Jak mluví v Thajsku?

Jak mluví v Thajsku?

Jak pozdravit v Thajsku

V Thajsku se zdraví pozdravem wai, kdy se stisknou dlaně k sobě jako při modlitbě a lehce se ukloní. Wai je pozdravem mezi Thajci a nikdo jej neočekává od turistů, naopak – neznáte-li pravidla tohoto pozdravu, mohli byste ho nechtěně použít v nevhodné situaci.

Co se pije v Thajsku

Thajské nápoje:

Z nápojů v Thajsku převládá zelený čaj a čaj oolong, připravovaný z částečně fermentovaných lístků. I v Thajsku se vaří pivo, které se zde dá sehnat pod názvy Singha nebo Chang. Z lihovin je zajímavá například thajská rýžová whisky zvaná Mekong nebo rum z cukrové třtiny.

Jak se řídí v Thajsku

V Thajsku se jezdí vlevo.

Maximální povolená rychlost ve městech je 60 km/h, mimo město pak 80 km/h a na dálnici 80-90 km/h. Červené a bílé čáry na silnicích ve městech, označují místa, kde je zákaz parkování. V menších městech můžete obvykle parkovat všude tam, kde nebudete bránit v průjezdu ostatním vozidlům.

Jak se mluví v Bangkoku

Thajsko

Thajské království ราชอาณาจักรไทย Ratcha Anachak Thai
Jazyk thajština (úř. j.), čínština, malajština, angličtina a místní jazyky
Náboženství buddhismus 94 %, islám 5 %, křesťanství 1 %
Státní útvar
Státní zřízení Unitární, konstituční monarchie, parlamentní systém, anokracie

Jak se chovat v Thajsku

Co (Ne)dělat v ThajskuRespekt, Respekt, Respekt.Řešte vše s chladnou hlavou.Maj Pen Raj.NEsahejte thajcům na hlavu.Pozor na vaše nohy.Dámy, Neopalujte se nahoře bez.Vhodné oblečení do chrámu.Drogy v Thajsku.

Co je to Siam

Thajsko (Thajské království) leží v jihovýchodní Asii a jeho sousedními státy jsou Malajsie, Myanmar, Laos a Kambodža. Až do roku 1939 a 1945-9 bylo pojmenováno jako Siam. Administrativně se dělí na Bangkok a 76 provincií. V čele jednotlivých provincií jsou guvernéři.

Co jedí v Thajsku

Thajská kuchyně

Základní informace
Suroviny rýže, nudle, ryby, mořské plody, hovězí maso, vepřové maso, drůbeží maso, buvolí maso, hmyz
Dochucovadla čili, pepř, gulangal, koriandr, citronová tráva, šalotka, krevetová pasta, rybí omáčka
Pokrmy
Jídla Tom Yam, Pad Thai, Som Tam, Kari Massaman, Mu Nam Tok, Zelené Kari

Co je typické pro Thajsko

Thajská kultura se točí okolo jídla s přáteli a rodinou, která se schází nad lahodným kari, pikantními thajskými saláty, čerstvými mořskými plody a samozřejmě všudypřítomnou rýží. O thajské kuchyni se říká, že vyvažuje 5 základních chutí: kyselou, sladkou, slanou, hořkou a nejznámější pálivou.

Jak dlouho můžu být v Thajsku

Občané ČR nepotřebují pro vstup na území Thajského království a pobyt za účelem turistiky na období do 30 dnů víza.

Na co si dát pozor v Bangkoku

Podvody a turistické pastiZavřené atrakce. Často se vám při procházce centrem Bangkoku stane, že vás dobrou angličtinou osloví člověk vypadající jako zaměstnanec turistické agentury nebo řidič tuk-tuku.Odvoz do obchodu se suvenýry.Jízda bez taxametru.Kapsáři.Falešní příslušníci turistických úřadů

Jaké je moře v Thajsku

Jedním z největších přírodních skvostů Thajska je nesčetné množství pláží a ostrovů. Země disponuje dvěma pobřežími – jedno směrem na západ s Andamanským mořem a druhé na východ s Thajským zálivem. Tyto dvě různé pobřeží představují jedinečné podmínky a disponují unikátním podmořským životem.

Jak se dnes jmenuje Siam

Thajsko (Thajské království) leží v jihovýchodní Asii a jeho sousedními státy jsou Malajsie, Myanmar, Laos a Kambodža. Až do roku 1939 a 1945-9 bylo pojmenováno jako Siam. Administrativně se dělí na Bangkok a 76 provincií.

