Co se stane když si nevyzvednete zásilku Zásilkovna?

Co se stane když si nevyzvednete zásilku Zásilkovna?

Co se stane když si nevyzvednete zásilku

V případě, že jako adresát si nebudete moci Vaši zásilku vyzvednout, nabízíme možnost vyzvednutí balíku i třetí osobou. U této služby tudíž není požadováno předložení dokladu totožnosti. Pozor. Pokud si zboží nevyzvednete do 7 kalendářních dnů, je automaticky odesíláno zpět.

Co se stane když Nepřevezmu zásilku na dobírku

Pokud zákazník nevyzvedne zásilku na dobírku, poruší tím kupní smlouvu ze strany zákazníka. Alespoň to se můžeme dočíst v zákoně č. 89/2012 Sb., občanském zákoníku. Přesto se to běžně děje a zákazníky to moc netrápí.
Archiv

Jak dlouho může být zásilka v Zásilkovně

Zásilka může být uložena na výdejním místě nejdéle 21 kalendářních dní. Tato lhůta může být před Vánoci zkrácena. Lze dobu uložení zásilky limitovat Standardní úložní lhůta je stanovena na 7 kalendářních dní s možností prodloužení na 21 dní.

Co dělat když nechci převzít zásilku

„Pokud víte, že objednané zboží nakonec opravdu nechcete, nejlepší je co nejdříve kontaktovat daný e-shop. V mnoha případech se podaří objednávku zastavit ještě před expedicí ze skladu, což znamená, že není třeba platit za přepravu.
Archiv

Co se stane když nezaplatím celní poplatek

Celní dluh pro dané zboží vyměřuje a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení. V případě nezaplacení celního dluhu může celní správa uložit pokutu do výše až 50 000 Kč nebo zabavit samotné zboží.

Jak dlouho je zásilka uložena na poště

Nezastihli jsme Vašeho adresáta, protože byl na dovolené Adresát si může jednoduše prodloužit úložní dobu na poště ze standardních 7 na 15 dní nebo jako odesílatel můžete sám prodloužením úložní doby na 15 dní zvýšit pravděpodobnost, že si adresát balík vyzvedne.

Jak zrušit odeslání zásilky zásilkovna

V těchto případech je vám plně k dispozici náš zákaznický servis na telefonním čísle +420 216 216 516 nebo nám napište prostřednictvím Kontaktního formuláře. Připravte si prosím trasovací číslo předmětné zásilky.

Jak prodloužit zásilku

osobně na kterékoliv poště prostřednictvím tiskopisu Žádost – opatření adresáta, vámi zmocněná osoba může požádat o prodloužení odběrní lhůty na kterékoliv poště prostřednictvím tiskopisu Žádost – opatření adresáta.

Jak dlouho muze zustat zasilka VZ BOXu

Můžu si prodloužit uložení zásilky v Z-BOXu Standardní úložní doba zásilek v Z-BOXu jsou 3 dny s možností prodloužení o další 2 dny. Prodloužit úložní dobu lze tedy o max. 2 dny.

Kdy můžu zrušit objednávku

Spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit bez jakékoliv sankce a bez udání důvodu do 14 dnů od převzetí zboží. V souladu s evropskou směrnicí o právech spotřebitelů tak může učinit i před převzetím zboží (pozor ale na výjimky z tohoto práva).

Jak vysoké bude clo

Jaké poplatky vás čekají při nakupování mimo EU Jestliže je úhrnná hodnota zásilky pod 22 eur, zákazník neplatí ani DPH ani clo. Za zásilky, jejichž hodnota se pohybuje v rozmezí 22 a 150 eur, je nutné zaplatit pouze DPH. Pokud je však hodnota balíčku vyšší než 150 eur, zaplatíte jak DPH, tak i clo.

Kdy vzniká celní dluh

1. Celní dluh při vývozu vzniká v okamžiku, kdy je zboží podléhající vývoznímu clu propuštěno do režimu vývozu nebo do režimu pasivního zušlechťovacího styku. 2. Celní dluh vzniká okamžikem přijetí celního prohlášení.

Co znamená uložení zásilky

Pokud již doručovatel učinil pokus o doručení zásilky a vy si zásilku nemůžete vyzvednout do konce odběrní lhůty uvedené na Výzvě, můžete si dobu uložení prodloužit až na 1 měsíc ode dne, kdy byla zásilka k vyzvednutí připravena*. Službu poskytujeme zdarma.

