Co je iVysílání ČT?

Co je iVysílání ČT?

Jak spustit iVysílání

Pokud běží váš televizor na systému Android TV, můžete si aplikaci iVysílání jednoduše nainstalovat přímo z Google Play Store. Android TV podporují desítky značek televizorů a další stále přibývají. Tento systém najdete také v různých boxech, například v přijímačích O2TV.

Co znamená iVysílání

iVysílání je online platforma České televize, která slouží jako internetový televizní archiv a umožňuje sledování živého vysílání stanic České televize. V roce 2021 bylo prostřednictvím iVysílání archivováno přes 95 000 hodin pořadů, jedná se o největší archiv tohoto typu v České republice.

Jak naladit v televizi iVysílání

Máte-li signál, zkuste naladit svůj přijímačVstupte v nabídce vašeho televizoru do MENU.Vyhledejte sekci NASTAVENÍ/SETTING.Zvolte funkci LADĚNÍ/TUNE.Doporučujeme pak vybrat možnost MANUÁLNÍ LADĚNÍ/MANUAL.Můžete ale zvolit i variantu AUTOMATICKÉ LADĚNÍ/AUTOMATIC.

Jak se přihlásit do iVysílání

Jak se přihlásit k účtu Moje ČT v aplikaci iVysílání na chytrých televizorechV televizní aplikaci iVysílání v sekci Moje ČT jděte na stránku Přihlásit se.Tady zvolte „Mám účet a chci se přihlásit na TV“.Do políčka na webu nebo v aplikaci přepište kód, který vidíte na televizní obrazovce a potvrďte.

Proč nejde červené tlačítko na televizi

Aby červené tlačítko fungovalo, musíte libovolný kanál sledovat v televizi v režimu „TV“, tj. přes vysílání DVB-T2, přes satelit nebo kabelovku. Pokud televizi sledujete po internetu přes aplikace Skylink, O2 TV, Telly, Kuki a další, červené tlačítko zpravidla nefunguje.

Jak funguje červené tlačítko na televizi

Stačí stisknout červené tlačítko na vašem ovladači při sledování jakéhokoli programu České televize a objeví se před vámi rozcestník aplikací, ze kterých si každý vybere ty, kterého ho zajímají.

Jak aktivovat červené tlačítko ČT

Stačí mít televizor připojen k internetu a HbbTV je ihned aktivní. Poznáte to podle toho, že se vám na obrazovce ukáže červené tlačítko. Výjimkou mohou být televizory Samsung, u kterých je nutná aktivace ze strany uživatele.

Proč nejdou naladit programy

Prověřte, zda je vaše společná televizní anténa upravená

Pokud přijímáte televizní signál přes společnou televizní anténu (STA), problém s naladěním DVB-T2 by mohl souviset s úpravou STA. Ta totiž musí být vyladěna na příjem nových vysílacích kanálů, na kterých vysílají sítě DVB-T2.

Jak zaplatit poplatek ČT

Hradíte-li poplatek přímo na účet České televize, změnu můžete provést buď online zde na webu nebo prostřednictvím evidenčního formuláře. Změny u SIPO platby nahlaste na kterékoliv pobočce České pošty.

Na jaký účet platit poplatek za televizi

Televizní poplatek můžete hradit trvalým příkazem ze své banky, platební kartou a metodami s ní spojenými (Apple Pay a Google Pay), expresním bankovním převodem nebo formou SIPO. Číslo účtu televizních poplatků ČT je 8029-1800060583 / 0300. Variabilní symbol najdete v Účtu poplatníka po přihlášení.

Které televize mají červené tlačítko

HbbTV (Hybrid Broadcast, tedy hybridní vysílání) se aktivuje červeným tlačítkem na dálkovém ovladači a podporují jej například Česká televize, Nova, Prima nebo třeba i Óčko.

Jak zapojit televizi přes internet

Potřebujete ethernetový kabel s konektorem RJ-45, který na druhém konci zapojíte do internetové zásuvky v bytě nebo do volného slotu ve vašem routeru. Při tomto pevném připojení televize k internetu zpravidla nemusíte zadávat v TV heslo. Heslo je nutné zadat při připojení televize bezdrátově přes WiFi.

Které programy mají červené tlačítko

Patří sem například rozšířený TV program, archiv či možnost zpětného přehrávání. HbbTV (Hybrid Broadcast, tedy hybridní vysílání) se aktivuje červeným tlačítkem na dálkovém ovladači a podporují jej například Česká televize, Nova, Prima nebo třeba i Óčko.

