Co v hranicich?

Co v hranicich?

Kam na výlet za hranice

Zámek Hranice. Zámek Hranice.Aquapark Plovárna Hranice. Aquapark Plovárna Hranice.Zbrašovské aragonitové jeskyně Zbrašovské aragonitové jeskyněHrad Helfštýn. Hrad Helfštýn.Ski areál Potštát. Ski areál Potštát.Veselská rozhledna u Oder. Veselská rozhledna u Oder.Dřevěný kostel sv. Jana Křtitele v LipnéRozhledna Na Olšové
Archiv

Kam v hranicich s detmi

Zámek Bystřice pod HostýnemZámek Bystřice pod Hostýnem. Východní Morava Bystřice pod Hostýnem (16 km) 0/10.Poznávací Zřícenina Hradu Starý Jičín.Koupaliště Valašské Meziříčí Východní Morava Valašské Meziříčí (18 km)Bazén Valašské Meziříčí Východní Morava Valašské Meziříčí (18 km)Poznávací Rozhledna Zašová

Co videt v Polsku u hranic

10 míst v Polsku poblíž hranic, které byste měli navštívitOsvětim. Začínáme s místem dobře známým snad po celém světě.Krakow. Bývalé hlavní město Polska si svou popularitu zachovává dodnes.Nyské a Otmuchowské jezero.Polský Těšín.Katowice.Energylandia v Zatoru.Wroclaw.Jelení hora.

Kam za hranice na vikend

Kam na výlet v Hranicích a okolíMuzeum na zámku Hranice. Muzea a historie. Hranice.Stará radnice. Muzea a historie. Hranice.Plovárna aquapark Hranice. Koupání2.2 km. Hranická propast.2.3 km. Wellness Lázně Teplice nad Bečvou.2.3 km. Zbrašovské aragonitové jeskyně7.9 km. Zřícenina hradu Puchart.8.3 km. Lanové bludiště Helfštýn.

Kam se jít projit

Kam v Praze na procházkuRozhledna Doubravka na Černém mostěPřírodní rezervace Prokopské údolíLetohrádek Hvězda na Bílé Hoře.Skalnaté údolí Divoká Šárka.Královská obora Stromovka.

Kam z nudy Olomouc

Kam na výlet v Olomouci a okolíMuzeum umění Olomouc. Muzea a historie.Vlastivědné muzeum v Olomouci. Muzea a historie.Zoologická zahrada Olomouc. Zoologické a botanické zahrady.Privátní let balónem na Olomoucku.Bezručovy sady – botanická zahrada.Arcidiecézní muzeum v Olomouci.Katedrála sv.Plavecký stadion Olomouc.

Co stojí za vidění v Polsku

Nejnavštěvovanější polské destinace. Místa, která byste neměli vynechatKrálovský Krakov.ČenstochováVysoké Tatry.Vratislav.Palác Wilanow.ToruňPalác Lazienki.Krkonoše.

Kam za nákupy v Polsku

Ač v Polsku najdete stejné nadnárodní řetězce jako u nás, třeba Lidl nebo Kaufland, nebojte se zavítat do těch, které doma nenajdete. Potraviny seženete třeba v Carrefouru, Sparu nebo velmi oblíbeném obchodu jménem Biedronka.

Co dělat když venku prší

6 tipů co dělat v létě, když venku pršíPohoda pod peřinou. Jste bez energie, unavení a nechce se vám ze dveří ani vystrčit nosVzhůru za kulturou. Ať už jste na dovolené nebo doma, muzea a výstavy vás vždy přivítají s otevřenou náručí.Tvořte!Kdo si hraje, nezlobíProgram pro neposedy.Koupání za každého počasí

Co dělat s přítelem v zimě

Přinášíme vám 30 tipů na zaručená místa, která vaše rande v zimě udělají nezapomenutelným!Motýlí dům.Jump Park.Lední brusle.Divadlo nebo kino.Projížďka kočárem.Párová masážSauna.Botanická zahrada.

Kam v Olomouci zadarmo

Kam na výlet v OlomouciKostel sv.Zoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček.Svatý Kopeček u Olomouce – živé poutní místo a cíl obdivovatelů barokní architektury.Aquapark Olomouc – zábava ve víru vodních radovánek a atrakcí bez ohledu na počasíArcibiskupský palác Olomouc.

Co je zajímavého v Olomouci

Co patří ke skvostům OlomouceRadnice s orlojem.Soubor šesti olomouckých barokních kašen.Olomoucký hrad.Z muzeí navštivte Arcidiecézní muzeum, Muzeum umění Olomouc nebo Vlastivědné muzeum. Nedaleko Olomouce, v Lošticích, se nachází Muzeum Olomouckých tvarůžků.

