Jak zjistit PIN platební karty Raiffeisen?

Jak zjistit PIN platební karty Raiffeisen?

Jak zjistit PIN platební karty

PIN k vaší platební kartě si můžete zobrazit v internetové aplikaci George. Stačí na přehledové obrazovce kliknout na dlaždici vaší debetní nebo kreditní karty a v sekci Nastavení vybrat možnost “Zobrazit PIN”. Zobrazení je nutné potvrdit vaší stávající bezpečnostní metodou.

Jak zjistit í PIN

Oba tyto důležité bezpečnostní kódy obdržíte na pobočce při zakládání účtu nebo Vám je zašleme e-mailem (v případě založení účtu na dálku). I-PIN slouží k přihlášení a potvrzování transakcí v internetovém bankovnictví SMS zprávou.

Jak aktivace platební karty Raiffeisen

Pokud nemáte možnost aktivovat kartu online, lze ji aktivovat i první karetní transakcí u obchodníka nebo výběrem hotovosti z bankomatu. Kartu je potřeba vložit do terminálu u obchodníka nebo bankomatu a zadat PIN. Zároveň tím aktivujete na kartě bezkontaktní platby.

Jak změnit PIN na platební kartě

V sekci Karty klikněte na Detail karty a poté zvolte Zobrazit PIN. Na obrazovce se následně zobrazí 4místný PIN k Vaší platební kartě. Pokud Vám současný PIN nevyhovuje, můžete si ho zdarma změnit v každém bankomatu. U nově vydané karty si PIN můžete vyzvednout i pomocí SMS.

Jak si změnit PIN na kartě v bankomatu

Pokud máte více karet, potěší vás možnost změny PIN. A možná vás potěší zpráva, že si PIN změníte i třeba v zahraničí na cizím bankomatu. Všichni vydavatelé českých karet však tuto službu neumí.

Co je PINu karty

Zkratkou PIN se označuje osobní identifikační číslo (z anglického personal identification number). PIN se vydává vždy ke každé platební kartě – jak k debetní, tak i ke kreditní kartě. PIN slouží k ověření platebních transakcí. Nejčastěji PIN zadáváte při výběrech z bankomatu nebo tehdy, když platíte v obchodě.

Jak zjistím í PIN Raiffeisenbank

Ani Raiffeisenbank se vás nikdy na váš PIN kód nebude ptát. PIN kód si nikam nepište. Pokud platíte kartou na internetu, potřebujete znát její číslo, platnost a CVC2/CVV2 kód (třímístný kód, který najdete na zadní straně karty). Při platbách na internetu se PIN kód nikam nezadává.

Jak se aktivuje platební karta

Jak aktivovat platební kartuNákupem u obchodníka, a to kdekoli na světě – kartu při první transakci vložte do terminálu a zadejte PIN.Výběrem hotovosti z bankomatu, a to kdekoli na světě – vložte kartu do bankomatu a zadejte PIN.V Internet Bance – v původní Internet Bance zvolte požadovanou kartu – Aktivovat kartu.

Jak aktivovat platební kartu v telefonu

Základem je Google Pay

Po otevření aplikace se přihlásíte pod svým Google účtem. Aplikace vás vyzve k zadání údajů o vaší platební kartě, jako je číslo karty, platnost do vypršení a originální třímístný kód. To by mělo být vše pro přidání vaší karty do aplikace, jak vidíte, je to velmi jednoduché.

Jak se mění PIN v bankomatu

Změna PIN v cizím bankomatu

PIN na cizím bankomatu se mění snadno: vyberete si bankomat cizí banky, zvolíte v tamní jazykové nabídce „Změna PIN“ a zvolíte si nový PIN. U výše uvedených společností změna proběhla ihned a bez jakýchkoliv komplikaci.

Co dělat když nevím PUK

Kód PUK najdete na plastovém nosiči karty, z něhož jste vylomili SIM kartu do telefonu. Pokud nemůžete kód PUK najít, kontaktujte Zákaznické centrum na čísle 738 333 333.

Jak zjistit PIN ve Smart bance

Z bezpečnostních důvodů se PIN nikde neukládá a nikdo jiný než Vy ho nezná. Pokud PIN zapomenete, musíte si z Internet Banky v sekci Osobní nastavení – Smart Banka přístroj odebrat, znovu ho tam přidat a zaregistrovat se. Při registraci si zvolíte PIN kód nový.

