Co se dá zjistit z VIN kódu?

Co se dá zjistit z VIN kódu?

Co jde zjistit z VIN

Co všechno jde zjistit z VIN kódu Zadáním VIN kódu do dekodérů pouze zjistíte, zda o vozidle existují v ČR a na území Evropy záznamy a jakého jsou charakteru, případně motorizaci a rok výroby.
Archiv

Co Vyčtu z VIN

První znak určuje region, ve kterém výrobce působí, druhý znak pak upřesňuje stát, třetí identifikuje značku (Škoda má kód TMB). Následujících pět pozic uvádí model, druh karoserie, provedení motoru a další specifikace.

Jak zjistit informace o vozidle

Kontrolu vozu pomocí VIN kódu lze provést jednoduše on-line pomocí systému AUTOTRACER na stránkách Cebia.com. Jedná se o největší databázi záznamů o ojetých vozidlech v ČR. U vozidel lze prověřit: Ověření VIN.

Jak zjistit pojištění podle VIN

Vzhledem k přísným právním předpisům tykajícících se ochrany osobních údajů nelze dohledat žádné údaje o majiteli vozidla na základě SPZ ani VIN vozidla. Státní orgány a některé soukromé společnosti (např. pojišťovny) tuto možnost mají, ale bez souhlasu majitele vozidla nesmějí jeho osobní údaje nikomu předávat.

Jak zjistit zda je vozidlo v registru

Informace z registru vozidel získáte nejjednodušeji na webu Cebia.com po zadání VIN kódu. Ve výpisu historie vozu získáte data z registru vozidel přehledně zobrazena.

Jak zjistit kde bylo auto vyrobeno

WMI (World Manufacturer Identifier) jsou první tři znaky každého VIN. Jedná se o unikátní kód určený pro každého výrobce automobilů a díky němu lze jednoduše zjistit, kde a kým bylo vozidlo vyrobeno. Např. tuzemská Škoda Auto používá WMI kód TMB.

Jak zjistit kde bylo Auto vyrobeno

WMI (World Manufacturer Identifier) jsou první tři znaky každého VIN. Jedná se o unikátní kód určený pro každého výrobce automobilů a díky němu lze jednoduše zjistit, kde a kým bylo vozidlo vyrobeno. Např. tuzemská Škoda Auto používá WMI kód TMB.

Jak zjistit výbavu vozu podle VIN

Systém AUTOTRACER umí na základě dekódovaného VIN kódu zobrazit nejen základní specifikace vozu (model, značka, typ motoru, technické specifikace, výbava apod.), ale také dohledat jeho historii. VIN decoder od Cebia dokáže mj. dohledat: Kompletní specifikaci vozu včetně příplatkové výbavy.

Kdo je majitelem auta

V řeči zákona rozlišujeme mezi vlastníkem a provozovatelem vozidla. Definice vlastníka je přitom nabíledni – vozidlo fyzicky vlastní a ve velkém technickém průkazu je zapsaný jako vlastník. Vedle toho provozovatel vozidlo fyzicky nevlastní, ale aktivně se podílí na jeho provozu.

Jak zjistit vlastníka auta

Legální cestou zjistíte údaje o majiteli vozidla pouze prostřednictvím Policie České republiky. Ta má ale v případě neznámého majitele svázané ruce. Ani jedna ze zmíněných institucí nesmí poskytnout údaje o majiteli bez jeho souhlasu. Pokud neznáte vlastníka vozidla, který ujel od nehody, nahlaste proto nehodu policii.

Jak zjistit jestli mám zaplacené povinné ručení

Pokud si nejste jisti, zda máte platné pojištění nebo u jaké pojišťovny jste povinné ručení sjednali, můžete to ověřit pomocí SPZ. Za tímto účelem existuje webový portál ČKP*, kam stačí zadat SPZ a datum k jakému pojištění hledáte, takže třeba to momentální. SPZ je zkratka pro státní poznávací značku.

Co si vzít na evidenční kontrolu

K evidenční kontrole s sebou přineste originál technického průkazu, originál osvědčení o registraci vozidla a vhodně vybavenou a neprošlou lékárničku. Kontrolu můžete absolvovat kdekoli v České republice, nezáleží ne tom, kde bylo vozidlo registrováno.

