha je Paříž?

Co jíst v Paříži

Můžete si tady dopřát šneky, kohouta na víně, tradiční burgundské hovězí, žabí stehýnka, Raclette, Tartiflette, Fondue, ale i tradiční Galette – palačinky z pohanky a spoustu dalších. Sáhnout můžete také po nejrůznějších specialitách francouzských regionů nebo pařížských specialitách.
Archiv

Jak se nejlépe dostat do Paříže

Letecky. Rozhodně nejpohodlnějším a nejrychlejším způsobem dopravy do Paříže je cesta letadlem. Nachází se zde hned 3 mezinárodní letiště a často sem přiletíte v rámci přestupu na letech po celém světě.

Na co si dát pozor v Paříži

Určitě se vám proto bude hodit pár tipů, čemu se v Paříži vyvarovat a na co si dát pozor.Buďte ostražití před kapesními zloději.Nikdy nic nepodepisujte.Nekupujte lahve s vodou od pouličních prodejcůNesmrtelní prodavači Eiffelovek.Bavlnkáři, skořápky a další podivné pařížské úkazy.Našel jsem prstýnek a daruji vám růži.
Archiv

Jak se dopravovat po Paříži

V Paříži máte několik možností jak se dopravovat – autobusem, metrem, vlakem, tramvají či na velibu, tedy na kole. Systém pařížské městské hromadné dopravy je velmi propracovaný a účinný, dokonce patří k nejlevnějším v celé Evropě.

Co vidět v Paříži za 3 dny

Paříž za 3 dny: Eiffelova věž – MontmartreEiffelova věžInvalidovna a Musée de l´Armée.Musée de l´Orsay.Place de la Concorde – Opera.Montmartre a bazilika Sacré-Coeur.Vítězný oblouk a avenue des Champs-Élysées.

Co je typické pro Paříž

Paříž si musíte vychutnat plnými doušky. Projděte se po bulváru Saint-Michel, prohlédněte si město z Eiffelovy věže, obdivujte Monu Lisu a další skvostné památky v Louvru, zajděte na Montmartre se slavnou Sacré-Cœur, nasávejte atmosféru Paříže na Champs-Elysées.

Jak dlouho se jede autem do Paříže

Cesta z Prahy do Paříže dlouhá 1031 km vám bude trvat přibližně 10 hodin. Výsledná cena za cestu tam i zpět se pohybuje kolem 6 500 Kč. Pokud se rozhodnete vyrazit z Prahy třeba do Lyonu, ujedete 1081 km za cca 11,5 hodiny.

Jak dlouho trvá cesta do Paříže

Informace, které byste před odletem měli vědět.

Nejlevnější let 919 Kč
Průměrná délka letu 1 hodina 50 min.
Nejlevnější měsíc k odletu srpen
Nejoblíbenější letecká společnost Air France
Letů týdně 181

Kam v Paříži nechodit

V Paříži je třeba být obezřetní jak v centru města, tak ve vybraných čtvrtích: Saint-Denis, osmnácté, devatenácté a dvacáté čtvrti, Montmartre, Les Halles a Bouloňském lesíku. V širší Paříži si dávejte pozor v Sevranu, Grigny, Évry a Courcouronnes.

Co Neminout v Paříži

Co vidět a navštívit v PařížiEiffelova věž Rozhledna.Versailles. Château de Versailles je asi nejznámější zámek nejen ve Francii, ale i na světě.Muzeum Louvre. Muzeum umění v Paříži je nejnavštěvovanějším muzeem na světě a řadí se na 2.Katedrála Notre-Dame.Bazilika Sacré Coeur.Vítězný oblouk.Moulin Rouge.Champs-Élysées.

Co si vzít na sebe na cestu do Paříže

Perfektní sestřih vlasů, lehký make-up, výrazná rtěnka, velké brýle, hedvábný šátek klidně i na hlavě, nesešmajdané a čisté boty, příjemný parfém. Tak to vidím na Paříž já. Jak píšou ostatní, jednoznačně pohodlné boty. Pak doporučuji prostornou kabelku, do které se všechno vejde.

Co se vyplatí koupit ve Francii

Mezi francouzské kulinářské speciality patří máslové pečivo a párek z vnitřností z Bretaně, hořčice z Dijonu, med z Provence. Ve Francii seženete výborný olivový olej, kdoulové želé a voňavé provensálské koření. Lahůdkou v jihozápadní Francii jsou husí játra.

