Jak se násobí v Excelu?

Jak se násobí v Excelu?

Jak udělat násobení v Excelu

Násobení čísel v buňce

K provedení tohoto úkolu použijte aritmetický operátor * (hvězdička). Pokud například do buňky zadáte vzorec =5*10, zobrazí se v buňce výsledek 50.
Archiv

Jak se dělí v Excelu

Tip: Pokud chcete rozdělit číselné hodnoty, měli byste použít operátor "/", protože funkce DIVIDE v Excel. Pokud chcete například 5 a 2 vydělit, zadejte =5/2 do buňky, která vrátí hodnotu 2,5. Funkce QUOTIENT pro tato stejná čísla =QUOTIENT(5;2) vrátí hodnotu 2, protože funkce QUOTIENT nevrátí zbytek.

Jak zadat vzorec v Excelu

Vytvoření jednoduchého vzorce v ExceluNa listu klikněte na buňku, do které chcete zadat vzorec.Zadejte znaménko = (znaménko rovná se) následované konstantami a operátory (až 8 192 znaků), které chcete použít při výpočtu. V našem příkladu zadejte =1+1. Poznámky:Stiskněte Enter (Windows) nebo Return (Mac).

Jak se odečítá v Excelu

Odečtení čísel pomocí odkazů na buňkuDo buněk C1 a D1 zadejte číslo. Třeba 5 a 3.V buňce E1 začněte psát vzorec tak, že zadáte symbol rovná se (=).Po symbolu rovná se zadejte C1-D1.Stiskněte klávesu ENTER. Pokud jste použili Příklad čísla, je výsledek -2. Poznámky:

Jak zadat násobení

Například pokud buňky A1 a A2 obsahují čísla, můžete pro vynásobení těchto dvou čísel navzájem použít vzorec =SOUČIN(A1, A2). Stejnou operaci můžete také provést pomocí matematického operátoru násobení (*), například = A1 * A2. Funkce SOUČIN je užitečná, když potřebujete vynásobit mnoho buněk.

Co je absolutní odkaz v Excelu

Pokud chcete při kopírování zachovat odkaz na původní buňku, musíte ho „zamknout“ tak, že přidáte znaky dolaru ($) před odkazy na buňku a sloupec. Pokud třeba vzorec =$A$2+$B$2 zkopírujete z buňky C2 do buňky D2, vůbec se nezmění. Říká se tomu absolutní odkaz.

Jaké jsou funkce v Excelu

Funkce se dělí do několika různých kategorií – matematické a trigonometrické, finanční, statistické, vyhledávací, textové, datum a čas, logické, databázové, informační a inženýrské. Některé názvy funkcí jsou v české a anglické verzi Microsoft Excel různé.

Jak se dělá graf v Excelu

Vytvoření grafuVyberte data, ze kterých chcete vytvořit graf.Klikněte na Vložení > Doporučené grafy.Po výběru typu grafu na kartě Doporučené grafy se vám zobrazí náhled grafu.Vyberte graf.Vyberte OK.

Jak nastavit odečítání v Excelu

Poznámka: V aplikaci Excel neexistuje žádná funkce ODEČÍST. Použijte funkci SUMA a čísla, která chcete odečíst, převeďte na záporné hodnoty. Funkce SUMA(100;-32;15;-6) například vrátí výsledek 77.

Jak se počítá rozdíl

Rozdíl můžete vypočítat tak, že odečtete nové příjmy od těch původních a pak výsledek vydělíte původními příjmy.

Jak napsat násobení na klávesnici

× PŘES PRAVÝ ALT

Stiskneme pravý Alt (napravo od mezerníku) a nepouštíme ho. Pro napsání × stiskneme tlačítko nalevo od Enteru, s jehož pomocí píšeme klasické kulaté závorky.

Jak v Excelu odkázat na jiný list

Vytvoření odkazu na jiný listVyberte buňku nebo buňky, ve kterých chcete vytvořit externí odkaz.Typ = (znaménko rovná se).Přepněte na list obsahující buňky, na které chcete vytvořit propojení.Vyberte buňku nebo buňky, na které chcete vytvořit odkaz, a stiskněte Enter.