Kdo muze na evidencni kontrolu

Co potřebuji na evidenční kontrolu (evidenčku)

Vozidlo může na STK přistavit kdokoliv, nemusí to být majitel auta. Dále musíte mít s sebou originál velký technický průkaz (VTP), malý technický průkaz (ORV) a doklad totožnosti: Malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla část I.)

Jak poznat rok výroby autoskla

Číslo na skle je rok výroby skla,ne auta. Ty tečky před nebo za znamenají měsíce. Bez teček,výroba červenec,jedna tečka před číslem červen,jedna za srpen atd. Těžko říct,pravděpodobné to není,ale jak dlouho ležela skla od výroby než je šoupli do auta nikomu nedokážeš.

Jak poznat rok výroby

Jako čtvrtý údaj co potřebujeme znát je rok výroby automobilu, ( 2008, 2007, 1995, 2000, … ) Rok výroby vozidla naleznete na přední straně malého technického průkazu v druhém řádku označený B. DATUM PRVNÍ REGISTRACE VOZIDLA.

Jak zjistit VIN zdarma

Některé weby nabízejí základní informace po prověření VIN kódu zdarma:www.kontrolatachometru.cz (informace o ujeté vzdálenosti vozidla, web provozuje Ministerstvo dopravy ČR),www.vincheck.cz (kontrola VIN kódu i v databázích Policie ČR a SR, informace o počtu servisních prohlídek a majitelů ad.),

Co patří do povinné výbavy auta

Co obsahuje povinná výbavavýstražný trojúhelník,reflexní vestu,autolékárničku,rezervní kolo nebo prostředky na opravu (lepicí sadu),klíč na kola,zvedák.

Jaký je rozdíl mezi provozovatelem a vlastníkem vozidla

Provozovatel je osoba, která vozidlo nemusí vlastnit, ale se souhlasem vlastníka je fakticky užívá a provozuje, hradí náklady provozu vozidla atd. Je-li provozovatel jinou osobou než vlastník, potom se i tento odlišný provozovatel zapisuje se do registru vozidel.

Kdo vede registr vozidel

Evidence vozidel je upravena v zákoně o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Registr je informačním systémem veřejné správy, jeho správcem je ministerstvo dopravy.

Jak zjistit jestli je auto kradené

Základní možností jak si ověřit, zda není automobil kradený, je prověření jeho registrační značky, takzvaná VIN čísla karoserie a případně čísla motoru v policejní databázi odcizených vozů.

Co kdyz nemám Zaplacene povinné ručení

Až 40 000 Kč pokuta za neplatné povinné ručení

Nesjednání pojištění je jednoznačným porušením zákona, a proto musí být potrestáno. Pokud řidič nepředloží zelenou kartu při silniční kontrole, hrozí mu bloková pokuta na místě až 1 500 Kč nebo ve správním řízení až 3 000 Kč.

Kdy nemusí být evidenční kontrola

Evidenční kontrola není povinná v případě, kdy se chce dosavadní provozovatel vozidla stát i vlastníkem (např. při ukončení leasingu). Evidenční kontrolu provádí stanice technické kontroly (STK) a lze ji absolvovat v kterékoliv této stanici bez ohledu na vaše bydliště.

Co kdyz Neprojdu Evidencni kontrolou

Za situace, kdy jste si pořídil automobil, který neprošel evidenční kontrolou, můžete uplatnit reklamaci podle ustanovení § 2169 odst. 1 občanského zákoníku. Podle zmíněného ustanovení můžete požadovat bezplatnou opravu nebo výměnu automobilu za automobil bez vad.

Jak přepsat auto bez evidenční kontroly

NOVĚ se protokol o evidenční kontrole nevyžaduje u ukončení leasingu a přepisu na provozovatele. Tento úkon je nadále považován na registru vozidel pouze za změnu.

Jak zjistit rok výroby auta zdarma

Na přední straně velkého technického průkazu najdete kromě údajů o provozovateli vozidla a jeho vlastníkovi také datum první registrace vozidla a záznamy o provedených převodech vozidla a jeho odhlášení. Ve spodní části se nacházejí záznamy o technických prohlídkách, kde také zjistíte, do kdy technická prohlídka platí.