Co nesmí do letadla Ryanair?

Co nesmí do letadla Ryanair?

Na co si dát pozor u Ryanair

Pokud vám stačí příruční zavazadlo, zkontrolujte si rozměry. Například Ryanair má menší rozměry příručního zavazadla než ostatní, a to 40 x 20 x 25. Chcete-li standardní velikost, musíte si připlatit Priority boarding, který se opět vyplatí koupit už při samotné koupi letenky, než pak dodatečně.

Co se může a nemůže brát do letadla

Obecně nesmíte v příručním zavazadle přepravovat všechno, co by mohlo ohrozit vaše spolucestující: výbušné hořlavé, chemické anebo jedovaté látky. Dále zbraně a výbušniny (včetně jejich imitací) a paralyzující spreje. A na seznam zakázaných předmětů patří i jednorázové zapalovače.

Co nesmí být v kufru v letadle

Odbavené zavazadlo nesmí obsahovat:cigaretové zapalovače, zápalky.plynové bomby, výbušniny.jedy, žíraviny.radioaktivní látky.elektronická zařízení a spotřebiče.v odbaveném zavazadle mohou být elektronická zařízení pouze bez napájecích baterií – ty se mohou převážet jen v příručním zavazadle.

Jak si vzít leky do letadla

Všechny léky (které jsou nezbytné během cesty) můžete přepravovat bez omezení objemu a množství balení, vždy je však nutné je nahlásit pracovníkům bezpečnostní kontroly. Vždy doporučujeme mít u sebe předpis od lékaře nebo potvrzení od zdravotnického zařízení, o které vás mohou požádat pracovníci bezpečnostní kontroly.

Jakou kosmetiku do letadla

Většina leteckých společností umožňuje převážet kosmetické přípravky v lahvích o objemu maximálně 100 ml. Tyto přípravky se pak musí vejít do průhledného uzavíratelného sáčku o rozměrech 20 × 20 cm a objemu 1 l, který bývá na letištích k dispozici.

Kdy se dělá check in Ryanair

Časné odbavení je k dispozici 30 dní před odletem při nákupu sedadla. Standardní (bezplatné) odbavení je možné 4 dny před časem odletu.

Kam s nabíječkou v letadle

Na palubu si s sebou vezměte všechny hodnotné a křehké předměty jako šperky, fotoaparát, elektronická zařízení (mobilní telefon, notebook), nabíječky a adaptéry. Tyto předměty budete muset spolu s balíčkem tekutin při kontrole vybalit. Proto je mějte zabalené a připravené úplně nahoře.

Kam dát nabíječku v letadle

Na palubu si s sebou vezměte všechny hodnotné a křehké předměty jako šperky, fotoaparát, elektronická zařízení (mobilní telefon, notebook), nabíječky a adaptéry. Tyto předměty budete muset spolu s balíčkem tekutin při kontrole vybalit. Proto je mějte zabalené a připravené úplně nahoře.

Co vyndat z příručního zavazadla při kontrole

Při balení příručního zavazadla myslete na to, že na bezpečnostní kontrole z něj budete muset vyjmout větší elektroniku a sáček obsahující tekutiny, aerosoly a gely. Při bezpečnostní kontrole můžete mít prázdnou lahev na nápoje. Po celém letišti máme desítky fontánek s pitnou vodou, kde můžete svoji lahev doplnit.

Co do kabelky do letadla

Výjimkou je cestování s leteckou společností Ryanair, u které je dovoleno vzít si s sebou na palubu malou kabelku o rozměrech 40 x 20 x 25 cm. Většina tradičních leteckých společností umožňuje vzít si s sebou na palubu letadla (kromě příručního zavazadla) také dámskou kabelku, notebook, malou tašku nebo aktovku.

Co delat na letišti kdyz mám online check-in

On-line check-in

Při on-line odbavení stačí vytisknout vaši palubní vstupenku nebo ji mít nahranou ve vašem telefonu či tabletu. Pokud cestujete pouze s příručním zavazadlem, můžete na letišti už zamířit rovnou k validátorům palubních vstupenek, sledujte navigaci: K odletům/To all gates.

Jak to probiha na letišti Ryanair

Odbavení na letišti je pohodlné, obsluze jen předložíte svůj doklad a vše udělá za vás. Zdarma se ale na letišti odbaví jen cestující, kteří mají letenku zakoupenou v tarifu Flexi Plus. Ostatní mají smůlu. V případě, že se přesto chtějí nechat odbavit obsluhou na letišti, bude jim účtován poplatek 55 EUR.