Jak v Excelu udělat odkaz

Na listu vyberte buňku, ve které chcete vytvořit odkaz. Na kartě Vložení vyberte Hypertextový odkaz. Taky můžete na buňku kliknout pravým tlačítkem a vybrat v místní nabídce Hypertextový odkaz… nebo stisknout klávesy Ctrl+K.

Jak se dělá průměr v Excelu

Klikněte na buňku pod čísly, pro která chcete zjistit průměr, nebo vpravo. Na kartě Domů klikněte ve skupině Úpravy na šipku vedle. AutoSum , klikněte na Průměra stiskněte Enter.

Jak přidat název osy v Excelu

Klikněte na graf a potom klikněte na kartu Návrh grafu. Klikněte na Přidat prvek grafu > názvyos a pak zvolte možnost názvu osy. Zadejte text do pole Název osy. Pokud chcete název formátovat, vyberte text v poli s názvem a na kartě Home (Domů) vyberte v části Font (Písmo) požadované formátování.

Co to je graf

Graf je struktura, která nám pomáhá znázorňovat objekty a vztahy mezi nimi. Skládá se z vrcholů a hran. Vrcholy často reprezentují reálné objekty a obvykle je kreslíme jako tečky nebo kolečka. Hrany představují vztahy mezi vrcholy, na obrázku obvykle vypadají jako čáry mezi vrcholy.

Jak se dělá SUMA v Excelu

Můžete sčítat jednotlivé hodnoty, odkazy na buňky nebo oblasti, anebo kombinaci všech tří možností. Příklady: =SUMA(A2:A10) Sečte hodnoty v buňkách A2:10. =SUMA(A2:A10;C2:C10) Sečte hodnoty v buňkách A2:10 a také v buňkách C2:C10.

Jak vypočítat podíl v Excelu

Výpočet procent, pokud znáte celek a množstvíKlikněte na libovolnou prázdnou buňku.Zadejte =42/50 a stiskněte RETURN. Výsledek je 0,84.Vyberte buňku, která obsahuje výsledek z kroku 2.Na kartě Domů klikněte na Styl procent . Výsledek je 84 %. To je procento správných odpovědí v testu.

Jak se počítá podíl

Dělenec děleno dělitel je podíl a zbytek.

Jak napsat znak násobení

Krát má své vlastní znaménko „ד (jako každá značka), které napíšeme pomocí klávesové zkratky Alt+0215. Chybou také je psát krát jako hvězdičku nebo tečku. Část matematických značek nalezneme na klávesnici – například plus „+“, rovná se „=“ nebo děleno „:“.

Jak se píše násobení

× PŘES PRAVÝ ALT

Stiskneme pravý Alt (napravo od mezerníku) a nepouštíme ho. Pro napsání × stiskneme tlačítko nalevo od Enteru, s jehož pomocí píšeme klasické kulaté závorky.

Jak udělat odkaz v Excelu

Vytvoření odkazu na webovou stránkuNa listu vyberte buňku, ve které chcete vytvořit odkaz.Na kartě Vložení vyberte Hypertextový odkaz.V oddílu Zobrazený text zadejte text, který má odkaz představovat.V oddílu Adresa URL zadejte úplnou adresu URL požadované webové stránky.Vyberte OK.

Jak udělat aktivní odkaz

Otevření hypertextového odkazuKlikněte pravým tlačítkem myši na hypertextový odkaz a v místní nabídce vyberte Otevřít hypertextový odkaz .Klikněte na Otevřít hypertextový odkaz.

Jak se dělá SUMA v Excel

Funkce SUMA sčítá hodnoty. Můžete sčítat jednotlivé hodnoty, odkazy na buňky nebo oblasti, anebo kombinaci všech tří možností. Příklady: =SUMA(A2:A10) Sečte hodnoty v buňkách A2:10.

Jak popsat osy v grafu

Pravým tlačítkem klikněte na popisky kategorií, které chcete změnit, a klikněte na Vybrat data. V poli Popisky vodorovné osy (kategorie) klikněte na Úpravy. Do pole Oblast popisku osy napište popisky, které chcete použít, a oddělte je čárkami.