Kdo to je Richard Chlad?

Kdo to je Richard Chlad?

V čem podnika Richard Chlad

Myslím, že Slot není poslední, budou ho následovat další,“ hodnotí také Richard Chlad, dobřichovický miliardář, automobilový závodník a majitel sbírky sportovních vozů v čele s Bugatti Veyron či raritním supersportem Maserati MC12.
Archiv

Kdo je miliardář Richard Chlad

Milionář a bývalý automobilový závodník Richard Chlad se narodil 14. dubna 1962 v Praze na Františku. Kariéra V patnácti letech chvíli pracoval zemědělském družstvu a v roce 1984 ukončil studium na vysoké škole ekonomické v Praze.

Kde bydlí Richard Chlad

Milionář Richard Chlad s partnerkou Annou Marií Kánskou žijí částečně na španělském ostrově Tenerife.
Archiv

Kde se narodil Richard Chlad

Milionář a bývalý automobilový závodník Richard Chlad se narodil 14. dubna 1962 v Praze na Františku. Kariéra V patnácti letech chvíli pracoval zemědělském družstvu a v roce 1984 ukončil studium na vysoké škole ekonomické v Praze.

Kdo má v Česku Bugatti

Kdo má v ČR Bugatti

Podnikatel a developer Radim Passer, jeden z nejbohatších Čechů, má slabost pro hodně rychlá auta. I proto má aktuálně v garáži Bugatti Chiron Sport. Nejde přitom o jeho první "bugattku", Passer si před lety pořídil už Veyron. Někdo se také může ptát, kolik stojí auto bugatti

Co je nejdražší auto na světě

Jaké je nejdražší auto na světě V kategorii Nejdražší auto na světě drží momentálně první příčku model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, který se na aukci v květnu 2022 vydražil za 3,3 miliardy korun.

Co je nejrychlejší auto na světě

1. Bugatti Chiron Super Sport 300+ Za nejrychlejší sériově vyráběný automobil světa lze označit model Chiron Super Sport 300+ od francouzské značky Bugatti.

Jaké auto je největší na světě

BelAZ 75710 firma „nadělila” k 65. výročí založení a dodnes zůstává největším automobilem světa a vozem s největší užitečnou hmotností na světě – tento titul o 60 tun přebral Liebherru T282B, který ho držel asi deset let.

Jaké je nejlevnější auto na světě

Tata Nano (76.000 korun)

Vůz indické automobilky Tata drží titul nejlevnějšího auta na světě už od roku 2008. Ještě před pár lety se automobil, k jehož řízení potřebujete i odvahu, dal pořídit za zhruba 76.000 korun. A za to v Česku nekoupíte ani dobrý skůtr.

Které auto má nejvíce koní

Žebříček nejrychlejších aut světa

Pořadí Název auta Počet koní
1. místo Koenigsegg Jesko Absolut 1600
2. místo Hennessey Venom F5 1817
3. místo Bugatti Chiron SuperSport 300+ 1578
4. místo SSC Tuatara 1750

Jaké je nejstarší auto na světě

století. Úplně první automobil vybavený čtyřmi koly a spalovacím motorem vznikl v roce 1893 pod označením Benz Victoria. Jak už název napovídá, o vznik se postaral Karl Benz, který lehkou konstrukci převážně ze dřeva rozjel zásluhou jednoválcového agregátu o výkonu 2,2 kW (3 koně) při 450 ot./min.

Jaké auto si koupit jako první

Vybrat auto pro začátečníka není snadné. Poradíme, jak na toAuto se musí líbit.Zvažte nároky na prostor.Výkonu má být dost, ale ne přílišZe začátku se vyvarujte automatůZohledněte spotřebu.Berte v potaz spolehlivost.Ergonomie je důležitáUjistěte se, že z auta dobře vidíte.

Na co jezdila první auta

Za úplně první automobil by se dal považovat stroj, který sestrojil francouzský vynálezce Nicolas Joseph Cugnot. Ten ale fungoval na parní motor. Za první automobil se spalovacím motorem se považuje vůz využívající De Rivazům motor, který je poháněn vodíkem. Vůz vynalezl Hayden Wischett v roce 1803.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jaký je nejstarší auto na světě

Benzův patentní motorový vůz číslo 1 (nebo také Benzova tříkolka 1, německy Benz Patent-Motorwagen Nummer 1), vyrobený v roce 1886 Carlem Benzem, je považován za první automobil poháněný spalovacím motorem.

Kde jsou levná auta

Nové automobily na evropském trhu, bez přihlédnutí k daním, jsou nyní nejlevnější v Dánsku, které v této roli vystřídalo Estonsko, nejdražší naopak v Německu. Vyplývá to ze zprávy, kterou 1. srpna v Bruselu zveřejnila Evropská komise.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Proč si pořídit auto

Jistě chvályhodný čin, přispějete k nárůstu HDP, potěšíte manželku, možná i tchyni, nazlobíte sousedy a konečně můžete tu starou šunku prodat do bazaru a vylepšit si sebevědomí. Před samotnou koupí auta se může vyplatit přemýšlet nejenom o výbavě a barevném vyvedení metalízy.

Kdo vynalezl první auto na světě

Dlouho platila informace, že prvním vynálezcem automobilu byl Karl Benz. Poslední zprávy samotné automobilky Mercedes-Benz však za jeho objevitele považují spíše Gottlieba Daimlera. Přesně před 125 lety, 29. srpna 1885, zažádal o patent pro svůj „člověkem řiditelný automobil se spalovacím motorem“.

Která značka aut je nejlevnější

Ten, kdo si nyní půjde v Česku k dealerovi nějaké značky pro nové osobní auto, musí počítat s výdajem nejméně 269 990 Kč. Právě tolik totiž stojí vůbec nejlevnější nabízený model na našem trhu. Je jím miniauto Hyundai i10.

Kdy se zbavit auta

U kvalitních automobilů by neměl být problém, aby byly schopny najezdit 200 000 kilometrů a bez zásadních investic vydržet alespoň 10 let. Může se stát, že bude nutná výměna čepů, možná tlumičů, ale velké investice by neměly být potřeba. Prostě s vámi celou tuto dobu vydrží v dobré kondici.

Kdy je nejlepší koupit nové auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Co je výhodnější úvěr nebo leasing

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Jaká je nejstarší automobilka na světě

Tatra je třetí nejstarší (1897) existující automobilkou světa s nepřerušenou výrobou automobilů – starší jsou pouze značky Peugeot a (1889) a Benz, nyní Daimler AG (1886). Firma byla založena v roce 1850 Ignácem Šustalou, který začal v malé rodinné firmě vyrábět kočáry a bryčky.