Co si určitě přečíst?

Co si určitě přečíst?

Co si mám přečíst

seznamySpalovač mrtvol. 2007, Ladislav Fuks.Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. 2005, Arnošt Lustig.Romeo, Julie a tma. 1959, Jan Otčenášek.Maminka. 1990, Jaroslav Seifert.Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV.Nesnesitelná lehkost bytí 2006, Milan Kundera.Manon Lescaut. 2001, Vítězslav Nezval.Lakomec.
Archiv

Které stojí za to si přečíst

seznamyTulák po hvězdách. 2001, Jack London.Matka. 2004, Karel Čapek.Kmotr. 2003, Mario Puzo.Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. 2005, Arnošt Lustig.Sto roků samoty. 2006, Gabriel García Márquez.Král Krysa. 2003, James Clavell.Proces. 2003, Franz Kafka.Doktor Živago. 2003, Boris Leonidovič Pasternak.

Co cist ve 14 letech

pro děti od 13 letKrutý princ2018, Holly Black.Erebos – Hra, která zabíjí!Zasnený Neznámy2019, Laini Taylor.Annin vysněný domov1995, Lucy Maud Montgomery.Alespoň prozatím2022, Amélie SalingerováDeník Dory Grayové2020, Naďa RevilákováLvářka2019, Tereza JanišováPiruety2021, Tillie Walden.

Jaké knihy teď letí

Aktuální knižní bestselleryBESTSELLER Kde jsi, když nejsi Radka TřeštíkováBESTSELLER Les v domě Alena MornštajnováBESTSELLER Ďáblova cesta Robert Bryndza.BESTSELLER Koloušek Jana BernáškováBESTSELLER Zatmění Jo NesbøBESTSELLER Pohádka Stephen King.BESTSELLER Láska po španělsku Elena Armas.

Jakou knihu koupit ženě

seznamyVeronika se rozhodla zemřít. 2000, Paulo Coelho.Pokání 2008, Ian McEwan.Pýcha a předsudek. 2008, Jane Austen.Jih proti Severu 1. 2008, Margaret Mitchell.Jana Eyrová 2006, Charlotte BrontëDoktorka z domu Trubačů 2006, Ilona BorskáPod africkým sluncem. 1999, Barbara Wood.Paměť mojí babičce. 2002, Petra Hůlová

Jakou knihu si koupit

Rozhodně platí pravidlo, že byste měli knihu vybírat podle jejího budoucího čtenáře, nikoli podle svých vlastních preferencí. Zvažte, jak zdatným čtenářem dotyčná osoba je. Příležitostného čtenáře pravděpodobně nepotěší např. sebrané spisy ruských romanopisců, ale možná by pro něj byla dobrou volbou komiksová kniha.

Co jsme si nikdy neřekli

Život šestnáctileté Mehrín Miahové zcela ovládl Chaos – úzkost a deprese dohnaly dívku na samotný kraj zoufalství. Aby unikla nekonečnému smutku, je Mehrín ochotná k sebevíc radikálnímu řešení. A tak se přihlásí na MementoMori – na server, který přiřazuje uživatele do skupin a určuje jim čas a provedení sebevraždy.

Co číst v 11 letech

pro děti od 11 letBabička1961, Božena NěmcováPovídky malostranské1960, Jan Neruda.Famfrpál v průběhu věků2001, K.Anna ze Zeleného domu1993, Lucy Maud Montgomery.Gulliverovy cesty1975, Jonathan Swift.Přístav volá1969, Jaroslav Foglar.V pasti2016, Lenka DostálováZáhadné vody2005, Arthur Ransome.

Co si přečíst na dovolené

7 tipů na nejlepší knihy na dovolenouBára miluje ironii a cynismus. Losos v kaluži – Markéta LukáškováAdéla láká k sebelásce. Bez filtru – Kristýna DolejšováVeru odkrývá kruté osudy. Hana – Alena MornštajnováKačka chytá padouchy.Katka rozjímá nad poeziíGabi se směje s Eleanor.Zuzka relaxuje v kouzelném světě

Jak dlouho trvá napsat knihu

Občas se setkávám s otázkou, jak dlouho trvá napsat knihu. Je to samozřejmě různé podle toho, zda už máte příběh rozmyšlený či jej vymýšlíte „za pochodu“, zda půjde o novelu či o několikasetstránkový román, a v neposlední řadě podle toho, kolik na to máte času. Obecně lze říci, že napsat román trvá půl roku až rok.

Kde zpívají račí hodnocení

Překvapivý konec je jen třešničkou na dortu. Kde zpívají raci je kronikou jedné dívky a její zmizelé rodiny, kterou si nejspíš budete chtít přečíst víc než jednou. Je to ta kniha, která ve vás bude rezonovat ještě dlouhá léta. Stejně jako u Pačinko, i zde si troufám tvrdit, že na knihu nikdy nezapomenete.

