Jak udělat rafaelo kuličky?

Jak udělat rafaelo kuličky?

Jak skladovat rafaelo kulicky

Odkládejte do košíčků, uchovávejte v chladu. Vzhledem k použitým surovinám jsou kuličky určeny k rychlé spotřebě, což ale nebývá problém.
Archiv

Jak dlouho vydrží rafaelo kuličky

Postup přípravy

Do každé kuličky zapracujte 1 mandli a kuličku pak obalte ve strouhaném kokosu. Hotové kuličky dejte alespoň na 5 minut vychladit do lednice. Kuličky vždy skladujte v lednici, kde vám vydrží cca 1 týden.
Archiv

Kdy dělat rafaelo kuličky

Týden před Štědrým dnem je čas i na nepečené cukroví, jako jsou kokosové kuličky, kuličky rafaelo, nebo čokoládové hrudky.
Archiv

Jak se dělá kokosové kuličky

Z mletých piškotů, moučkového cukru, mletých ořechů, kakaa, másla, rumu a džemu vypracujeme těsto. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby se z těsta dobře tvořily kuličky. Tvarujeme kuličky, které můžeme nechat bez náplně, nebo do nich můžeme vložit višeň nebo ořech. Hotové kuličky nakonec obalíme v kokosu.

Jak dlouho vydrží kokosové kuličky

2. Kuličky obalte ve strouhaném kokosu a uskladněte v chladnu. (Ne)rafaelo spotřebujte do 10–14 dní. Neobsahují máslový krém, a tak pokud je nebudete trápit v teple, vydrží vám v kondici poměrně dlouhou dobu.

Jak udělat Ferrero Rocher

Postup přípravy receptu

Salko smícháme s mletými ořechy a postupně přidáme umleté piškoty, tolik, až se dají dělat z hmoty kuličky. Do kuličky vložíme lískový oříšek. necháme ztuhnout a pak obalíme v polevě a nastrouhaných oříšcích.

Co ze Salka a kokosu

Salko (nevaří se) smícháme s kokosem tak, aby vznikla hustší hmota. Osvědčilo se lžičkou nabrat hromádku hmoty, tu trochu oválet v kokosu a až potom z ní vytvořit kuličku – nelepí se to tolik na ruce. Do kuličky vmáčkneme celou mandli, opět dotvarujeme kuličku a znovu obalíme kokosem.

Jak skladovat kokosové kuličky

Jak kokosové kuličky skladovat Kokosové kuličky naskládejte do uzavíratelné dózy a skladujte v chladu a suchu. Ideální horní část lednice.

Jak se dělá domácí Salko

Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání cca 20 minut. Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Nezdá se hned, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.

Co se dá udělat ze Salka

Zmrzlina dle chuti. Úlky polité čokoládou.Likér z ledových kaštanů 3 Bit.Domácí Baileys. Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli.Karamelové oválky.Moučník s krémem karamelovým.Kuličky ze salka obalovanéNugátový krém do různého cukrovíOřechovo – karamelové řezy.

Co delat aby Zmeklo Linecke

Aby cukroví změklo…

Nahřejte troubu na 120 °C, vložte do ní hrnek s horkou vodou a poté plech s cukrovím na cca 10 – 15 minut. Cukroví do sebe natáhne potřebnou vlhkost a zvláční.

Jak se dělá Baileys

Salko, whisky, smetanu, vanilkový extrakt, rozpuštěnou čokoládu a rozmíchanou instantní kávu dejte do mixéru a vše dohromady cca 1-2 minuty mixujte. Bailey's přelijte do čistých nádob a skladujte v lednici. Vydrží Vám v lednici až 2 měsíce, ale já doufám, že se u Vás tak dlouho neohřeje :).

Jak se dělá Pikao

Pikao. Do stejného množství mléka a másla jsem přidala cca 300g cukru (podle chuti. Když budete v průběhu vaření koštovat dosladíte si to podle sebe), půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vařila jsem ve velkém kastrolu 15 minut a pikao mělo požadovanou hustotu.

