Co kdyz nejsem doma Česká pošta?

Co kdyz nejsem doma Česká pošta?

Co se stane když přijde balík a nejsem doma

Pokud zákazníka nezastihne ani na adrese, řidič zásilku přesměruje na nejbližší vhodné výdejní místo, kam následně zásilku zaveze.

Co když mě Česká pošta nezastihne doma

Nezastihli jsme vás doma Můžeme zásilku dodat na vaši adresu znovu v každý pracovní den v čase běžné doručovací pochůzky, tedy od 8 do 16 hodin. Tuto službu poskytujeme zdarma a u všech druhů zásilek s výjimkou Balíku Na poštu.
ArchivPodobné

Co se stane když si nevyzvednete doporučený dopis

Upozornění: Pokud jste si dopis skutečně nestihli vyzvednout, budete muset dojít na CzechPOINT a tam požádat o vygenerování nových přístupových údajů (více v informacích k datovým schránkám na Křižovatce).

Co se stane když si nevyzvednete Balík do ruky

Pokud si zboží nevyzvednete do 7 kalendářních dnů, je automaticky odesíláno zpět.
Archiv

Co kdyz Nevyzvednu zasilku Česká pošta

Nevyzvednutí poštovních psaní a nereagování na výzvy se vám totiž může vymstít. V České republice funguje tzv. systém náhradního doručení neboli fikce doručení, kdy je zásilka považována za doručenou, i když si ji nevyzvednete.

Jak převzetí doporučeného dopisů jinou osobou

Adresátem je právnická osoba

fyzické osobě starší 15 let, která nepředloží Výzvu, ale prokáže se osobním dokladem elektronickým průkazem příjemce k Zákaznické kartě nebo papírovým a předloží Zákaznickou kartu České pošty, jejímž držitelem je adresát zásilky.

Co kdyz mě kuryr nezastihne

Při druhém pokusu o doručení obdržíte informativní SMS a email. Nastane-li situace, že vás ani napodruhé PPL kurýr nezastihne, obdržíte informativní email a zásilka bude uložena na depu (max. 7 dní). Na základě vaší žádosti pak proběhne další pokus o doručení.

Jak často chodí pošta

Vybranou zásilku až za tři dny. Česká pošta šetří, nestíhá tak doručovat včas, a proto plánuje, že některé druhy zásilek bude roznášet méně často než dnes. Obyčejné dopisy doručí jen jednou týdně a vybrané zásilky ne do druhého, ale do třetího dne od podání.

Jak dlouho zůstane dopis na poště

Na poště je zásilka standardně uložena 15 dní. Odesílatel však může požádat o zkrácení na 10 dní. Tato základní poštovní služba je osvobozena od DPH.

Jak vyzvednutí balíku na poště bez lístku

Nyní můžete většinu balíků bez dobírky převzít od doručovatele bezkontaktně, díky kódu z SMS nebo e-mailu. K vyzvednutí zásilky vám stačí kód z SMS nebo e-mailu. Není tak třeba prokazovat totožnost. Balík za vás může převzít kdokoliv, komu kód předáte.

Jak poznat dopis od policie

Obálka se zeleným pruhem

Obálku se zeleným pruhem vám může poslat také policie nebo katastrální úřad, případně v ní najdete upozornění na nedoplatek za koncesionářské poplatky.

Kdy jezdí Česká pošta

Ve všední dny Česká pošta doručuje mezi 8:00-16:00 hodinou, v lokalitách krajských měst doručuje v časových pásmech 8:00-14:00 hod. a 13:00-19:00 hod.

Jak zjistit kdy chodi Postacka

Informace získáte přímo od pošty

Možná vás překvapí, že informace, kdy chodí pošťačka je skutečně oficiálně dostupná a to přímo na webových stránkách České pošty. Konkrétně se jedná o službu Vyhledávání PSČ a doručovacích informací, kterou najdete zde.

