Co je Spinava postupka?

Co je Spinava postupka?

Jak se hraje postupka

V případě, že hráč (Vy)drží na ruce postupky v takovém pořadí, kdy karty dávají možnost vyložit je současně a jednou kartou může zavřít, jde o způsob vyložení a uzavření ,,z ruky“ , poslední kartu nepotřebnou na ruce opět otočí znakem-číslem dolů a ukončí tímto hru.
Archiv

Co se dá hrat s jednim Balickem karet

Whist je zdvihová karetní hra pro 4 hráče, která se hraje s jedním balíčkem francouzských hracích karet. Vznikla ze starší hry Ruff and Honours (dnes již mrtvé) a hrála se zejména v 18.

Kdo snímá v Zolikach

ZAČÁTEK HRY A ROZDÁVÁNÍ

však 3 z vrchu a hledá žolíka do 3 karet ze spodu snímnutých.Pro vysvětlení-snímá karty a může se podívat na další 3, kde může být žolík. Pokud si našel žolíka, nechá si ho pro hru a karta, která byla před nebo za žolíkem bude viditelná pro všechny a balíček karet na ni bude položen.

Co se dá hrat s kartami

Karetní hry se dělí do mnoha kategorií. Snad v každé kategorii jsou zastoupeny hry pro všechny věkové skupiny hráčů. Klasické – tyto hry jsou známé všem. Mezi klasiku patří Kvarteto, Pexeso, Mariáš, Kanasta, Černý Petr, Bridž, Poker nebo Vykládací karty.

Co je to žolík

Žolík je hrací karta s vyobrazeným šaškem, která se nachází ve většině moderních karetních sad, kde doplňuje čtyři standardní karetní barvy. Žolík má původ ve Spojených státech amerických v době občanské války (60. léta 19. století).

Co jsou píky

německých karet, červené (srdce), piky (barva označená černými stylizovanými hroty píky), kára (popř. káry) a kříže (k těm ještě dále) jsou barvy karet tzv. francouzských.

Jak se hraje americký žolík

Hra je určena pro 2 až 10 hráčů s použitím žolíkových karet. Rozdá se mezi hráče dohodnutý počet karet (obvykle 4), zbytek se nechá na hromádce obrázky dolů. Smyslem hry je se všech karet zbavit jejich vyložením na hrací desku.

Kde vznikla Canasta

Karetní hra kanasta

Pravidla kanasty byly poprvé sepsány roku 1939 v Uruguayi. Hra postupně nabývala na popularitě v celé Jižní Americe a v 50. letech minulého století se stala obrovským hitem ve Spojených státech. Od té doby vzniklo velké množství jejích různých variant.

Jak se hraje dudák

Každému hráči se rozdají dvě karty, hráč po levici vynáší jako první. Další musí přebít, když nemá, líže tak dlouho z balíku (talonu), než kartu k přebití získá. Kdykoli ve hře může hráč vyhlásit a zahrát trumfovou barvu. Nelze zvolit barvu, kterou již předtím za trumfovou vyhlásil jiný hráč.

Jak se hraje Black Jack

Základní princip hry je, že hráč chce mít hodnotu karet blíže 21 než krupiér, ale přitom 21 nepřekročit. Vyhrává ten, kdo má po ukončení hry v ruce nejvyšší součet, aniž by překročil 21. Hráč, který má v ruce součet karet větší než 21, je takzvaně „trop“ neboli „přes“.

Co znamená karta Joker

Význam tetování: „Joker“ často představuje divokou kartu v karetních hrách, což umožňuje manipulaci s hráčem. Většina lidí, kteří si nyní dělají tetování Jokera, tak činí na základě filmu, kde je představou šílenství a chaosu, zločince zjizveného a odhodlaného přivést mučení zbytku světu.

Co znamená v kartách j

Za nejvýznamější karetní sady lze považovat: whistové karty (sada 52 listů čtyř barev hodnot 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J (jack – spodek/kluk), Q (queen – královna), K (king – král), A (ace – eso).

