Jak se dostat z Krabi na Ko Phi Phi?

Jak se dostat z Krabi na Ko Phi Phi?

Jak se dostat z Krabi na Ko Lanta

K dispozici jsou 3 možnosti jak můžete na Koh Lanta přijet z Krabi. Nelze cestovat letecky ani vlakem. Na Koh Lanta můžete tedy cestovat minivanem, soukromým taxíkem, ale i s ferry/lodí. Cesta minivanem z Krabi na Koh Lanta trvá přibližně 2-3 hodiny a jízdenky stojí cca 10-12 Usd.

Jak se dostat z Ao Nang na Phi Phi

Z Krabi na Koh Phi Phi se dostanete lodí / ferry + taxi za cca 1-3.5 hodiny. Cestovní vzdálenost z Krabi na Ostrovy Koh Phi Phi je asi 45 km na lodi/trajektu.
Archiv

Jak se dostat z Phuketu na Krabi

Z Phuketu na Krabi můžete cestovat lodí či ferry nebo minivanem/taxi. Cestovní vzdálenost z Phuketu do Krabi je cca 80 km lodí/ferry přes Andamanské moře. Cestovní vzdálenost lodí se ale může i trochu lišit, protože záleží na tom, z jakého přístavu ve Phuketu vyjedete.

Jak se dostat z Phuketu na Koh Lantu

Tato cestovní vzdálenost se může trochu lišit, záleží na tom, z kterého místa/přístavu ve Phuketu vyjedete. Nejrychlejším způsobem, jak se dostat na Koh Lanta, je jet lodí z přístavu Rasada na jihu Phuketu. Cesta trajektem / rychlostním člunem z Phuketu na Koh Lanta trvá přibližně 1,5–2,5 hodiny (může se lišit).

Co dělat na Ko Lanta

Staré město (OLd town)Objevte Mai Keow Cave jeskyni.vycházka na tiger cave.vodopády Klong Jark Watefall.užijte is den v narodním parku mu koh lanta.objevte mangrovníkový les.nakupte na tradičním thajském trhu.prozkoumejte malou koh lantu.

Jak cestovat po krabi

Nejpohodlnějším a nejrychlejším způsobem, jak se dostanete z Bangkoku do Krabi, je využití přímého leteckého spoje, ale můžete také cestovat vlakem do Surat Thani a zde dále autobusem do Krabi i Phuket a nebo také přímým autobusovým spojem z Bangkoku. Přímé lety do Krabi mohou být občas i velmi levné.

Co dělat v Krabi

13 Nejlepších aktivit a památek na Krabi a AonanguVystupte na Tiger Cave Temple: Wat Tham Suea.Vykoupejte se v Hot Spring A Emerald Pool.Užijte si pláže na Railay a tonsai.Vyzkoušeje si horolezectvíProcházka na Khao Ngon Nak Viewpoint: Dragon's Crest.Šnorchlování a výlet lodíNavštivte Bílý chrám: Wat Kaew Ko Wararam.

Proč lidé jezdí do Thajska

Proč jet do Thajska

Thajsko je jednou z nejvyhledávanějších zemí ve světě, co se týká turismu. Jsou zde ovšem místa, které jsou lidmi takřka nepolíbené. Nejlákavější jsou pro turisty nekonečně dlouhé písčité pláže, krásné počasí, plno zeleně a bezkonkurenční kuchyně. Jde o zemi plnou kontrastů.

Co delat na Railay

Na Railay si můžete vybrat ze dvou pláží.

Loď vás nejspíš doveze na západní pláž, tedy West Railay Beach. Jde o klasickou velkou pláž s bílým pískem a pomalým vstupem do moře. Na druhou pláž, Phra Nang Beach je to pak 10 až 15minutová procházka.

Kdy nejet do Thajska

Vysoké teploty a vlhkost zkrátka k Thajsku patří. Zejména pak v dubnu a květnu. Proto jsou pro evropské návštěvníky vřelejší spíše zimní měsíce, kdy jsou teploty na příjemné úrovni a srážek ubývá. Od června do září mluvíme o sezóně dešťů.

Kdy je nejlepší čas jet do Thajska

Obecně je hlavní sezóna pro návštěvu Thajska v období listopad–březen. Nicméně nebojte se jet ani v období našeho léta (květen–září), kdy je krásné počasí na jiho-východním pobřeží Thajska, na ostrovech Koh Samui, Koh Tao a Koh Phangan.

Kam na dovolenou do Thajska

Nejoblíbenější lokality Thajska. Odpočinkovou dovolenou nejlépe prožijete na malebných ostrovech v Jihočínském moři. K těm nejvyhledávanějším patří například Phuket, Koh Samui, Phi Phi, Koh Chang, Koh Samet a mnoho dalších. Oblíbenými destinacemi jsou ale také Pattaya, Krabi nebo Khao Lak.