Jak zjistit jestli mám dopis na poště

Informace o dodání nebo stavu vaší zásilky jsou dostupné následující den po dni podání zásilky. Informace je možno získat dvěma způsoby: Sledujte zásilku v systému naší služby Sledování zásilek (Track & Trace). Nemáte-li přístup na internet, kontaktujte naši telefonní linku 954 40 66 99.

Jak si vyzvednout dopis na poště

Adresátem je právnická osoba

fyzické osobě starší 15 let, která nepředloží Výzvu, ale prokáže se osobním dokladem elektronickým průkazem příjemce k Zákaznické kartě nebo papírovým a předloží Zákaznickou kartu České pošty, jejímž držitelem je adresát zásilky.

Jak dlouho může zůstat balík na poště

Nezastihli jsme Vašeho adresáta, protože byl na dovolené Adresát si může jednoduše prodloužit úložní dobu na poště ze standardních 7 na 15 dní nebo jako odesílatel můžete sám prodloužením úložní doby na 15 dní zvýšit pravděpodobnost, že si adresát balík vyzvedne.

Jak dlouho jde balík poštou

Jak poslat balík do zahraničí Českou poštou

Služba České pošty Doba doručení Výhoda
Obchodní balík do zahraničí 3-4 dny online sledování zásilky, garance doby dodání
EMS balík do zahraničí do 2 dnů (Londýn) expresní doručení
Standardní balík do zahraničí 5-7 dní nízká cena

5. 5. 2022

Jak chodí dopis od policie

Obálku se zeleným pruhem vám může poslat také policie nebo katastrální úřad, případně v ní najdete upozornění na nedoplatek za koncesionářské poplatky. Všechny dopisy se zeleným pruhem se posílají doporučeně s dodejkou. Toto úřední psaní může být posíláno do vlastních rukou výhradně jen adresáta.

Co nesmí policista

Omezení vyplývající ze vzniku služebního poměru:

Nesmí být členem řídících nebo kontrolních orgánů subjektů, které provozují podnikatelskou činnost, ani vykonávat jinou výdělečnou činnost než službu podle zákona o služebním poměru s výjimkou činností uvedených v interním předpisu.

Jak casto jezdí pošta

Obyčejné dopisy roznášíme jednou týdně – v určitých oblastech v pondělí, v jiných v úterý a tak dále. Navíc se doručují spolu s balíky, nenosí je listovní doručovatel,“ vysvětluje mluvčí dánské PostNord Christian Dahl Svendsen. Česká pošta má aktuálně 30 tisíc zaměstnanců a ročně jich sedm tisíc obmění.

Jak dlouho trva než prijde doporuceny dopis

Dvě rychlosti doručení: Doporučené psaní prioritní – doručíme zpravidla následující pracovní den po dni podání. Doporučené psaní ekonomické – doručíme zpravidla nejpozději do třetího pracovního dne po dni podání.

Jak dlouho se posílá dopis

Dvě rychlosti doručení: Obyčejné psaní prioritní – doručíme zpravidla následující pracovní den po dni podání. Obyčejné psaní ekonomické – doručíme zpravidla nejpozději do třetího pracovního dne po dni podání.

Jak dlouho může být dopis na poště

Na poště je zásilka standardně uložena 15 dní. Odesílatel však může požádat o zkrácení na 10 dní. Tato základní poštovní služba je osvobozena od DPH. O dalších doplňkových službách a příplatcích se můžete informovat v kompletním ceníku služeb České pošty nebo na každé poště.

Co se nesmí posílat poštou

OBSAHEM ZÁSILKY NESMÍ BÝT

zbraně, střelivo, granáty, repliky zbraní, vojenský materiál, rozbušky, roznětky, zápalné šňůry, světlice, kapsle k hračkám, vánoční pyrotechnika (prskavky, petardy, ohňostroje, apod.)

Jak probíhá podání vysvětlení

Nejčastěji se podání vysvětlení týká běžných dopravních přestupků, jako je překročení povolené rychlosti či nesprávné parkování. Předvolání byste měli dostat písemně a do vlastních rukou. Jestliže má vysvětlení podat dítě či nesvéprávná osoba, pak je třeba doručit předvolání i jejímu právnímu zástupci (opatrovníkovi).