Na co se ptát na prohlídce bytu?

Na co se ptát na prohlídce bytu?

Co kontrolovat při prohlidce bytu

Kromě právního stavu bytu se zaměřte i na jeho technický stav, a sice rozvody elektřiny, stoupačky, stav koupelny, kuchyně i společných prvků domu, jako jsou okna, dveře i zateplení.
Archiv

Na co se ptát při prohlídce

Přečtěte si, na jaké základní body se během prohlídky domu či bytu zeptat, abyste na nic důležitého nezapomněli.Kolik vlastně byt či dům doopravdy měříJakou mám jistotu, že údaje na papíře odpovídají skutečnostiKomu byt či dům skutečně patříPrávní vady nemovitosti.Sousedé, hluk z ulice a jiné negativní vlivy.
Archiv

Na co si dát pozor při prohlídce domů

Na co se zeptat během osobní prohlídky nemovitostiV jakém stavu je elektroinstalace a kdy byly naposledy dělány rozvodyJak jsou udělány rozvody vodyJaké jsou přibližné náklady na vytápěníJaká je výše rezervačního poplatkuJací jsou sousedéJe zde dobré připojení k internetu
Archiv

Na co si dát pozor při koupi panelového bytu

Právní stav jakékoliv nemovitosti nejsnadněji zjistíte z výpisu z katastru nemovitostí, tedy z listu vlastnictví. V něm je uvedeno vše o vlastníkovi, případně vlastnících, vadách bytu, jestli se k němu vztahují nějaká práva (například zástavní právo, či věcná břemena, exekuce, spory a další).
Archiv

Jak dlouho trvá prohlídka bytu

Jak dlouho trvá prohlídka Záleží na velikosti nemovitosti, osobní prohlídka může trvat 15 až 30 minut. Tento čas realitní poradce bude mít vyhrazený pouze pro Vás, využijte ho naplno, abyste získali co nejvíce dojmů a informací pro správné rozhodnutí.

Jak zapůsobit na prohlídce bytu

Představte se a vysvětlete, proč vás jeho byt zaujal.Představte se a vysvětlete, proč vás jeho byt zaujal.Popište vaše současné bydlení a proč hledáte nové.Objasněte, s kolika lidmi a na jak dlouho se nastěhujete.Doptejte se, od kdy se byt uvolní.Informujte, jaká zvířata máte, nebo zakrátko pořídíte.

Co vedet o pronájmu bytu

údaje o pronajímaném bytu – adresa, podlaží, číslo bytu, případně konkrétní pronajímané prostory v bytě určení nájemní doby. výši nájemného, způsob a termín splatnosti, případně i dohodu o jeho pravidelném zvyšování uvedení služeb zajišťovaných pronajímatelem včetně rozúčtování jejich cen a úhrad.

Co dělat po koupi bytu

Co je potřeba udělat po koupi nemovitostiDoložte list vlastnictví a zástavní právo.Přepište dodávky energií na sebe.Vyřešte si smlouvu se SVJ.Sjednejte pojištění nemovitosti.Změňte si trvalé bydlištěDaň z nabytí nemovitosti (obvykle nehradíte)Přihlaste se k dani z nemovitosti.

Jak nenaletět při pronájmu bytu

5 tipů, jak nenaletět při pronájmu bytu jako nájemce1) Byt si pořádně prohlédněte.2) Smlouvu podepište výhradně s vlastníkem bytu.3) Věnujte pozornost obsahu nájemní smlouvy.4) Nebojte se zákazů (tedy jen některých)5) Kontrolujte pronajímatele.Náš tip.

Jak dlouho trvá prohlidka bytu

Jak dlouho trvá prohlídka Záleží na velikosti nemovitosti, osobní prohlídka může trvat 15 až 30 minut. Tento čas realitní poradce bude mít vyhrazený pouze pro Vás, využijte ho naplno, abyste získali co nejvíce dojmů a informací pro správné rozhodnutí.

Co napsat na inzerát na byt

Co by měl obsahovat text inzerátu na prodej bytudispozice bytu,příslušenství bytu (sklep, balkón, terasa, komora, předzahrádka, garáž, garážové stání),patro bytu a počet pater domu (u přízemních bytů je vhodné uvést výšku oken od chodníku),údaje o výtahu,orientaci oken na světové strany,typ vytápění,

Jak legálně pronajímat byt a neplatit přitom žádné daně

Nepřiznání daně z pronájmu

Kladete si otázku: “Jak legálně pronajímat byt a neplatit žádné daně” – odpověď je jednoduchá: pokud nechcete mít opletačky s finančním úřadem, daň z příjmu plynoucího z pronájmu přiznávat dle zákona 586/1992 Sb. o daních z příjmů ve znění pozdějších předpisů prostě musíte.

