Jak spustit červené tlačítko?

Jak spustit červené tlačítko?

Proč nejde červené tlačítko na televizi

Aby červené tlačítko fungovalo, musíte libovolný kanál sledovat v televizi v režimu „TV“, tj. přes vysílání DVB-T2, přes satelit nebo kabelovku. Pokud televizi sledujete po internetu přes aplikace Skylink, O2 TV, Telly, Kuki a další, červené tlačítko zpravidla nefunguje.
Archiv

Proč mi nejde HbbTV

Znamená to, že váš televizor nemá přístup k internetu.

Doporučujeme zkontrolovat, zda je: zapojený síťový kabel, případně aktivní WiFi – podle toho, jakým způsobem se připojujete, správně nastavené připojení k internetu, zapnutá funkce HbbTV ve vašem televizoru.

Jak spustit iVysílání

Pokud běží váš televizor na systému Android TV, můžete si aplikaci iVysílání jednoduše nainstalovat přímo z Google Play Store. Android TV podporují desítky značek televizorů a další stále přibývají. Tento systém najdete také v různých boxech, například v přijímačích O2TV.

Jak se dostat na HbbTV

HbbTV (Hybrid Broadcast, tedy hybridní vysílání) se aktivuje červeným tlačítkem na dálkovém ovladači a podporují jej například Česká televize, Nova, Prima nebo třeba i Óčko.
Archiv

Jak aktivovat červené tlačítko ČT

Stačí mít televizor připojen k internetu a HbbTV je ihned aktivní. Poznáte to podle toho, že se vám na obrazovce ukáže červené tlačítko. Výjimkou mohou být televizory Samsung, u kterých je nutná aktivace ze strany uživatele.

Co je to HbbTV

Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) je funkce chytrých televizí, která kombinuje televizní vysílání s širokopásmovým internetem. V Česku se televize vybavené touto funkcí označují jako hybridní. V roce 2010 bylo HbbTV uznáno vysílacím standardem Evropského ústavu pro telekomunikační normy.

Jak nainstalovat HbbTV na televizi Samsung

Jak na to Aby bylo v televizorech Samsung možno aktivovat a využívat hybridní televizi, je nutno v obchodě s aplikacemi Samsung Apps (naleznete ve Smart Hubu) doinstalovat HBB TV Widget. Ten se v obchodě nachází v kategorii Informace, kde jej naleznete pod názvem HbbTV for Czech s barevnou ikonou.

Jak zapojit televizi přes internet

Potřebujete ethernetový kabel s konektorem RJ-45, který na druhém konci zapojíte do internetové zásuvky v bytě nebo do volného slotu ve vašem routeru. Při tomto pevném připojení televize k internetu zpravidla nemusíte zadávat v TV heslo. Heslo je nutné zadat při připojení televize bezdrátově přes WiFi.

Kde najdu iVysílání

Aplikace iVysílání je kromě HbbTV (služba přes červené tlačítko) dostupná i na vybraných platformách výrobců televizorů, v prostředí tzv. Smart TV aplikacích. Stáhněte si televizní aplikaci iVysílání do vašeho chytrého televizoru.

Jak funguje červené tlačítko Prima

Pokud se grafika zobrazila, je váš televizor připraven pro HbbTV. Nabídka služeb HbbTV se aktivuje stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači. Dále už pak nabídku HbbTV aplikací a jednotlivé aplikace ovládáte pomocí základních tlačítek na svém dálkovém ovladači.

Jak ovládat internet v televizi

Drtivá většina výrobců umožňuje připojit chytrý televizor k internetu přes kabel. Na zadní straně televizoru by se měl nacházet vstup pro internetový kabel označený „LAN“. Některé modely mají tento vstup na boku. Do vstupu pouze připojíte internetový kabel od domácí sítě a vše je hotovo.

Jak funguje červené tlačítko LG

Přes červené tlačítko se dostanete například do archivů, kde najdete oblíbené seriály, filmy i televizní pořady, které vám utekli. Nabízí možnost vzdělávat se, některé televize mají ve své nabídce i hry a mnoho dalšího. Bonusový obsah tak svou velikostí překročuje hranice klasické televizní nabídky.

Jak aktivovat červené tlačítko na televizi Samsung

3) Na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko Smart Hub: 4) V liště najeďte na APPS a kategorie Informace. V této kategorii nalezněte aplikaci „HbbTV“, stáhněte ji a následně spusťte. 5) Pokud nejste ještě přihlášeni, budete se muset přihlásit pod Samsung účtem, podobně jako na telefonu.