Jak se jmenují Žolíkové karty

kanastové (též žolíkové) karty – sada obsahuje 108 karet francouzského typu, vznikne ze sady rummy karet přidáním 4 žolíků – karet se speciální funkcí, které nepatří k žádné barvě.

Jaká jsou pravidla hry Prší

Jak se hraje :

Hráč, který je na tahu smí odhodit buď kartu vyložené barvy nebo kartu stejné číselné hodnoty. Nemůže-li nebo nechce-li hráč odhodit kartu, musí vzít kartu z talónu. Shodí-li hráč poslední kartu ohlásí prší nebo mau-mau a ukončí tak hru.

Jak se počítá Kanasta

Hráči sečtou body za vyložené karty (spoluhráči hrají na jeden účet) a vytvořené kanasty, za uzavření hry je 100 bodů a za uzavření pomocí černých trojek je bodů 300. Od bodů za vyložené karty se odečte hodnota karet v ruce.

Jak se počítá žolík

Pokud hrajete na body, pak se počítají trestné body za karty, které hráčům zůstaly na ruce. Žolík je zpravidla za -50 bodů, eso je za -20 bodů, ostatní jinak podle hodnoty, které se počítají pro vyložení karet. Žolíky byste si měli vždy zabalit na cesty. Hodit se mohou třeba pro odpočinek při sběru hub.

Jak se hraje Přebíjená

Všichni hráči najednou obrátí první kartu ze své hromádky. Ten hráč, který má na své obrácené kartě největší zvíře, vyhrává všechny obrácené karty. Pokud se stane, že hráči obrátí karty se zvířaty stejné velikosti, řeknou "bitva" a potáhnou si ze své hromádky ještě po jedné kartě, tentokrát ji ale neobrátí.

Jak se hraje oko

Cílem hry je dosáhnout nebo se co nejvíce přiblížit součtu jednadvacet neboli oka. Hráč si může vyptat libovolný počet karet, dokud není se svým součtem spokojen. Pokud již nechce dál riskovat přetáhnutí – ohlásí „dost“, „stop“ nebo jen „dobrý“ a položí karty ke své sázce.

Jak se počítají karty v pokeru

Zruční hráči, znalí počítání karet, zvaní counters, mohou dosáhnout nad casinem výhody až 2,5%, pokud použijí počítání karet v kombinaci se základní strategií. Základem technik počítání karet je sečtení hodnoty všech rozdaných karet. Při překročení určité hodnoty se sázky zvyšují.

Co to znamená žolík

Žolík je hrací karta s vyobrazeným šaškem, která se nachází ve většině moderních karetních sad, kde doplňuje čtyři standardní karetní barvy. Žolík má původ ve Spojených státech amerických v době občanské války (60. léta 19. století).

Jaká je nejvyšší karta

Výherní kombinace v pokeru

Hodnoty pokerových karet jsou sestupně od nejvyšší k nejnižší A, K, Q, J, T (10), 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.

Co znamená Pikovy král

Pikový král: tato karta představuje nepřátelsky smýšlejícího staršího muže úředníka, vyššího postavení. Zvláště např. advokáta, poručníka, šlechtice, lékaře nebo kapitalistu, který se snaží vydělávat k Vaší škodě.

Co znamená J na kartě

Za nejvýznamější karetní sady lze považovat: whistové karty (sada 52 listů čtyř barev hodnot 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J (jack – spodek/kluk), Q (queen – královna), K (king – král), A (ace – eso). rummy karty (sada 104 karet, vznikne složením dvou whistových sad)

Co znamená Pikove eso

Pikové eso: oznamuje dopis, zprávu z daleka, dědictví, nebo návštěvu. Pikový král: tato karta představuje nepřátelsky smýšlejícího staršího muže úředníka, vyššího postavení.

Jak se jmenují karty na Prší

Karty na Prší se jmenují německé. Jistě znáte i karty na žolíky, těm se říká francouzské. Karty na Prší mají většinou o dost jednodušší pravidla než karty žolíkové.