Jak změnit PIN na platební kartě Air Bank

Vyberete kartu a dáte Ukázat PIN. Otevřete si detail karty a pod jejím obrázkem uvidíte možnost Ukázat PIN. Pokud si chcete zvolit jiný, který se vám bude lépe pamatovat, snadno ho změníte v kterémkoliv z našich bankomatů, a to nejdříve následující pracovní den po 12. hodině po aktivaci karty.

Jak aktivovat platební kartu

Jak aktivovat platební kartuNákupem u obchodníka, a to kdekoli na světě – kartu při první transakci vložte do terminálu a zadejte PIN.Výběrem hotovosti z bankomatu, a to kdekoli na světě – vložte kartu do bankomatu a zadejte PIN.V Internet Bance – v původní Internet Bance zvolte požadovanou kartu – Aktivovat kartu.

Jak se dostat na účet Raiffeisenbank

RB klíč je aktivní a můžete se přihlásit do Vašeho internetového bankovnictví přes stránky www.rb.cz, kde zvolíte v pravém horním rohu VSTUP na účet, zadáte své klientské číslo, které máte v e-mailu a potvrdíte přihlášení v aplikaci RB klíč.

Kdy aktivovat kartu

Debetní kartu můžete aktivovat kdykoli po dobu její platnosti. Kreditní kartu je třeba aktivovat a alespoň jednou s ní zaplatit do čtyř měsíců od jejího odeslání bankou.

Jak platit kartou v mobilu Raiffeisenbank

Jak postupovatStažení mobilní peněženky. Pokud využíváte Android, stáhněte si do vašeho mobilního telefonu aplikaci Google Pay z Google Play store pro Android OS.Přihlášení do aplikace.Úspěšné přidání karty.Můžete platit.

Jak poprvé platit kartou

Jak kartu používat

Poprvé s kartou zaplaťte kontaktně. Pokud jste kartu předtím nikdy nepoužili, napoprvé při vybírání z bankomatu nebo placení v obchodě vložte kartu dovnitř a zadejte PIN. Tím se karta aktivuje a od příště s ní zaplatíte i bezkontaktně, tedy přiložením ke čtečce bezkontaktních karet.

Jak odblokovat PIN

Pokud 3x za sebou zadáte PIN kód špatně, SIM karta se zablokuje a je nutné zadat PUK kód. Po zadání PUK kódu vás telefon vyzve, abyste si zvolili nový PIN. Pokud zadáte PUK kód 10x chybně, SIM karta se zablokuje trvale a je nutné vystavit novou SIM kartu. O novou SIM kartu požádáte svého operátora.

CO TO JE PUK

PUK, neboli Personal Unlocking Key, je osmimístný bezpečnostní číselný kód, který slouží k odblokování SIM karty po opakovaném chybném zadání kódu PIN. Je-li PUK zadán desetkrát chybně, dojde z bezpečnostních důvodů k trvalému zablokování SIM karty a je nutné zažádat o novou.

Jak se přihlásit do Raiffeisenbank bez aplikace

Přihlašování do internetového bankovnictví pomocí RB klíče

Do internetového bankovnictví se vždy přihlašujte z našich webových stránek www.rb.cz. Po kliknutí na modré tlačítko Vstup na účet se rozbalí okno. Vyberte záložku RB klíč, vyplňte požadované údaje a zvolte Přihlásit se.

Jak aktivovat platební kartu v mobilu

Základem je Google Pay

Po otevření aplikace se přihlásíte pod svým Google účtem. Aplikace vás vyzve k zadání údajů o vaší platební kartě, jako je číslo karty, platnost do vypršení a originální třímístný kód. To by mělo být vše pro přidání vaší karty do aplikace, jak vidíte, je to velmi jednoduché.

Jak zobrazit kartu Raiffeisenbank

V případě, že máte v Raiffeisenbank vedený i běžný účet, pak stačí v detailu vaší kreditní karty kliknout na tlačítko „SPLÁTKA KARTY“ pod nabídkou v levé části obrazovky (pod položkou „Výpisy“).

Jak dostat platební kartu do telefonu

Přidání nové kartySpusťte aplikaci Peněženka Google .Dole klepněte na možnost Přidat do Peněženky .Klepněte na možnost Platební karta.Klepněte na možnost Nová kreditní nebo debetní karta.Dole klepněte na Uložit.Přečtěte si podmínky vydavatele a klepněte na Přijmout.

Jak lze obejít zámek obrazovky

Otevřete si na svém telefonu Nastavení a vyberte možnost Zámek obrazovky a zabezpečení. Klikněte na možnost: Vyberte zámek obrazovky. Poté byste měli zadat PIN, který právě teď používáte. Ve Vyberte zámek obrazovky zvolte Žádné.