Kam jít s otřesem mozku?

Kam jít s otřesem mozku?

Proč se nesmí spát po otřesu mozku

Proč se nesmí po otřesu mozku spát Když zraněný usne, neznamená to nutně, že je jeho stav špatný. Ve spánku se ale špatně kontrolují změny vědomí. Jestliže se rozhodnete nevyhledat lékařskou pomoc a zraněného sami hlídáte, měli byste ho zhruba jednou za tři hodiny vzbudit, ležet by měl na boku ve stabilizované poloze.
Archiv

Kam jít s otresem mozku

V případě, že se jedná o otřes mozku, je doporučena hospitalizace po dobu alespoň tří dnů, během které se vyloučí krvácení do mozku nebo další případné komplikace. Během hospitalizace se nedoporučuje zatěžovat oči, pacient by tedy neměl číst ani sledovat televizi.
Archiv

Jak zjistit jestli mám otřes mozku

Jak poznat otřes mozku Pro tento typ poranění je typická dočasná ztráta vědomí, která většinou trvá jen několik sekund, opakované zvracení a ztráta paměti. V některých případech může ztráta vědomí trvat i hodinu. Co se týče paměti, pacient si často není schopný vzpomenout na poslední vteřiny před úrazem.
Archiv

Jak dlouho nespat po uderu do hlavy

Je nutné bedlivě sledovat jeho zdravotní stav po dobu 48 hod. V případě rozvoje jakýchkoliv těchto obtíží ihned vyhledejte lékaře! Co sledovat: stav vědomí (i v noci – vzbudit dítě vždy po 3 hodinách)

Co sledovat po úrazu hlavy

Pakliže se objeví podezření vážnější zranění – mezi příznaky patří silná bolest po dobu více než 30 min, poruchy vědomí, závratě, zvracení, hučení v uších, pocit ztuhlosti šíje – je nutné co nejdříve navštívit lékaře.

Jak dlouho se motá hlava po otřesu mozku

Jaké mohou být následky mozkové komoce – v nejlepším a nejhorším případě V nejlepším případě příznaky během několika dní odezní. V horším případě přetrvávají i několik měsíců pod obrazem tzv. postkomočního syndromu.

Co delat po uderu do hlavy

Zdravotní stav pacientů s úrazem hlavy se může rychle změnit. Proto neodcházejte a sledujte jej. V případě jakékoliv změny pružně reagujte. Může upadnout do bezvědomí či dokonce přestat dýchat a bude nutné zahájit resuscitaci.

Kdy se projeví krvácení do mozku

Krvácení je pomalé a proto se příznaky útlaku mozku objeví až po několika týdnech od úrazu. Zranění jsou při vědomí a mají obvykle porušenou hybnost končetin na polovině těla.