Kdy končí sezona v Chorvatsku?

Kdy končí sezona v Chorvatsku?

Kdy zacina letni sezona v Chorvatsku

Sezóna letních dovolených začíná tradičně zhruba v polovině května. Během května se můžete v Chorvatsku setkat s průměrnými teplotami pohybujícími se v rozmezí 20 až 30 stupňů.

Kdy je hlavní sezona v Chorvatsku

Hlavní sezona (červenec a srpen): V hlavní sezoně je nejlepší počasí. Nejvíce hodin slunečního svitu je na ostrovech Hvar a Korčula a ve městě Dubrovník. Toto období je nejlepší k cestě za mořem a koupáním, počasí je nejteplejší a nejstabilnější.
Archiv

Kdy je nejteplejší moře v Chorvatsku

A nejteplejší moře je v srpnu. Průměrná teplota moře v srpnu je většinou kolem 24°C, přes den šplhá dokonce až k 27-28°C. V září říjnu padají v průměru pod 20°C až téměř na úroveň teplot v květnu. Tehdy také končí sezóna koupání na chorvatském pobřeží.

Kdy je v Chorvatsku nejvice lidi

Kdy je největší provoz Nejvíce lidí vyráží do Chorvatska v pátek večer nebo v sobotu ráno. To znamená, že celou noc z pátku na sobotu a celou sobotu je na silnicích a na hlavních dálničních tazích do Chorvatska opravdu plno.

Jaká je zima v Chorvatsku

Zimní počasí v Chorvatsku

Zimy jsou celkem mírné, teploty málokdy klesnou pod 5 stupňů. V posledních 10 letech se občas objevil sníh v Dalmácii ve městech jako Zadar nebo Split. Výjimečně se sněhem potkáte dokonce i na jihu v Dubrovníku.

Jak casto prsi v Chorvatsku

Na pobřeží se množství vodních srážek pohybuje od 1.000 do 1.700 mm ročně. Co se týče rozložení úhrnu srážek na jednotlivé měsíce v roce, pak nejméně srážek spadne v letních měsících, nejsušším měsícem je zde červenec, to platí pro celé přímoří.

Kdy prsi v Chorvatsku

Nejvíce srážek spadne v Chorvatsku koncem podzimu a na začátku zimy. Dále pak na jaře, zejména v březnu a dubnu. Pokud se ptáte na sníh, tak ten je v této oblasti poměrně neobvyklým jevem.

Kde jsou velké vlny v Chorvatsku

Velké vlny v Chorvatsku

Moře se umí dle cestovatelů pěkně zavlnit například v Podgoře, na Krku v Bašce, na jihu Hvaru, nebo na Makarské (Tučepi). Nejvíc vln přichází když na moři zuří bouřka. V Primoštenu se prý odpoledne ukazují vlny dokonce pravidelně.

Jak se jmenuje hlavní město Chorvatska

ZáhřebChorvatsko / Hlavní město

Hlavním městem je Záhřeb s celkovým počtem 779 000 obyvatel a mezi další známá města se řadí Split, Rijeka, Zadar a Dubrovník. Chorvatsko je členem OBSE, OSN, Rady Evropy, WTO, NATO a od 1.

Který den vyrazit do Chorvatska

Který den je nejlepší jet do Chorvatska

Doporučuje se nejezdit v sobotu, cesty do Chorvatska mimo sobotu jsou mnohem rychlejší a bezpečnější. Nejvíce lidí vyráží do Chorvatska v pátek večer nebo v sobotu ráno. Tím se zvyšuje nebezpečí a prodlužuje se celkový dojezd.

Jak vypadá Chorvatsko v zimě

Zimní počasí v Chorvatsku

Zimy jsou celkem mírné, teploty málokdy klesnou pod 5 stupňů. V posledních 10 letech se občas objevil sníh v Dalmácii ve městech jako Zadar nebo Split. Výjimečně se sněhem potkáte dokonce i na jihu v Dubrovníku.