Jak udělat ze Salka karamel

Jednoduchá příprava karamelu z konzervy sladkého Salka. Postup: Uzavřenou plechovku Salka dáme do hrnce s vodou, plechovka musí být úplně potopená, necháme probublávat 1,5-2 hodiny, kontrolujeme, aby bylo stále dostatek vody v nádobě a konzerva byla stále úplně potopená Pak plechovku vyndáme a necháme zchladnout.

Co dát k Pernickum aby Zmekly

Perníčky potřebují nechat odležet, aby změkly – i proto se dělají jako jeden z prvních druhů vánočního cukroví. Pavla Stoklasová radí dát perníčky do čisté krabice nebo boxu a přikrýt jej víkem. Zaručeného změknutí pak dosáhnete, když je necháte odpočívat v místnosti, kde je vlhko – třeba přímo v kuchyni.

Jaký cukr se dává do lineckého těsta

Linecké těsto

Možná se vám vybaví základní poučka pro linecké cukroví, která říká, že mouka, máslo a cukr mají jednoduchý a zapamatovatelný poměr, totiž 3-2-1. Tedy 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka a navrch jeden žloutek na zvláčnění těsta.

Jak udělat kávový likér

Do kastrůlku dejte Salko spolu se smetanou a vanilkovým cukrem. Pomalu zahřívejte až do dokonalého spojení Salka se smetanou. Přidejte kávu rozmíchanou v 30 ml horké vody, promíchejte a odstavte z plotny. Po vystydnutí přidejte rum a opět důkladně promíchejte.

Jak se dělá Salko

Mléko nalijeme do hrnce s nepřilnavým dnem, přidáme cukr, máslo a rychle přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme za stálého míchání cca 20 minut. Mléko by mělo ke konci pěnit při rychlejším míchání. Nezdá se hned, že má tu správnou hustotu, ale při krátkém zchlazení je nádherně husté, jako salko z plechovky.

Jak udělat krém z Pikaa

Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (… buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.

Jak si doma udělat karamel bez smetany

Postup:Do rendlíku nasypte cukr a přidejte dvě lžíce vody.Zahřívejte rendlík s cukrem zhruba na střední plamen.Stáhněte z ohně a postupně metličkou vmíchejte kostičky másla.Karamel nalijte do skleniček, zavíčkujte nebo přetáhněte fólií, aby se neutvořil škraloup, a chvíli počkejte, až karamel vychladne.

Co delat aby Neztvrdly perníčky

Bohatě k tomu postačí surovina, kterou máte doma. Tím zázračným výtvorem je chleba. Nakrájejte jej na plátky a přidejte je do krabice s perníčky. Zda necháte krabici bez víka nebo na ni dáte víko, záleží na vás.

Jak dlouho vydrží perník

Suché perníkové stavby vydrží roky. Měkké perníčky časem vyschnou, pokud nejsou správně skladované, a je lépe je sníst co nejdříve – ideálně asi měsíc po upečení.

Kdy se plni linecké

Pokud jsou tvary už asi týden upečené, půjdou nám dobře mazat a nebudou se lámat. Na pocukrování nebo poprášení kakaem ale zatím nespěcháme, hned po naplnění cukroví uložíme do chladna a necháme odležet.

Kdy se Cukruje linecké

Aby nezakryl zavařeninu, kterou se vždy dva kousky k sobě slepují, cukrujte horní díly lineckého cukroví ještě předtím, než je slepíte.

Jak vyrobit pomerančový likér

Z pomerančů oloupejte slupku a vložte ji do uzavíratelné litrové nádoby. Přidejte svitky skořice a vanilku. Vše zalijte vodkou, uzavřete a nechte za oknem minimálně 24 hodin macerovat. Pro přípravu sirupu nakrájejte oloupané pomeranče, 1–2 můžete přidat i se slupkou.