Co si vzít s sebou na Kubu?

Co si vzít s sebou na Kubu?

Co se nesmí vozit na Kubu

Dále dlouhodobě platí zákaz dovozu videí, přehrávačů DVD, satelitních antén, bezdrátových domácích telefonů a satelitních přístrojů. Dovoz mobilních telefonů a notebooků pro osobní potřebu (do 3 ks) je umožněn.

Co se nesmí na Kubě

Bezpečnost v Havaně

Z bezpečnostních důvodů se nedoporučuje u sebe nosit vyšší obnos peněz. Stejně tak nedávejte najevo bohatství, abyste zbytečně nevyvolávali důvod ke krádeži či jiné trestné činnosti. Jinak všeobecně metropole Kuby není o nic nebezpečnějším městem než jiná evropská města.

Co je typické pro Kubu

Kuba se pyšní více než 280 plážemi, kromě toho tady naleznete panenské ostrůvky, jeskyně, hory, lesy, savany a vřesoviště. Délka kubánského pobřeží včetně všech ostrůvků (cayos) činí více než 3000 km. Nádherné pláže naleznete na celém ostrově.
Archiv

Jak cestovat na Kubu

Pro vstup na Kubu se vyžaduje vízum, které vydává kubánská ambasáda se sídlem v Praze na Jinonické 14 ve formě turistické karty. Odbavení v Havaně je rychlé: imigračním úředníkům se předloží pas a 1/2 víza, vyzvednou se zavazadla a nakonec se předloží celní prohlášení (bílá karta z letadla).
Archiv

Na co si dát pozor Kuba

Na Kubě dochází k poměrně velkému množství krádeží a loupežných přepadení turistů, a to jak za tmy, tak za denního světla. Měli byste se tedy vyhýbat opuštěným místům, v noci u sebe nenosit větší obnos peněz a drahou elektroniku a mít své věci neustále pod kontrolou.

Jak dlouho trvá let na Kubu

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu na Kubu ? 10:50 8770 km
Délka letu do Malajsie ? 11:30 9280 km
Délka letu na Maledivy ? 12:20 7430 km
Délka letu na Maltu ? 2:00 1380 km

Co se dá koupit na Kubě

Suvenýry a nákupy na KuběNejoblíbenější rum Santiago de Cuba.Doutníky bez kolku přímo z farmy.Kubánská káva je velice silnáRučně vyráběné suvenýry najdete na tržištích zvaných Artesanía.Pouliční prodejce česneku a cibule.Prodejce zpravidla uslyšíte z velké dálky, protože křičí nebo zpívají

Jaké zboží dovést na Kubu

Mezi jeden z nejoblíbenějších suvenýrů patří bezpochyby rum. Můžete zvolit mezi tradičními světoznámými značkami jako Havana Club a Legendario nebo méně známými, ale pro Kubu typickými, jako Santiago de Cuba, Cubay, Mulata, Caney, Santero nebo Varadero.

Kdy je nejlepší jet na Kubu

Ideální doba pro návštěvu Kuby

Obecně lze konstatovat, že v závislosti na místním klimatu je ideální dobou pro návštěvu Kuby období od listopadu do dubna, tedy po deštivém období hurikánů a před horkými letními dny, přičemž nejmenší počet srážek hrozí v březnu a v dubnu.

Proč jet na Kubu

Ostrov Kuba je vysněnou destinací mnoha turistů z celého světa, a to nejenom kvůli dlouhým plážím s jemným pískem, vysokým palmám a azurově modrému moři, ale především díky zvláštnímu komunistickému skanzenu, který zde vznikl v důsledku historického vývoje dlouhá léta drženého v moci Fidela Castra, který z Kuby …

Jaké jsou zásuvky na Kubě

Na Kubě natrefíte primárně na čtyři typy zásuvek, tedy typ A, B, C a L. Elektrické napětí je pak v zemi 110/220 V při frekvenci 60 Hz – převážně funguje napájení na ostrově při 110 V, některé z novějších hotelů však pracují při napětí 220 V.

Kdy se jezdí na Kubu

Ideální doba pro návštěvu Kuby

Pokud se naopak na Kubu chystáte vyrazit mimo hlavní sezónu a záměrně vyhledáváte nejteplejší období, pak jsou ideálním obdobím měsíce mezi květnem až říjnem, kdy Kubu navštěvuje nejméně turistů.

