Kdo vlastní firmu Motorola?

Kdo vlastní firmu Motorola?

Kdo vyrábí telefony Motorola

15. srpna 2011 oznámila společnost Google odkoupení celé divize Motorola Mobility, kterou později od Googlu v roce 2014 odkoupil čínský výrobce elektroniky Lenovo.

Kde se vyrábí Motorola

Již v roce 2001 totiž Motorola uzavřela svou jedinou továrnu na výrobu mobilních telefonů v USA. Neoutsourcovaná část produkce tak pochází z vlastních továren v Číně a Indii. Z Číny pochází pravděpodobně i většina telefonů ostatních výrobců, ani ti toho ale příliš o původu svých telefonů neprozrazují.

Kdo vyrábí mobily

Mobilní telefony poskytují kromě spojení s telefonní sítí také další telekomunikačních služby jako např. SMS, MMS a připojení na internet. Mezi producenty mobilních telefonů patří: Apple, Huawei, Samsung, Sony, Xiaomi, Lenovo, Motorola, BlackBerry, HTC, LG, Nokia, Alcatel a další.

Kdo vyrábí telefony Nokia

V roce 2014 byla divize výroby mobilních telefonů (včetně značky) prodána společnosti Microsoft Mobile, dceřiné společnosti Microsoftu. Divizi v roce 2016 odkoupila finská společnost HMD Global.

Odkud je Nokia

Finská společnost Nokia si připomíná 155. výročí založení, původně se věnovala zpracování papíru. Společnost založil 12. května 1865 finský důlní inženýr Fredrik Idestam, který nedaleko Tampere v jihozápadním Finsku na břehu peřejí řeky Tammerkoski postavil mlýn ke zpracování dřevité buničiny.

Kdo vyrábí telefony Realme

Ve skutečnosti se ale jedná o dceřinou společnost čínského výrobce spotřební elektroniky Oppo, který se na trhu pohybuje již od roku 2004 a spadá pod něj také například značka OnePlus.

Kde se vyrábí telefony Samsung

Samsung přitom platil za jednoho z nejsoběstačnějších výrobců smartphonů. Vyrábí prakticky všechny komponenty pro chytré telefony a ještě před několika lety je vyráběl výhradně ve svých továrnách. Samotné smartphony vyrábí především ve Vietnamu. Ostatní výrobci si externě nechávají vyrábět své smartphony už delší dobu.

Co se stalo s Nokií

dubna pak proběhlo definitivní přejmenování mobilní divize Nokia Oy (tak zněl plný název firmy) na Microsoft Mobile Oy (Oy je finská zkratka pro firmu, Microsoft pokračuje ve Finsku). "Vítáme dnes do naší rodiny zařízení a služby značky Nokia," řekl CEO Microsoftu, Satya Nadella.

Kdo vlastní značku Nokia

Nokia

Nokia Oyj
Celková aktiva 39,5 mld. € (2018) 41 mld. € (2017)
Zaměstnanci 103 083 (2018)
Majitel BlackRock (7,2 %)
Divize Nokia Networks Nokia Technologies

Kdo vyrábí telefony Xiaomi

[ɕi̯àu̯mì], čínsky v českém přepisu Siao-mi, pchin-jinem Xiǎomǐ, znaky 小米) je čínská společnost, která navrhuje, vyvíjí a prodává chytré telefony, notebooky, aplikace a spotřební elektroniku.

Kdo vyrábí OnePlus

OnePlus byl založena v roce 2013 Carlem Peiem a Pete Lauem a sídlí v Šen-čenu v Číně. Své telefony pojmenovává názvem firmy a přidává k němu číslici, písmeno nebo jejich kombinaci. Je dceřinou firmou společnosti Oppo, kterou vlastní BBK Electronics. BBK vlastní i firmu Vivo, která je sesterskou firmou společnosti Oppo.