Kdy jet na Krabi

Nejpopulárnějším obdobím pro návštěvu je prosinec až březen, kdy severovýchodní monzun přináší krásné modré nebe a převážně slunečné počasí s průměrnou teplotou 25 – 32oC. I vlhkost vzduchu klesne po 80% a slunce vás bude těšit 9 až 10 hodin denně. Rezervace těchto termínů je mnohdy nutná i rok dopředu.

Jaké očkování do Thajska

Povinné a naléhavě doporučované očkováníŽlutá zimnice.Hepatitida A.Japonská encefalitida.Břišní tyfus.Vzteklina.Hepatitida B.Záškrt.Tetanus.

Na co si dát pozor na letisti v Thajsku

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Který ostrov v Thajsku je nejlepší

Pobřeží a ostrovy u Andamanského moře bývají považovány za nejlepší a nejkrásnější oblast v Thajsku, co se pláží a koupání týče. Mezi nejznámější destinace patří Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lanta, Krabi a Khao Lak. Ke každé lokalitě v Thajském zálivu lze dle charakteru místa přiřadit jedna z uvedených destinací.

Čím se dá platit v Thajsku

Určitě je vhodné si s sebou do Thajska vzít několik set euro nebo dolarů v hotovosti. Většinou je jedno, kterou ze zmíněných měn si přivezete. Výjimečně se objevují místa, kde zvýhodňují spíš dolar. Také nezáleží, kolik peněz s sebou při příletu máte – maximální suma cizí měny pro dovoz ani vývoz není stanovena.

Co je dobré vědět před cestou do Thajska

Cestovatelé se při odletu do Thajska ani při vstupu do země nemusí prokazovat očkováním proti covid-19, potvrzením o prodělání nemoci, ani podstupovat testy.

Na co si dát pozor v Thajsku

Specifickým nebezpečím v Thajsku je uspání turistů a jejich následné okradení. Je tedy vhodné dát si pozor na jakékoliv "pozvání na drink" od neznámých lidí. Co se týče přírodních nebezpečí, Thajsko leží v tektonicky aktivní oblasti a zemětřesení jsou zde poměrně bežným jevem. V případě silnějšího hrozí i vlna tsunami.

Co se nesmí v Thajsku

Osobní věci a cennosti

Při pobytu v Thajsku je vhodné zachovávat si opatrnost vůči zlodějům, a to zejména při pohybu v turisticky oblíbených lokalitách či ve městech. Kromě kapesních krádeží jsou relativně časté případy zlodějů na motocyklech, kteří se mohou pokusit strhnout kabelku či batoh.

Jak dlouho trvá cesta do Thajska

Délka letu je přibližně 14 až 19 hodin, obvykle s jedním přestupem, případně dvěma. Přímý let do Bangkoku provozuje letecká společnost Austrian Airlines z Vídně a trvá 10 hodin. Hlavní letiště v Bangkoku je Suvarnabhumi International Airport.

Kdy se jezdí do Thajska

Ideálním obdobím pro návštěvu Thajska jsou měsíce listopad – únor/březen. V toto období zde působí suché a chladné počasí. Teploty jsou zde v průměru 30°C a vlhkost a srážky jsou zde minimální. Jako bonus určitě uvítáme krásně zelenou přírodu po dlouhém období dešťů.

Jaký alkohol se pije v Thajsku

Thajská piva: nejznámější je v Thajsku značka Singha (5 % alkoholu) – toto pivo se vaří v zemi již od roku 1933. Mezi další dostupné značky pak patří Leo (5,5 %) nebo Chang Beer (5 %). K dostání jsou však i piva řemeslná. Thajské likéry/lihoviny: Thajci popíjejí nejvíce levnou thajskou whisky zvanou Lao Khao.

Kdy je nejlepší jet do Thajska

Kdy letět do Thajska

Ideálním obdobím pro návštěvu Thajska jsou měsíce listopad – únor/březen. V toto období zde působí suché a chladné počasí. Teploty jsou zde v průměru 30°C a vlhkost a srážky jsou zde minimální. Jako bonus určitě uvítáme krásně zelenou přírodu po dlouhém období dešťů.

Co se dá koupit a přivézt z Thajska

Oblíbeným suvenýrem je orientální koření, thajská rybí omáčka, sušené chilli papričky, chipsy z banánů a tapioky (slané i sladké). Pokud máte raději něco ostřejšího, typicky thajská je rýžová whisky Mekong nebo třeba rum z cukrové třtiny.