Jaká zvířata žijí v Thajsku

Typickým savcem pro Thajsko jsou giboni. Sloni, leopardi, malajští medvědi, tapíři, indičtí buvoli, tygři, divoké krávy, varan, ještěři, žáby se většinou vyskytují v národních parcích nebo rezervacích. V Thajsku žije více jak 170 druhů hadů, včetně jedovatých.

Co se jí v Thajsku

V Thajsku se používá i maso, nejčastěji kuřecí, vepřové, kachní, hovězí a buvolí, dříve se také více používala zvěřina (prase divoké, jelen, vodní ptactvo). Používají se také ryby (tlamoun nilský, sumec) a plody moře (mušle, krevety).

Co si nechat přivézt z thajská

Oblíbeným suvenýrem je orientální koření, thajská rybí omáčka, sušené chilli papričky, chipsy z banánů a tapioky (slané i sladké). Pokud máte raději něco ostřejšího, typicky thajská je rýžová whisky Mekong nebo třeba rum z cukrové třtiny.

Co se vyplatí koupit v Thajsku

S nákupy neváhejte, protože Thajsko je levnou zemí, takže se Vám to jistě vyplatí. Pro Thajsko je typické ručně tkané hedvábí. Seženete tu halenky, košile, kravaty a šaty. V zemi sídlí spousta mezinárodních návrhářských firem, jejichž oblečení se dá sehnat za výhodné ceny.

Jací jsou Thajci

Thajci jsou ale obecně velmi přátelští, vstřícní a usměvaví lidé a vůči cizincům jsou poměrně tolerantní. Přesto byste měli respektovat určité odlišné kulturní a náboženské zvyklosti. Dali jsme dohromady alespoň základní společenská pravidla, díky kterým můžete předejít případným nedorozuměním.

Proč lidé jezdí do Thajska

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Který ostrov v Thajsku je nejlepší

Pobřeží a ostrovy u Andamanského moře bývají považovány za nejlepší a nejkrásnější oblast v Thajsku, co se pláží a koupání týče. Mezi nejznámější destinace patří Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lanta, Krabi a Khao Lak. Ke každé lokalitě v Thajském zálivu lze dle charakteru místa přiřadit jedna z uvedených destinací.

Jak se říká obyvatelum Thajska

Počet obyvatel Thajska je 68 414 135. V hlavním městě Bangkoku, přezdívaném také „město andělů“, žije 8 000 000 obyvatel. Národnostní složení: 75 % tvoří Thajci, ti se dále dělí do několika skupin. První skupinou jsou centrální Thajci, kteří žijí kolem řeky Čao-Praja.

Jaké ovoce roste v Thajsku

Papaya, mango, ananas, banány, melouny

Nejsou u nás neznámým ovocem, v Thajsku jsou ale daleko chutnější. Papaya, mango a ananas se často prodávají stejně jako guava s chilli nebo směsí chilli a cukru. Koupíte je buď celé nebo nakrájené do malých pytlíčků se špejlí, takže se vám budou dobře jíst.

Co si vzít s sebou do Thajska

Tady jsou.Papírové kapesníky a vlhčené ubrousky. Hned první věc je klíčová.Dlouhé oblečení na prohlídky chrámů V Thajsku musíte během dovolené navštívit přinejmenším jeden chrám.Nazouvací boty.Ochrana proti slunci.Výbava na deštivé počasíLáhev s vodou.Repelent.Adaptér do zásuvky.

Co se nesmí dovážet z Thajska

Zákaz vývozuDrogy – Thajsko je země, odkud se drogy (marihuana, konopí, opium, morfin, heroin, amfetamin atd.)Divoká zvířata a rostliny ze seznamu IUCN.Pornografie – DVD, filmy, časopisy atd.Obscénní literatura, obrázky a objekty.

Co se vozí z Thajska

Oblíbeným suvenýrem je orientální koření, thajská rybí omáčka, sušené chilli papričky, chipsy z banánů a tapioky (slané i sladké). Pokud máte raději něco ostřejšího, typicky thajská je rýžová whisky Mekong nebo třeba rum z cukrové třtiny.

Jaký alkohol se pije v Thajsku

Thajská piva: nejznámější je v Thajsku značka Singha (5 % alkoholu) – toto pivo se vaří v zemi již od roku 1933. Mezi další dostupné značky pak patří Leo (5,5 %) nebo Chang Beer (5 %). K dostání jsou však i piva řemeslná. Thajské likéry/lihoviny: Thajci popíjejí nejvíce levnou thajskou whisky zvanou Lao Khao.