Kam na výlet z Olomouce?

Kam na výlet z Olomouce?

Co je k vidění v Olomouci

Sloup Nejsvětější Trojice, jedinečný orloj, unikátní kostely a kašny, radnice s orlojem a přístupnou věží, prohlídky tereziánského opevnění, rozlehlé parky, výletní plavby po řece Moravě i Pevnost poznání – a to je jen výběr z mnoha zajímavosti, které dětem nabízí město Olomouc.
Archiv

Co dělat v Olomouci když prší

Co dělat, když prší: 10 tipů z regionu Olomoucký krajMuzeum Olomouckých tvarůžkůExpozice čarodějnických procesů v Geschaderově domě v Šumperku.Termální park – Termály Losiny.Mladečské jeskyně – rituální pohřebiště kromaňonského člověka.Zbrašovské aragonitové jeskyně – podzemí, kde čaruje kyselka.

Kam za zábavou Olomoucký kraj

Hrad Helfštýn u Lipníka nad Bečvou – strážce Moravské brány.Pevnost poznání v Olomouci.Nejdelší sjezd na koloběžce v Česku nabízí areál Kouty nad Desnou.Pradědovo dětské muzeum.In Life centrum Litovel – půjčovna lodí, centrum aktivit a kemp.Zámek Čechy pod Kosířem.Trojský kůň v Bouzově – největší dřevěný kůň na světě

Kam do přírody v okolí Olomouce

Naučná stezka Rejvíz k Velkému mechovému jezírku.Hranická propast – nejhlubší zatopená propast světa.Zoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček.Dalimilova rozhledna na vrchu Větrov.Zbrašovské aragonitové jeskyně – podzemí, kde čaruje kyselka.Dětský park skřítka Hrubíka v Resortu Hrubá Voda.Nýznerovské vodopády u Žulové

Co dělat o víkendu v Olomouci

Kam na výlet v Olomouci a okolíMuzeum umění Olomouc. Muzea a historie.Vlastivědné muzeum v Olomouci. Muzea a historie.Zoologická zahrada Olomouc. Zoologické a botanické zahrady.Privátní let balónem na Olomoucku.Bezručovy sady – botanická zahrada.Arcidiecézní muzeum v Olomouci.Katedrála sv.Plavecký stadion Olomouc.

Co delat v Olomouci a okoli

50 tipů, kam na výlet v okolí OlomouceHanácké muzeum v přírodě – Skanzen Příkazy.Muzeum umění Olomouc – tisíc let výtvarné kultury.Muzeum Olomouckých tvarůžkůZoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček.Javoříčské jeskyně – jeskyně s nejbohatší výzdobou v ČR.Zbrašovské aragonitové jeskyně – podzemí, kde čaruje kyselka.

Kam jet na výlet

Nejnavštěvovanějším turistickým cílem byla v roce 2022 lanová dráha na Petřín, pražská a zlínská zoo. V oblíbených tipech najdete řadu dalších lákadel: například Adršpašské skály, Aqualand Moravia, Safari park Dvůr Králové, Dolní Vítkovice, Sky Bridge 721 a Stezku v oblacích Dolní Morava nebo hrad Špilberk.

Kam s malými dětmi v Olomouci

Tipy kam s dětmi v Olomouci a okolíProgram pro děti s poníky.ZÁBAVA a JEŽDĚNÍ NA KONÍCH.Jump Academy Olomouc – trampolínové centrum.Bunkr Přáslavice.Dračí hřiště, Hrubá Voda-Hlubočky.Fort XIII Olomouc – Nová Ulice.Jezdecký klub Verona, Chomutov u Olomouce.ZOO Olomouc – zábavná lušticí hledačka.

Kam se projet autem

Tipy na výlet autem v okolí PrahyLomy Amerika.Kančí stezka bosou nohou v Říčanském lese.Zámecký komplex Červený Dvůr.Hrad Bouzov.Hanácký skanzen.CHKO Litovelské PomoravíLednicko-valtický areál.Zámek Mikulov.

Kam o víkendu s dětmi Olomouc

Tipy kam s dětmi v Olomouci a okolíProgram pro děti s poníky.ZÁBAVA a JEŽDĚNÍ NA KONÍCH.Jump Academy Olomouc – trampolínové centrum.Bunkr Přáslavice.Dračí hřiště, Hrubá Voda-Hlubočky.Fort XIII Olomouc – Nová Ulice.Jezdecký klub Verona, Chomutov u Olomouce.ZOO Olomouc – zábavná lušticí hledačka.

Kam na výlet bez peněz

Výlety zdarma aneb s Kudy z nudy ušetříteNaučná stezka Jetřichovické skály – Severozápadní Čechy.Naučná stezka kolem Blatenského vodního příkopu – Západočeské lázněNaučná stezka židovskou čtvrtí v Mikulově – Jižní Morava.Botanická zahrada UK v Praze.Legenda trampingu Posázavská stezka – Střední Čechy.

Jaké je nejoblíbenější místo pro turisty

Tabulka: 50 nejnavštěvovanějších turistických cílů Počet registrovaných návštěvníků

Pořadí Název turistického cíle Meziroční změna (v %)
1 Pražský hrad, Praha 2.80
2 Lanová dráha na Petřín, Praha -1.60
3 Zoologická zahrada Praha, Praha -1.20
4 Dolní Vítkovice, Ostrava

Kam s dětmi o víkendu Olomoucký kraj

Pevnost poznání v Olomouci.Pradědovo dětské muzeum.Zahradní železnice Střížov.In Life centrum Litovel – půjčovna lodí, centrum aktivit a kemp.Zámek Čechy pod Kosířem.Lesní hřiště Háj Víly Ozdravy v Jeseníku.Trojský kůň v Bouzově – největší dřevěný kůň na světěAktivity Park v Aquaparku Olomouc.