Co vše patří do nájmu

Jedná se například o dodávky vody, odvoz a odvádění odpadních vod včetně čištění jímek, dodávky tepla, odvoz komunálního odpadu, osvětlení a úklid společných částí domu, zajištění příjmu rozhlasového a televizního vysílání, provoz a čištění komínů, případně provoz výtahu.

Co vše se platí při koupi nemovitosti 2023

Daň z nabytí nemovitosti byla zrušena od roku 2020. Daň příjmů a zisku z prodeje nemovitosti, nabyté dědictvím či jinak, se řídí daní z příjmů 15 %. Řešíte ji každoročně v daňovém přiznání. Existují situace, kdy po prodeji nebo převodu nemovitosti nezaplatíte vůbec nic, budete osvobozeni.

Na co si dát pozor při prodeji bytu

4 tipy, na co si dát pozor při prodeji nemovitostiOdpovědnost za vady nemovitosti. Vady lze rozdělit na vady zjevné a vady skryté.Stav zápisu vlastnického práva v katastru nemovitostí.Dohoda o prodeji s manželem/manželkou.

Na co si dát pozor při pronájmu

Než cokoliv podepíšete, měli byste být s celým obsahem smlouvy dobře obeznámeni. Důležitá je především cena, práva a povinnosti a postup v případě ukončení nájmu. Jakmile podepíšete, je smlouva platná a závazná. Pokud nejste v těchto věcech příliš zběhlí, je lepší dojít se smlouvou k někomu, kdo se vyzná v právu.

Kam dát inzerát na pronájem bytu

I na běžných obecných inzertních serverech je nabídek k pronájmu nemovitostí překvapivě hodně. Nejznámějšími jsou např. bazos.cz, hyperinzerce.cz, annonce.cz, ceskereality.cz a další. Počítejte ovšem s tím, že odezva na inzeráty umístěné zde nebude nijak závratná.

Co lze odečíst z daní při pronájmu

Na daň z pronájmu bytu můžete uplatnit 30% paušál

Stejně jako například u příjmů z podnikání můžete ke zjištění dílčího základu daně využít paušálu, který u nemovitostí činí 30 %, nebo uplatníte reálné výdaje.

Kdy se neplatí daň z pronájmu

Pokud jste zaměstnanec a pronájmem jste si v roce 2022 vydělali méně než 6 000 Kč (a jiné další vedlejší příjmy nemáte), nemusíte přiznání řešit a daň z příjmu z pronájmu neodvádíte. V roce 2023 se limit zvyšuje na 20 000 Kč, přiznání za tento rok podáváte na jaře 2024.

Co vše se počítá do nájmu bytu

V praxi se nejčastěji jedná o spotřebu vody v bytě, vytápění bytu, spotřebu společné elektřiny v domě, odvoz domovního odpadu, úklid společných prostor, společnou televizní anténu a výtah. Rozhodně nelze nájemci do poplatků zahrnout fond oprav, poplatek za správu domu, odměny členům výboru a pojištění domu.

Co hradí nájemce bytu

Jedná se tedy například o dodávku vody a odvádění odpadních vod včetně čištění jímek (vodné a stočné), odvoz komunálního odpadu, dodávky tepla, osvětlení a úklid společných prostor, zajištění příjmu rozhlasového a televizního vysílání, provoz a čištění komínů a provoz výtahu.

Kdo platí daň z převodu nemovitosti 2023

Nadále (i v roce 2023) existuje daň z prodeje nemovitosti, kterou hradí prodávající. Jde totiž o jeho příjem. Proto nehledejte zvláštní formulář na daň z prodeje nemovitosti. Svůj zisk budete uvádět v rámci přiznání k dani z příjmů.

Kdo platí daň z převodu nemovitosti

Daň z nabytí nemovitosti, dříve daň z převodu nemovitosti, jste museli řešit ve chvíli, kdy jste koupili nemovitost. Kdo ji platil Do listopadu 2016 ji platil prodávající, pak to bylo naopak a daň z nabytí nemovitosti byla na bedrech nabyvatele, tedy kupujícího.

Jak postupovat při koupi bytu

Pojďme nyní projít celým procesem koupě krok za krokem.Vyhledání vhodné nemovitosti ke koupi.Prohlídka nemovitosti.Rezervace nemovitosti.Podpis kupní smlouvy.Podpis dohody o úschově finančních prostředkůPeníze v úschověPodání návrhu na vklad na katastrální úřad.Vklad („zapsání/zavkladování“) kupní smlouvy.

Co je potřeba zařídit po koupi bytu

Co je potřeba udělat po koupi nemovitostiDoložte list vlastnictví a zástavní právo.Přepište dodávky energií na sebe.Vyřešte si smlouvu se SVJ.Sjednejte pojištění nemovitosti.Změňte si trvalé bydlištěDaň z nabytí nemovitosti (obvykle nehradíte)Přihlaste se k dani z nemovitosti.