Co bývá na poutí?

Co bývá na poutí?

Kdy bude Matějská 2023

Informace o akci. Přijďte s námi oslavit 428 let výročí Matějské poutě, která se bude konat od 25.2. do 10.4. 2023.

Proč se slaví pouť

pǫ̨ntъ, srov. staroindické panthás cesta) je cesta za účelem návštěvy určitého poutního místa, které má náboženský význam. V symbolickém smyslu je pouť zároveň iniciačním aktem a úkonem odevzdání. Vyskytuje se v náboženských vírách, které přiznávají zvláštní nadpřirozenou moc či sílu určitým místům.

Kde je teď pouť

0:00 – 18:00. TROPICKÁ CHARITATIVNÍ POUŤ – Česká Skalice 2023.Pouť Luhačovice 2023. Zlínský kraj.Klatovy- Mezinárodní folklorní festival 2023. Plzeňský kraj.Klatovská pouť 2023 Klatovy.Pouť ve Stránecké Zhoři 2023.Frenštátské slavnosti 2023 Frenštát pod Radhošťem.Brniště – Tradiční brnišťská pouť 2023.Celodenní akce.

Kde je pouť 2023

Od pátku 5. až do neděle 7. května proběhne již po osmadvacáté v Tuchlovicích na Kladensku jeden z největších středočeských folklorních festivalů – Tuchlovická pouť 2023.

Kde je pouť v Praze

Naposled se pouť přesunula v roce 1963, a to ke Stromovce, do areálu Výstaviště v Praze 7 – Holešovicích. Letos se tu koná už sedmapadesátý ročník. Matějská pouť oficiálně začíná v sobotu 5. března v 10 hodin.

Kdy je Řípská pouť

Termín konání Řípské pouti je 22.4.2022 – 24.4.2022.

Jak se anglicky řekne pouť

pouť

pouť ž
1. (kniž.) ( cesta ) journey , ( dlouhá ) voyage , ( přen .) pilgrimage
2. ( svatá ap .) pilgrimage , pilgrim's journey
3. ( slavnost ) ( BrE ) ( fun ) fair , ( AmE ) carnival , ( na památku patrona kostela ) ( BrE ) wake

Kdy je porcinkule

V náboženském významu je porcinkule výroční církevní slavnost konaná 2. srpna ve františkánských (a kapucínských) kostelech, spojená s udílením tzv. plnomocných odpustků a doprovázená lidovou poutí.

Kdy je pouť ve Zdare

Jedna z největších poutí v Česku, kterou každoročně navštíví několik desítek tisíc lidí. Žďárská pouť se pojí se svátkem svatého Jana Nepomuckého (16. května), kterému je zasvěcen kostel na Zelené hoře. Tradiční je také místo konání – plocha kolem zimního stadionu a sportovní haly na Bouchalkách.

Kde jsou teď kolotoče

Kde nás najdete

Datum / Čas Akce
09.06.2023 – 09.07.2023 Praha 6 – Liboc Praha 6 – Liboc, Praha 6 – Liboc
14.07.2023 – 16.07.2023 Zvole u Prahy Zvole u Prahy, Zvole u Prahy
21.07.2023 – 23.07.2023 Mníšek pod Brdy Mníšek pod Brdy u zámku, Mníšek pod Brdy
28.07.2023 – 30.07.2023 Strančice Strančice, Strančice

Jak na Ripskou pouť

Pouť doplní bohatý program v němž vystoupí umělci různých žánrů pop, country, tramp, folk, ale také ska a world music. Tři dny plné hudby, zábavy, doplněné o stovky stánků s krásným výhledem na Ústecký kraj a České Středohoří, možností letu letadlem, to je pouť na Řípu.

Kde se nachází Hora Říp

Čedicová kupa hory Říp (456 m n. m.), památné místo české historie, je zdaleka viditelná hora cca 5 km od Roudnice nad Labem. Kronikář Dalimil počátkem 14. století uvedl právě horu Říp a její okolí jako místo, kde se usadili první Slované vedení praotcem Čechem při příchodu do nové vlasti.

Jak se anglicky řekne kolotoč

kolotoč

kolotoč m
1. ( pouťová atrakce ) merry – go – round , ( BrE též ) roundabout , ( AmE ) carousel , whirligig
2. (expr.) ( dění ap .) whirl ( igig ), ( shon ) hustle , bustle

Co znamená slovo porcinkule

V náboženském významu je porcinkule výroční církevní slavnost konaná 2. srpna ve františkánských (a kapucínských) kostelech, spojená s udílením tzv. plnomocných odpustků a doprovázená lidovou poutí. Slovo porcinkule je také zlidovělým názvem pro svátek Panny Marie Andělské slavený 2.

Kde je porcinkule

Kapucínský klášter s kostelem Narození Páně v Opočně

S klášterním kostelem je spojena slavná opočenská pouť zvaná Porciunkule – lidově porcinkule.

Kdy je pouť v Úhercích

Letošního roku připadla pouť na 18. a 19. 3. 2023.

Kam v Praze na kolotoče

Jedny z nejstarších kolotočů starého kontinentu objevíte v Praze na Letné a Petříně. Kudy z nudy vás ale pozve i do zábavních parků a všude tam, kde se kolotoče vyskytují.

Kdy je Ripska pouť

Termín konání Řípské pouti je 22.4.2022 – 24.4.2022.

Jak dlouho trvá cesta na Říp

Rozhodně doporučujeme tento výstup s dětmi absolvovat, i když dosažení vrcholu této 461 m n.m. vysoké hory s dětmi dá kapku zabrat. Cesta až na vrchol je sjízdná i s kočárky, je dlouhá tam i zpátky asi 4 km a trvá asi 1,5-2 h.

Kdo vlastní Říp

Není jistě v Česku nikdo, kdo by neznal hory Říp a Blaník, ale málokdo tuší, kdo vlastní bájemi opředené kopce. Říp od 90. let patří rodině Lobkowiczů a Blaník státu, ve správě ho mají Lesy ČR.

Jak se anglicky řekne houpačka

houpačka {ženský rod}

teeter-totter {podstatné jméno} [am. angl.]

Jak se rekne pouť anglicky

pouť {ženský rod}

funfair {podstatné jméno} [brit. angl.]

Kdy je v Hostinném porcinkule

Slavnost Porciunkule nabídne Hostinné ve stejném období (5. -7.8. 2022). Těšit se můžete na celou řadu kapel a interpretů rozmanitých žánrů, pouťové atrakce a prodejní stánky.

Kde je pouť Jizni Cechy

Tradiční Velikonoční pouť v Dobré Vodě u Českých Budějovic se již nesmazatelně zapsala do podvědomí mnoha lidí a svou hojnou návštěvností dokazuje, že i po mnoha letech neubírá na atraktivitě.

Kam jít v Praze zdarma

Vstup po celý rok zdarma, otevřeno po-pá 10-18h.Trčkovská galerie (Senát)Galerie Jiří Švestka.Muzeum Pražského Jezulátka.Armádní muzeum Žižkov.Letecké muzeum Kbely.Plynárenské muzeum.