Kdo vlastní Samsung

Rodina Lee Kun-heeho vlastní 40 % Samsungu Everland, zatímco Samsung Card drží 25,6 % a příbuzní mají dalších 30 %. Proto Lee Kun-hee zřejmě kontroluje 95 % Samsungu Everland.

Kdo koupil Nokii

Mobilní divize Nokie byla v září roku 2013 odkoupena společností Microsoft za 7 miliard dolarů.

Proč zkrachovala Nokia

Nokii se nepovedla i snaha o první mobilní herní platformu. Modely N-Gage byly neúspěšné a Nokii se nepodařilo prosadit i stejnojmenou platformu. Nepodařil se i velmi včasný průnik na pole tabletů, dlouho před prvním iPadem.

V jaké zemi se vyrábí Nokia

Finská vláda nově silně investovala do telekomunikačního gigantu Nokia. Společnost se tak podle agentury Bloomberg snaží ochránit před americkým politickým vlivem. Firma, která sídlí ve městě Espoo a jejíž roční obrat se pohybuje kolem 23 miliard eur, patří mezi největší světové vývojáře mobilních sítí páté generace.

Kdo je výrobce Realme

Ve skutečnosti se ale jedná o dceřinou společnost čínského výrobce spotřební elektroniky Oppo, který se na trhu pohybuje již od roku 2004 a spadá pod něj také například značka OnePlus.

Kdo je výrobce Samsung

Samsung Galaxy
Vývojář Samsung Electronics
Výrobce Samsung Electronics
Typ Mobilní telefony, phablety
Datum uvedení 29. 6. 2009

Kdo vyrábí telefony OPPO

BBK Electronics Corporation, Tung-Kuan, Čína.

Kdo vlastní značku Vivo

Vivo patří do koncernu BBK Electronics, což je gigant, kam vedle něj spadají značky Oppo, OnePlus, Realme a IQOO. V Evropě už od počátku své existence působí OnePlus, zpočátku především jako online značka, aktuálně na českém trhu už přes distributora.

Které telefony se vyrábí v Číně

Největší čínští výrobci mobilních telefonůHuawei. Huawei je jednou z největších čínských i světových společností zabývajících se telekomunikačními zařízeními.Honor. Honor byl ještě v roce 2020 dceřinou společností Huawei.Xiaomi.OnePlus.Vivo.Doogee.Oppo.

Kde se vyrábí televize Samsung

Za deset let do něj firma investovala přes 350 milionů eur. Je to nyní největší výrobní závod Samsungu v Evropě. V Galantě se vyrábějí televize a v druhém výrobním závodě Samsungu na Slovensku ve Voderadech se vyrábějí LCD moduly, základní součástky televizorů a monitorů s LCD displejem.

Co vyrábí firma Nokia

Nokia, která byla svého času největším výrobcem mobilních telefonů a zdaleka největší finskou společností, nyní sídlí ve finském městě Espoo. V současnosti je významným světovým dodavatelem zařízení pro telekomunikační sítě, působí ve více než 120 zemích světa a zaměstnává téměř 100 tisíc lidí.

Kdo vyrábí telefony Samsung

Samsung Galaxy
Vývojář Samsung Electronics
Výrobce Samsung Electronics
Typ Mobilní telefony, phablety
Datum uvedení 29. 6. 2009

Kdo vlastní firmu Samsung

Lee Byung-Chul založil Samsung v roce 1938. Začal jako malá obchodující společnost se čtyřiceti zaměstnanci, se sídlem v Soulu.

Kdo vyrábí telefony vivo

Vivo (celým názvem čínsky v českém přepisu Wej-wo I-tung Tchung-sin Jou-sien Kung-s', pchin-jinem Wéiwò Yídòng Tōngxìn Yǒuxiàn Gōngsī, znaky 維沃移動通信有限公司, anglicky Vivo Mobile Communications Co Ltd) je čínský výrobce a značka spotřební elektroniky založená v roce 2009 ve městě Tung-kuan.