Co je to beletrie

Termín, který pochází z francouzského belles-lettres, původně označoval veškerou uměleckou literaturu. V jednom období se jí přezdívalo také literatura krásná, protože zahrnovala i poezii a drama. Jsou to příběhy, díky kterým nahlížíme do jiných světů.

Co si přečíst 2023

Jdeme na to!Les v domě |Alena Mornštajnová (květen 2023)Zatmění | Jo Nesbo (první polovina 2023)Do ráje | Hanya Yanagihara (srpen 2023)Náhradník | Princ Harry (květen 2023)Naše ztracená srdce | Celeste Ng (červen 2023)Jabloně nikdy neopadávají | Liane Moriarty (duben 2023)

Jaká je nejoblíbenější kniha

Nejoblíbenější knihy

# Název Autor
1. Malý princ Antoine de Saint-Exupéry
2. Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling
3. Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling
4. Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling

Jakou knihu pro kluka 10 let

pro děti od 10 letPrinc Kaspian2015, C. S. Lewis (pseudonym)Nekonečný příběh2001, Michael Ende.Zlý začátek2001, Daniel Handler.Příšerné příběhy strýce Montaguea2011, Chris Priestley.Panství krve a kovu2019, Sara Holland.Děvčátko Momo a ukradený čas2021, Michael Ende.Půlminutové horory2012, * antologie.

Co číst ve čtvrté třídě

4. třídaMalý miliardář – David Walliams.Příšerná teta – David Walliams.Pan Smraďoch – David Walliams.Táta za všechny prachy – David Walliams.Jirkova zázračná medicína – Roald Dahl.Bertík a čmuchadlo – Petra SoukupováModrý Poťouch – Miloš Kratochvíl.Malý princ – Antoine de Saint-Exupéry.

Jakou knihu si vzít na dovolenou

7 tipů na nejlepší knihy na dovolenouBára miluje ironii a cynismus. Losos v kaluži – Markéta LukáškováAdéla láká k sebelásce. Bez filtru – Kristýna DolejšováVeru odkrývá kruté osudy. Hana – Alena MornštajnováKačka chytá padouchy.Katka rozjímá nad poeziíGabi se směje s Eleanor.Zuzka relaxuje v kouzelném světě

Co číst v létě

Tipy 10 knižních blogerů: jaké knihy si letos v létě musíte přečíst@radablazek – thriller Jeden z nás (Shari Lapena)@yannyknihovna – romantika Den, kdy jsme se potkali (Roxie Cooper)@janebenesova – Jedno manželství (Tayari Jones)@nofreeusernames – Rytmus, já a Malychin (Mariana Zapata)@klariny.

Co dělat když napíšu knihu

Takže než nakladatelství oslovíte, nejprve si toto ověřte. Nejlepší způsob je jít do knihkupectví do oddělení, kde mají váš žánr, brát jednu knihu po druhé do ruky a vypisovat si, která nakladatelství je vydala. U toho zároveň objevíte i ta, která vás předtím nenapadla, anebo jste o nich ani neslyšeli.

Jak dostat nápad na knihu

Tady je seznam pěti základních způsobů, jak dostat nápad a jak nacházet nová témata ve svém životě.Kombinujte. Kombinování je jeden z hlavních prvků kreativního myšlení (podobně jako přeskupování).Vyšetřujte. Noviny jsou skvělým zdrojem inspirace.Zapisujte si sny.Co kdybyPořiďte si zápisníček.

Kde zpívají raci kdo zabil

O čem je kniha Kde zpívají raci Celá dlouhá léta kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Když je roku 1969 objeveno tělo místního krasavce Chase Andrewse, obyvatelé města začnou z jeho vraždy podezírat právě holku z bažiny, Kyu Clarkovou.

Kde zpívají raci nebo racci

Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, je příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a je také líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná, že dětství nás všechny poznamená na celý život a že my všichni podléháme úžasným tajemstvím přírody.

Co je to próza

Próza, výraz pochází z latinského výrazu prósa orátio – tj. řeč hovořící přímo, nerýmovaně, próza je tedy každý psaný text nepsaný ve verších. Jde tedy o běžnou, přirozenou formou psaného textu na rozdíl od „vázané řeči“ čili poezie.

Jaké jsou literární žánry

Jaké jsou tři žánry literaturyPoezie: Balady, Lyrické, Epické, Dramatické, NarativníDrama: Tragédie, Komedie, Historie, Melodrama, Muzikál.Próza: Beletrie (román, novela, povídka), literatura faktu (autobiografie, biografie, esej)

Co je to Humbook

HumbookFest je knižní festival pro fanoušky young adult, který se koná každý rok na podzim v Praze. Kromě programu se zahraničními a českými autory nabízí také bohatý doprovodný program, a to nejen pro fanoušky čtení. Pro více informací o aktuálním ročníku sleduj náš web, Facebook, Instagram a TikTok.