Co je povoleno v příručním zavazadle

Na palubu letadla si s sebou můžete vzít: tekutiny v balení o maximálním objemu 100 mililitrů. Všechna balení musí být umístěna v jednom průhledném uzavíratelném plastovém sáčku o maximálním objemu 1 litr na osobu. Léky, kapky nebo jiné tekutiny nezbytné pro léčební účely.

Co kontroluji na letišti Papirkem

„U namátkou vybraných cestujících vezme kontrola vzorky pomocí malého papírku, kterým se otře oděv, zavazadla nebo například kůže na rukou. Tyto vzorky pak stačí jen vložit do přístroje, který vyhodnotí, zdali kontrolovaná osoba manipulovala s výbušninami,“ uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková.

Jak se měří příruční zavazadlo

Standardní rozměr udávaný mezinárodní leteckou organizací IATA je 55 × 35 × 20 cm. Jedná se o rozměry výška × šířka × hloubka. Nejčastěji poptávané rozměry příručních zavazadel u jednotlivých aerolinií jsou následující: Ryanair – 40 × 25 × 20 cm.

Jak brzy před odletem být na letišti

Jak dlouho být na letišti před odletem Většina leteckých společností doporučuje rezervu alespoň 2,5 až 3 hodiny. To se samozřejmě může lišit v závislosti na vytíženosti letu a velikosti letiště. Například Emiráty na svých stránkách doporučují rezervu až 6 hodin.

Co delat na letišti před odletem

ShrnutíNa letiště se dostavte 2 – 3 hodiny před odletem.Zjistěte, ze kterého terminálu vám to letíVstupte do letiště a najděte tabuli s odlety.Jakmile se na tabuli objeví “check-in”, běžte k přepážce, jejíž číslo je na tabuli u vašeho letu.Na přepážce dostanete boarding pass a případně odbavíte zavazadlo.

Jak dlouho před odletem check-in Ryanair

Online odbavení se u letecké společnosti Ryanair otevírá pouze 24 hodin před odletem. Nejpozději je však možné odbavit se 2 hodiny před odletem. Pokud si zaplatíte za výběr sedadla (od 160 Kč), můžete se odbavit až 30 dní před odletem. Po dokončeném online odbavení získáte palubní vstupenky.

Co sundat při kontrole na letišti

Při balení příručního zavazadla myslete na to, že na bezpečnostní kontrole z něj budete muset vyjmout větší elektroniku a sáček obsahující tekutiny, aerosoly a gely. Při bezpečnostní kontrole můžete mít prázdnou lahev na nápoje. Po celém letišti máme desítky fontánek s pitnou vodou, kde můžete svoji lahev doplnit.

Jaké boty do letadla

Co se týká bot, ideální volbou jsou volné tenisky nebo polobotky. Nejlépe uděláte, když si boty v letadle sundáte (pokud je máte čisté a bez zápachu) a přezujete se jen do teplých ponožek. Upřednostňujte přírodní a vzdušné materiály oděvů. Nejen kvůli pohodlí, ale také z ohleduplnosti ke spolucestujícím.

Jak dlouho před odletem na letišti Ryanair

Online odbavení se u letecké společnosti Ryanair otevírá pouze 24 hodin před odletem. Nejpozději je však možné odbavit se 2 hodiny před odletem. Pokud si zaplatíte za výběr sedadla (od 160 Kč), můžete se odbavit až 30 dní před odletem.

Na co si dát pozor v letadle

Nestresujte se zbytečně a buďte v klidu. Před cestou se dodatečně vyspěte, dorazte už na letiště včas bez zbytečných zmatků, pijte (protože létání dehydratuje), a klidně se i najezte (protože některé aerolinky včetně Travel Service vám jídlo nedají vždy). Samozřejmě se nepřecpěte, pozor také na nadměrnou plynatost.

Jak probiha nástup do letadla

Nástup do letadla

Místo v letadle je pro všechny. Personálu ukážete palubní vstupenku a cestovní doklad. Následně buďto nástupním mostem, autobusem nebo pěšky po letištní ploše dojdete k letadlu. Při nástupu do letadla bývá zvykem ještě jednou ukázat palubní vstupenku a pozdravit se s palubním personálem.

Co za oblečení do letadla

Nejvíce během své cesty oceníte pohodlné a praktické oblečení, které vás nebude nikde škrtit a zároveň pomůže odvádět pot. Senzační volbu tak představují legíny, tepláky, teplákové soupravy a stejně tak volnější bavlněná trička a mikiny.

Kdy se dělá check-in u Ryanair

Časné odbavení je k dispozici 30 dní před odletem při nákupu sedadla. Standardní (bezplatné) odbavení je možné 4 dny před časem odletu.