Kdy jet do Splitu

Naprostá většina turistů míří do Splitu a jeho okolí kvůli koupání v moři a za teplým počasím. Proto je hlavní sezona od poloviny června do poloviny září, kdy je počasí nejstabilnější a nejteplejší, dostatečně prohřáté je už i moře.

Kdy je Bora v Chorvatsku

Kdy fouká v Chorvatsku bóra Bóra vane nejčastěji a nejsilněji v zimě, a také na podzim a na jaře. Zimní bóra může v nárazech dosahovat rychlosti až 250 km/h (naměřeno v Maslenické úžině) a může trvat i týden.

Jak hluboký je Jadran

Jeho severní část je mělká, jižní podstatně hlubší. V Terstském zálivu dosahuje hloubky 23 m, největší hloubka zatím oficiálně uváděná je na jihu 1 330 m (jihozápadně od lázní Hercegnovi v boce Kotorské). Lze však předpokládat, že tento údaj není poslední; podle některých průzkumů se hovoří neoficiálně o 1590 m.

Jak Hluboke je Jaderské moře

1 233 mJaderské moře / Maximální hloubka

Kde je to v Chorvatsku nejhezčí

Nejkrásnější chorvatská pobytová místa (seřazeno podle abecedy):Baška na ostrově Krk.Biograd na moru.Bol na ostrově BračDubrovník.Hvar.Makarská riviéra.Medulin.Novalja na ostrově Pag.

Co je typické pro Chorvatsko

Mezi typické suroviny vnitrozemské i pobřežní kuchyně patří obilniny, mléčné výrobky, maso, ryby, zelenina, ořechy. Chorvaté připravují ryby mořské i sladkovodní, různé druhy masa, různé druhy sýra i zeleninových pochoutek. Ve vnitrozemí pěstují brambory, kapustu a jedlou levanduli.

Co se nesmí vozit do Chorvatska

Do Chorvatska je zakázán dovoz jakéhokoliv množství drog a jiných omamných prostředků, byť i pro osobní potřebu. Trestné je i užívání drog. Pokud chorvatská policie tento přestupek zjistí, pachatel je potrestán peněžitou pokutou a následně vyhoštěn se zákazem pobytu na území Chorvatska.

Co se nesmí v Chorvatsku

Co dělat a co nedělat v Chorvatsku. Respektujte místní zvyky a hlídejte si i své bezpečíDávejte si pozor na oblečeníNevydávejte se na pěší túry v žabkách.Nesnažte se vychvalovat svou domovinu.Do moře jen obuti.Pozor na jadranský vítr.Při pozvání domů pozor na jídlo.Na pláž si neberte cennosti.Nebezpečné motorové čluny.

Kde je nejtepleji v Chorvatsku

Riviéra Pelješac je nejteplejším místem chorvatského přímoří a rozhodně vás nezklame.

Co v zime v Chorvatsku

Neexistuje lepší období k návštěvě přírodních termálních pramenů v Chorvatsku než právě zima. Mezi nejproslulejší termální lázně patří Stubičke Toplice, Sveti Martin na Muri, Tuhelži, Varaždinske Toplice, Daruvarske Toplice a Krapinske Toplice. Právě v zimním období získáte v Chorvatsku za málo peněz moc muziky.

Na co si dát pozor při dovolené v Chorvatsku

Při cestě do Chorvatska platí stejná bezpečnostní doporučení, jako do kterékoliv jiné země. Na frekventovanějších místech si hlídejte hlavně své osobní věci. Jsou to peníze, doklady, cennosti, šperky nebo elektronika. Co sebou vyloženě nemusíte nosit, nechte raději v hotelovém trezoru.

Co je to Mistral

Maestral (též mistrál) je severozápadní vítr.

Co je to Bura v Chorvatsku

Bóra je "specialitou" východního pobřeží Jadranu a představuje v této oblasti velmi nebezpečný vítr. Většinou při vysokém tlaku a za nejjasnější oblohy, tedy doslova z modrého nebe, začnou padat poryvy bouřlivého severovýchodního větru na hladinu a zvedají závoje vodní pěny přes moře a ostrovy.

Kdy je v Chorvatsku příliv

Za úplňku a novoluní se příliv a odliv střídá každých 6 hodin.