Co je v Paříži zadarmo

Vstup zdarma pro osoby do 26 let (výběr)Zámek Versailles.Musée du Louvre.Musée Rodin.Musée d'Orsay.Musée national Eugène Delacroix.Musée du quai Branly – Jacques Chirac.Cité de l'Architecture et du Patrimoine.Musée national de l'Orangerie.

Co se říká o Paříži

Město světel, metropole lásky, hlavní město módy. Paříž má mnoho pojmenování a díky bohatým dějinám a výborným podmínkám pro umění a obchod si zde každý přijde na své.

Jak daleko je to z Prahy do Paříže

Nejkratší vzdálenost (vzdušnou čarou) mezi Paříž a Praha je 882,01 km. Podle plánovače tras je nekratší vzdálenost mezi Paříž a Praha 1.031,45 km.

Kde zaparkovat v Paříži

Pařížské podzemní garáže:

ve zkratce, je jich dost a jsou poměrně drahé, za hodinu parkování v centru zaplatíte 2,50 EUR a za celý den 20 EUR, na okraji Paříže je to pak kolem 10-15 EUR za celý den. Většina parkovišť je pouze pro automobily, ale narazíte i na parkoviště pro skútry.

Jak levné letět do Paříže

Levné letenky do Paříže koupíte s odletem z Prahy (Ryanair) či Vídně (Air France, Austrian Airlines, Vueling). Jde o přímé lety a průměrná délka je přibližně dvě hodiny. Z Vídně nejčastěji poletíte na pařížské hlavní letiště Charles de Gaulle (CDG) nebo na druhé největší pařížské letiště Orly.

Co dělat v Paříži zdarma

Vstup zdarma pro osoby do 26 let (výběr)Zámek Versailles.Musée du Louvre.Musée Rodin.Musée d'Orsay.Musée national Eugène Delacroix.Musée du quai Branly – Jacques Chirac.Cité de l'Architecture et du Patrimoine.Musée national de l'Orangerie.

Jak se přezdívá Paříži

Základní informace. Paříž, přezdívaná „kráska na Seině“, je hlavní a největší město Francie a zároveň jeden ze 101 francouzských departmentů.

Kde se koupat v Paříži

Koupaliště Joséphine Baker se nachází na samém okraji Paříže, ve čtvrti Bercy. Koupaliště bylo vybudováno převážně ze skla a kovu a je položeno na Seině, v létě se navíc otevírá skleněná střecha, a tak se člověk může krom koupání i opalovat na sluníčku.

Co si zabalit na 4 dny

Na čtyři dny je ideální, když si zabalíte dvoje džíny, čtyři trička, dva svetry, jeden zajímavý top, pyžamo a jeden pár bot navíc. Jak už jsme ale zmiňovali výše, obsah vašeho zavazadla musí být uzpůsoben typu výletu. Kosmetické miniaturky jsou nejen roztomilé, ale především dokonale praktické.

Jak se obléci do letadla

Jak se obléct do letadla Při výběru oblečení do letadla volte prodyšné materiály, ve kterých se nebudete potit, jako je bavlna, len nebo hedvábí. Ideální outfit do letadla představují tepláky či legíny v kombinaci s tričkem nebo volnou tunikou.

Co privest z Parize

Téměř každý, kdo jede do Paříže, zatouží po parfému. A není se čemu divit, ceny kvalitních parfémů vycházejí o něco výhodněji než u nás. Pořídíte nejrůznější vůně od Diora, přes parfémy Dolce Gabbana, Armani, Hugo Boss až po Channely za příjemné ceny.

Kde nakoupit v Paříži

Nákupní centra, Obchodní domyLe Bon Marché Obchodní dům nedaleko Lucemburského paláce.Galeries Lafayette. Další obrovské nákupní centrum, ve kterém se můžete snad i ztratit.Forum des Halles. Forum des Halles patří mezi nejznámější nákupní centra v Paříži.Village Royal.Centre Beaugrenelle Paris.Carrousel du Louvre.

Co je zajímavého v Paříži

Co vidět a navštívit v PařížiEiffelova věž Rozhledna.Versailles. Château de Versailles je asi nejznámější zámek nejen ve Francii, ale i na světě.Muzeum Louvre. Muzeum umění v Paříži je nejnavštěvovanějším muzeem na světě a řadí se na 2.Katedrála Notre-Dame.Bazilika Sacré Coeur.Vítězný oblouk.Moulin Rouge.Champs-Élysées.