Jak připojit starou televizi k WiFi

Potřebujete ethernetový kabel s konektorem RJ-45, který na druhém konci zapojíte do internetové zásuvky v bytě nebo do volného slotu ve vašem routeru. Při tomto pevném připojení televize k internetu zpravidla nemusíte zadávat v TV heslo. Heslo je nutné zadat při připojení televize bezdrátově přes WiFi.

Jak připojit televizi k internetu bez kabelu

Co to zkusit jinak Řešením je přivedení internetu pomocí powerline. Použijte powerline adaptér od TP-Link, který rozšíří internetovou síť snadno, rychle a hlavně bez vrtání. Stačí vám k tomu váš stávající elektrický rozvod, se kterým propojíte zařízení (modem, televizi…) pomocí powerline adapteru.

Jak se přihlásit do iVysílání

Jak se přihlásit k účtu Moje ČT v aplikaci iVysílání na chytrých televizorechV televizní aplikaci iVysílání v sekci Moje ČT jděte na stránku Přihlásit se.Tady zvolte „Mám účet a chci se přihlásit na TV“.Do políčka na webu nebo v aplikaci přepište kód, který vidíte na televizní obrazovce a potvrďte.

Proč nejde spustit Prima Plus

Přehrávání v mobilní aplikaci prima+

Pokud se vám zobrazuje informace, že daný titul nelze přehrát, doporučujeme aplikaci restartovat, případně přeinstalovat, popřípadě v aplikaci prima+ smazat všechna stávající zařízení zaregistrovaná v aplikaci.

Jak aktivovat Prima

Otevřete mobilní aplikaci prima+, a pokud nejste již přihlášeni, přihlaste se na ní ke svému účtu prima+. Klepněte na ikonu avatara (profilový obrázek), přejděte na Můj účet a Nastavení a poté vyberte možnost Přihlásit se na TV. V aplikaci se aktivuje čtečka QR kódu.

Jak se pripojit na TV přes WiFi

Připojení Smart TV k internetu přes Wi-FiOtevřete sekci NastaveníV nastavení vyberte položku Síť/Nastavení sítěV seznamu Wi-Fi najděte tu svou a připojte se k níTo je vše, internet na Smart TV by měl začít ihned fungovat.

Jak připojit televizi přes internet

Potřebujete ethernetový kabel s konektorem RJ-45, který na druhém konci zapojíte do internetové zásuvky v bytě nebo do volného slotu ve vašem routeru. Při tomto pevném připojení televize k internetu zpravidla nemusíte zadávat v TV heslo. Heslo je nutné zadat při připojení televize bezdrátově přes WiFi.

Jak aktivovat HbbTV na LG televizi

Obecně u všech značek televizorů (LG, Philips, Sony, Panasonic a další) jde HbbTV jednoduše povolit nebo zakázat v menu nastavení. Na televizorech značky Samsung je navíc potřeba stáhnout dodatečnou aplikaci s názvem HbbTV, která možnost příjmu povolí.

Jak nainstalovat aplikaci na TV Samsung

Postup instalace aplikace

Spusťte na televizi Smart Hub stisknutím barevného tlačítka na dálkovém ovladači. Šipkami zvolte aplikaci Samsung Apps a spusťte ji. Zvolte tlačítko Stáhnout. Aplikace se nyní nachází na Smart Hubu na obrazovce Další aplikace.

Jak udělat ze staré televize Smart TV

Google Chromecast je zařízení, které vám umožní streamovat multimediální obsah z displeje chytrého telefonu, tabletu nebo notebooku například obrazovku televize. Podobným principem jej připojíte k televizi pomocí HDMI, a jako mávnutím kouzelného proutku máte plnohodnotnou Google TV k dispozici.

Jak udělat ze staré televize chytrou

Jedním z nejsnazších a nejlépe fungujících řešení je zakoupení TV boxu, alias multimediálního centra. Nejčastěji tato zařízení najdete pod názvem Android TV box, toto označení ovšem působí trochu moc jako házení do jednoho pytle.

Jak spustit Prima Plus na televizi

Pokud máte podporovanou televizi Samsung, LG, nebo Android TV, můžete pro sledování prima+ využít aplikaci prima+ pro tyto značky. Aplikaci prima+ si můžete do své chytré TV stáhnout obvyklým způsobem z obchodu s aplikacemi Samsung Galaxy Store, LG Content Store, resp. Google Play.