Kam na jednodenní výlet

Poznejte 10 z nich – zavedou vás do nejrůznějších koutů Česka.Peklo – Česká lípa.Křivoklát – hrad a okolíKonojedské bochníky – Úštěk.Znojmo – město a okolíKutná Hora – město a okolíŠtramberk – město a okolíVodní nádrž Lipno – Lipno nad Vltavou.Borkovická blata – Soběslav.

Kam na vikend autem

Mazurská jezera, Polsko. Vzdálenost: 850 km z Prahy.Pobřeží Baltu, Německo. Vzdálenost: 560 km z Prahy.Balaton, Maďarsko. Vzdálenost: 550 km z Prahy.Dolnja Vala, Chorvatsko. Vzdálenost: 930 km z Prahy.Palavas les Flots, Francie. Vzdálenost: 1 350 km z Prahy.Fuschlsee, Rakousko.Tropické ostrovy, Německo.Zlatý mys, Chorvatsko.

Co podniknout s detmi Olomouc

6 tipů, kam s dětmi v Olomouci a okolí: zoo, bobovka, trampolíny a dalšíBobovka v Hlubočkách: nejdelší moravská bobová dráha.Čím dál oblíbenější jump parky najdete i v Olomouci.Bowland: srazit pár kuželek a odměnit se metrovou pizzou.Pískovna Náklo – vyzkoušejte flyboard.Zoo Olomouc – Svatý kopeček.

Kde se dobře najíst v Olomouci

S žádnou volbou nešlápnete vedle, všechny jsou výborné.KAFE JAK LUSK. tř.Sophie's Café Denisova 292/33, Olomouc.Jazz Fresh Café Sokolská 48, Olomouc.Coffee Library. Biskupské nám.Long Story Short Hostel & Café Koželužská 945/31, Olomouc.FÆNCY FRIES. Ztracená 15, Olomouc.BerryBlue Café tř.Little Crêperie.

Co dělat zadarmo

95 věcí, které můžete dělat o víkendu zadarmo- Projet se na kole.- Koukejte na hvězdy.- Jít na túru nebo dlouhou procházku.- Vyzkoušejte tvůrčí psaní- Stará herní konzole ve skříní- Vybudujte z papírové lepenky hrad.- Znovu přečtěte oblíbenou knihu, nebo pusťte oblíbený film.- Objevujte novou hudbu.

Kde je nejhezčí Příroda v ČR

Nejkrásnější přírodní místa v České republiceAdršpašské a Teplické skály. Adršpašsko-teplické skály.Boubínský prales. Boubínský prales.Labský důl a Pančavský vodopád. Labský důl a Pančavský vodopád.Prachovské skály. Prachovské skály.Pravčická brána. Pravčická brána.Propast Macocha. Propast Macocha.

Kam na výlet s partnerem

Kam na rande za zážitkyKoupání v lomu. Koupání v lomech je často zakázané, ale není složité najít lom, kde je veřejné koupání povoleno.Výlet na hrad. Česká republika má nejvíce hradů na rozlohu na světě.Zoologická zahrada.Akvárium.Botanická zahrada.Room escape.Kulečník.Šipky.

Kam nejblíže k moři autem

Nejkratší vzdálenost od hranic České republiky k moři činí 283 km vzdušnou čarou. Jedná se o spojnici severního cípu Šluknovského výběžku a Štětínského zálivu v Baltském moři v Polsku. Autem by však bylo potřeba najet přibližně 430 km (5 hodin cesty).

Kam letět na 3 dny

Z Prahy můžete cestovat na zkrácenou dovolenou do oblíbených destinací jako je Turecko, Řecko, Tunisko, Bulharsko, Mallorca, Egypt ale i Maroko. Nově v nabídce najdete také zkrácené pobyty u moře na Kanárských ostrovech, v Izraeli, ve Spojených arabských emirátech nebo v Andalusii (Španělsko – pevnina).

Kam na tvarůžky v Olomouci

V Hotelu Trinity lákají například na česnekovou polévku s olomouckým tvarůžkem, v restauraci Bouzov na hovězí vývar s tvarůžkovou placičkou a Hotel Flora vsadil na hanáckou syrnici. "Tuto specialitu vybral náš šéfkuchař, jelikož není moc známá, ale chuťově je velmi zajímavá.

Kam v Olomouci do baru

47 Opic – Gin&Tonic bar. Bars & Clubs. By Antonyh1952.LocAle° Pub. Bars & Clubs. By _X9356KP.Koktejly a Sny. Bars & Clubs • Coffeehouses.Lounge Bar Brooklyn. Bars & Clubs.Metro chill out club. Bars & Clubs.Plejáda Music Club. Bars & Clubs • Dance Clubs & Discos.Mi Casa, Su Casa. Bars & Clubs.Sport Bar Pelikán. Bars & Clubs.

Kdy jsou muzea zdarma

Ve vybraných dnech je vstup do muzea zdarma. Dny volných vstupů do objektů Národního muzea připadají na mezinárodní den muzeí, který je pohyblivým datem, 18.5.2023, na mezinárodní den dětí 1.6., dny evropského dědictví (pohyblivé datum, může se lišit 17.9.2022), dále ve státní svátky 28.10.