Jaké programy je možné v DVB-T2 naladit

Nové Vysílací sítě DVB-T2Vysílané programy: ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT Sport, ČT :D/ČT art (tyto programy vysílají volně v HD rozlišení).Rozhlasové programy: ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Plus, ČRo Radio Wave, ČRo Radio Junior, ČRo D-Dur a ČRo Wave.Pokrytí: přes 90% obyvatel ČR.

Jak naladit programy na staré televizi

K novým televizím to uděláte přes kabel HDMI, u starších televizí použijte kabel s konektorem SCART. V obou případech přímo do televize nevede žádný anténní kabel, pouze do set-top-boxu. Spusťte televizi i set-top-box. Na televizi zvolte vstup signálu – HDMI nebo SCART, přes co je set-top-box připojen.

Kdo nemusí platit poplatek za televizi

Kdo nemusí podle zákona platit televizní poplatek Z povinnosti platit televizní poplatek jsou vyňati: zdravotně znevýhodnění občané – nevidomí a lidé oboustranně neslyšící, kteří žijí v domácnosti sami.

Co kdyz Neplatim poplatek za televizi

Přirážka za nesplnění povinnosti ohlásit České televizi změny (evidenční povinnost) je 1.000 Kč. za 1 televizní přijímač. Tato sankce je podle zákona uplatněna, pokud poplatník do 15 dnů neoznámí skutečnost, že přestal být poplatníkem a současně přestane platit TV poplatek.

Kdo je osvobozen od poplatku za televizi

Podmínky pro osvobození od platby TV poplatku

Lidé s úplnou nebo praktickou slepotou obou očí. Lidé s oboustrannou úplnou nebo praktickou hluchotou. Lidé s čistým příjmem nižším než 2,15násobek životního minima za uplynulé kalendářní čtvrtletí. K osvobození je zapotřebí se přihlásit a tuto skutečnost následně doložit.

Jak zjistí jestli mám TV nebo ne

Pokud neplatíte, ale odebíráte elektrickou energii, pak má Česká televize důvodné podezření, že televizi máte. Proto, pokud ji skutečně nemáte, dejte to vědět čestným prohlášením či evidenčním listem.

Jak připojit televizi k internetu bez kabelu

Co to zkusit jinak Řešením je přivedení internetu pomocí powerline. Použijte powerline adaptér od TP-Link, který rozšíří internetovou síť snadno, rychle a hlavně bez vrtání. Stačí vám k tomu váš stávající elektrický rozvod, se kterým propojíte zařízení (modem, televizi…) pomocí powerline adapteru.

Co je potřeba k zapojení televize

Televize. Pokud máte digitální televizor, zkonstruovaný již pro příjem DVB-T2, budete k zapojení antény potřebovat pouze koaxiální kabel. Pakliže máte televizor analogový, budete muset do celého systému zapojit navíc ještě set-top-box, který následně spojíte s televizí pomocí HDMI nebo SCART kabelu.

Proč mi nejde naladit ČT

Zjistit ideální trasu signálu potom můžete z mapy pokrytí ČTÚ – https://digi.ctu.cz/dtv/. Pokud se situace nezlepší po přeladění, můžete ještě Vaše příjmové zařízení vypnout na několik minut ze sítě, nebo jej po zapnutí uvést do továrního nastavení a až poté znovu naladit programy.

Kdy končí vysílání DVB-T2

Kdy končí starý formát vysílání Přechod na DVB-T2 začne v listopadu 2019 v Praze. Na celém území ČR bude ukončeno vysílání ve starém formátu v roce 2021 a týká se to všech domácností, které přijímají televizní signál klasickou pokojovou nebo venkovní anténou, případně společnou televizní anténou.

Co se stane kdyz Neplatim televizní poplatek

Přirážka za nesplnění povinnosti ohlásit České televizi změny (evidenční povinnost) je 1.000 Kč. za 1 televizní přijímač. Tato sankce je podle zákona uplatněna, pokud poplatník do 15 dnů neoznámí skutečnost, že přestal být poplatníkem a současně přestane platit TV poplatek.

Kdy nemusím platit poplatek za TV

Kdo nemusí podle zákona platit televizní poplatek Z povinnosti platit televizní poplatek jsou vyňati: zdravotně znevýhodnění občané – nevidomí a lidé oboustranně neslyšící, kteří žijí v domácnosti sami.