Co je zajímavého v Polsku

Zajímavá místa a památky v PolskuVaršava (Warsaw)Sloviňský národní park (Słowiński National Park)Krakov (Kraków)Bělověžský prales (Bialowieza Forest)Hrad Malbork (Malbork Castle)Koncentrační tábor Osvětim (Auschwitz concentration camp)Gdaňsk (Gdańsk)Solný důl Wieliczka (Wieliczka Salt Mine)

Co vidět v Polsku u hranic

V dnešním článku se podíváme na seznam deseti míst v Polsku, které byste si neměli nechat ujít.Osvětim. Začínáme s místem dobře známým snad po celém světě.Krakow. Bývalé hlavní město Polska si svou popularitu zachovává dodnes.Nyské a Otmuchowské jezero.Polský Těšín.Katowice.Energylandia v Zatoru.Wroclaw.Jelení hora.

Jak je výhodné platit v Polsku

Levnější je tu například benzín, cigarety a alkohol. Cena polských dálnic: V Polsku se na dálnicích A1, A2 a A4 platí mýtné podle ujetých kilometrů a platbu je možné provést ve zlotých, eurech, dolarech a platební kartou.

Kam v Polsku pro oblečení

Pokud se chystáte do Polska na nákupy oblečení, i pak je Polský Těšín dobrou volbou – na trzích zde seženete levný textil, ale i obuv. Levně zde můžete nakoupit i různé sezónní zboží – v zimě se vyplatí zajet do Polska na levné vánoční nákupy dekorací včetně umělých stromečků.

Co dělat na Vysočině když prší

Co dělat, když prší: 10 tipů z regionu Kraj VysočinaMuzeum nové generace Žďár nad Sázavou.Jihlavské podzemí – druhé největší na území republiky.Panský dvůr Telč – centrum volnočasových aktivit.Muzeum Vysočiny Třebíč – expozice na třebíčském zámku.Klášterní komplex v Želivě – klášter premonstrátů s pohnutou minulostí

Co se dá dělat v létě

10 věcí, co musíte v létě zažítPoznat nové místo. Léto je samozřejmě spojeno především s cestováním.Bavit se celou noc. Pamatujete si, kdy jste naposledy nešli celou noc spát a jen se baviliJít se vykoupat.Udělat si piknik.Zasportovat si venku.Opéct si buřta.Udělat něco nezapomenutelného.Vyrazit za kulturou.

Kde vzít holku na rande

8 míst, kam ji vzít na první rande8 míst, kam ji vzít na první rande. Foto: pixabay.Procházka. Pokud víte, že nenastane trapné ticho a budete si mít o čem povídat, je procházka nejlepší a také nejlevnější variantou.Kino nebo divadlo.Restaurace.Šlapadla.Piknik.Úniková hra.Muzeum.

Kam jít ven s klukem

Kam na rande za sportem a adrenalinemInline brusle. Ideální na léto, bruslit umí téměř každý.Bruslení na ledu. Ideální na zimní radovánky, když jeden z vás brusle nemá, snadno si je půjčíte.Horolezecká stěna. Lézt po skalách baví snad všechny děti, a ani dospělé to neomrzí.Laser game.Jump Park.Squash.Minigolf.Bowling.

Co dělat o víkendu v Olomouci

Kam na výlet v Olomouci a okolíMuzeum umění Olomouc. Muzea a historie.Vlastivědné muzeum v Olomouci. Muzea a historie.Zoologická zahrada Olomouc. Zoologické a botanické zahrady.Privátní let balónem na Olomoucku.Bezručovy sady – botanická zahrada.Arcidiecézní muzeum v Olomouci.Katedrála sv.Plavecký stadion Olomouc.

Kam na výlet v Olomouci

50 tipů, kam na výlet v okolí OlomouceHanácké muzeum v přírodě – Skanzen Příkazy.Muzeum umění Olomouc – tisíc let výtvarné kultury.Muzeum Olomouckých tvarůžkůZoologická zahrada Olomouc – Svatý Kopeček.Javoříčské jeskyně – jeskyně s nejbohatší výzdobou v ČR.Zbrašovské aragonitové jeskyně – podzemí, kde čaruje kyselka.

V jaké měně platit kartou v Polsku

Kreditní karty můžete používat naprosto stejně běžně jako u nás. Zaplatíte v restauracích i menších obchodech. Na jarmarky či vánoční trhy se však vybavte hotovostí. Dostupnost bankomatů a směnáren je v Polsku srovnatelná s Českou republikou.

Co je v Polsku za měnu

Označení polského zlotého je PLN. Síť směnáren je poměrně hustá. Jeden polský zlotý je přibližně 6,2 kč, avšak kurzy se stále mění. Jeden zlotý(Zl) = 100 grošů.

Jak je otevřeno v Polsku

Polské obchody mívají otevřeno od pondělí do pátku od ranních hodin do pozdního odpoledne i večera v případě větších supermarketů. V sobotu počítejte s kratší provozní dobou, v neděli pak obchody nejsou otevřené vůbec. Výjimkami jsou obchodní centra.