Jak dlouho trvá cesta letadlem na Maltu

Jednosměrný přímý let mezi městy Praha a Malta trvá přibližně 2.5 hod.

Jak se mluví na Kubě

ŠpanělštinaKuba / Oficiální jazykŠpanělština je jeden z nejrozšířenějších světových jazyků. Spadá do kategorie románských jazyků. Španělština je úředním jazykem ve Španělsku, ve většině států Jižní a Střední Ameriky a v Rovníkové Guineji, velmi rozšířená je také ve Spojených státech, na Filipínách a v mnoha dalších zemích světa. Wikipedie

Co se vyváží z Kuby

Ekonomické pilíře Kuby jsou, dle pořadí důležitosti: těžba, zpracování a export niklu a zčásti i kobaltu, v menší míře je těžena ropa, cestovní ruch s cca 2 miliony turistů ročně

Jaká je teplota na Kubě

Průměrné roční teploty pohybují okolo příjemných 25°C a teplota vody většinou neklesá pod 24°C. Celá země je celoročně ovlivňována větry, jimž se říká Pasáty. Co se týče obecného hlediska, je východní Kuba teplejší než západní.

Kde koupit redukci

Cestovní adaptér je možné zakoupit pro konkrétní zemi či region, kam se chystáte, nebo lze pořídit i celá sada redukcí, které pokrývají většinu zásuvek na světě. K dostání jsou v kamenných obchodech s elektronikou či na internetu, kde si je nejdříve můžete v klidu porovnat.

Na co si dát pozor na Maltě

Na co si dát na Maltě pozor Díky běžnému katolickému náboženství nebudete z tohoto pohledu omezováni. Jediné, na co si dávejte pozor je zákaz nudismu. I přesto se setkáte s tím, že na plážích je akceptována absence vrchního dílu ženských plavek.

Jak nejlevneji na Maltu

Na které letiště v zemi Malta se dostanete nejlevněji Nejlevnějším letištěm v zemi Malta je Luqa Malta – našli jsme na něj lety už od 2 069 Kč.

Jakou měnou se platí na Kubě

Kubánské pesoKuba / MěnaKubánské peso je oficiální měnou Kuby. Jeho ISO 4217 kód je CUP. Název „peso“ má tato měna společný s měnami několika dalších států, které bývaly španělskými koloniemi. Jedna setina pesa se nazývá centavo. Wikipedie

Jaký režim je na Kubě

Kuba

Kubánská republika República de Cuba
Náboženství ateisté, římští katolíci; africká náboženství, judaismus
Státní útvar
Státní zřízení socialistická republika
Vznik 20. května 1902 (nezávislost na Španělsku 10. prosince 1898; spravována Spojenými státy od 1898 do 1902)

Jaké jsou zásuvky v Maďarsku

V Maďarsku se používají typy C a F. Zásuvky typu F jsou v mnoha zemích nejběžnějším typem. Najdete je ve většině evropských zemí, v Rusku nebo v Jižní Koreji. Zásuvky typu C nebo „Europlug“ se kromě Evropy používají v bývalých britských a francouzských koloniích.

Jak draho je na Maltě

Malta je o něco dražší země než Česká republika, ale rozdíl v cenách není nijak závratný a extrémní. Potraviny v obchodě nejsou dražší moc, ale v restauraci se za jídlo platí více než dvojnásobek peněz, které by člověk za toto jídlo utratil v Česku. Z nápojů je v očích českého turisty drahé zejména pivo.

Co si koupit na Maltě

N – NÁKUPY – mezi běžné suvenýry patří paličkované krajky, dečky, deky, šátečky a kapesníčky, zlaté a stříbrné šperky, mezi kterými jednoznačně dominují maltské kříže ve všemožném provedení a jemný filigrán.

Co létá na Maltu

Jaké letecké společnosti létají bez přestupu na Maltuz Prahy: Air Malta a ČSA,z Bratislavy: Ryanair.z Vídně: Wizz Air a Air Malta.z Katovic: Wizz Air.z Krakova: Ryanair.z Wroclawi: Ryanair.z Norimberka: Ryanair.