Jak vyzvednutí balíku na poště bez lístku

Nyní můžete většinu balíků bez dobírky převzít od doručovatele bezkontaktně, díky kódu z SMS nebo e-mailu. K vyzvednutí zásilky vám stačí kód z SMS nebo e-mailu. Není tak třeba prokazovat totožnost. Balík za vás může převzít kdokoliv, komu kód předáte.

Jak dlouho platí kód do Zásilkovny

podací heslo pro zásilku, které je vygenerováno po platbě, má platnost 5 kalendářních dnů – pokud ho tedy během této lhůty nevyužijete, automaticky dojde ke stornování zásilky a následnému vrácení platby na Váš účet.

Kdy mi prijdou penize že Zásilkovny

Od vyzvednutí balíčku druhou stranou většinou za dva dny. Přesně tak, skoro vždy dva (maximálně) tři dny od vyzvednutí zásilky jsou peníze na účtu. To se mi líbí

Jak dlouho může být zásilka v Parcelshopu

Mapu všech PPL Výdejních míst naleznete zde. Pokud řidič nezastihne příjemce na adrese při prvním doručování, může být zásilka automaticky uložena na nejbližším výdejním místě. Svůj balík si můžete vyzvednout do 7 kalendářních dnů od uložení v PPL Parcelshopu. Upozorňujeme, že 7.

Jak dlouho muze být zasilka v BOXu

Můžu si prodloužit uložení zásilky v Z-BOXu Standardní úložní doba zásilek v Z-BOXu jsou 3 dny s možností prodloužení o další 2 dny. Prodloužit úložní dobu lze tedy o max. 2 dny.

Jak vyzvednout cizi zasilku že z-BOXu

Co k vyzvednutí zásilky potřebujete Jakmile budete u Z-BOXu, zapněte mobilní aplikaci Zásilkovma, která se automaticky spáruje se Z-BOXem pomocí Bluetooth a sama Vás navede. Pak už jen stačí jedno kliknutí a Z-BOX otevře příslušnou schránku s Vaší zásilkou.

Jak dlouho mám na vyzvednuti zasilky

Na výdejních místech je standardní úložní doba 7 dnů a prodloužení je možné o 7+7 dnů (tedy celkem na maximálně 21 dnů). Na vyzvednutí máte 2 kalendářní dny. Prodloužení je možné maximálně o 1 den na celkové 3 kalendářní dny.

Jak zrušit objednávku na Zalandu

Jak zruším svou objednávkuPřejděte ve vašem účtu k možnosti „Mé objednávky“.Otevřete objednávku, kterou chcete zrušit.Klikněte na možnost „Zrušit objednávku“ nebo „Zrušit položky“ a postupuj podle kroků na obrazovce.

Jak zrušit zaplacenou objednávku

Nicméně nejlepší je do eshopů napsat nebo zavolat a domluvit se přímo s nimi. Mají právo na uhrazení dopravy. Ale pokud budeš slušný, třeba ti sami navrhnou, že zboží nemáš přebírat a nechat ho jen poslat zpět. Ale bez domluvy to tak nedělej, nemáš pro to žádnou oporu v zákoně a určitě ani v obchodních podmínkách.

Kdy se neplatí clo

Clo se platí u zásilek, které přesahují 150 EUR. Pro zásilky do 150 EUR je zachováno osvobození od cla. Pro určení, zda se clo již platí, či nikoliv (přesáhne, či nepřesáhne 150 EUR) je rozhodující vlastní hodnota zásilky (tedy bez nákladů za dopravu, případně dalších nákladů).

Co je zajištění celního dluhů

​Poskytnutí jistoty pro účely zajištění dovozního nebo vývozního cla a jiného peněžitého plnění spravovaného společně s tímto clem při obchodu s třetími zeměmi (země mimo EU). Tento web se nevztahuje na záruky a kauce v systému spotřebních daní podle zákona o spotřebních daních a dalších zákonů.

Co je celní dluh

Povinnost zaplatit clo při dovozu zboží se označuje jako celní dluh, přičemž jeho součástí jsou kromě cla i další daně (DPH, spotřební daň) a poplatky z celního řízení. Celní dluh pro dané zboží vyměřuje a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení.