Co vše vlastni Nestlé?

Co vše vlastni Nestlé?

Jaké firmy vlastní Nestlé

Mezi nejznámější značky společnosti Nestlé patří Chocapic, Nesquik, Cini Minis, Fitness, Aero, Orion, Kit Kat, Nescafé, Nespresso, Nestea, Häagen-Dazs, Mövenpick, Friskies a mnoho dalších.

Kde se vyrábí Nestlé

Základem podnikání Nestlé je strategie rozvoje výživy, zdraví a vyváženého životního stylu. Společnost byla založena před více jak 150 lety ve švýcarském Vevey, kde dodnes sídlí. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, BonPari, JOJO atd.

Kdo vlastní Kinder

Kinder čokoláda je cukrářský výrobek italské firmy Ferrero.

Kdo vlastní firmu Opavia

V roce 2007 Opavia přešla pod americký koncern Kraft Foods, v roce 2012 pak pod Mondelēz International, který vznikl rozdělením Kraft Foods na dvě samostatné skupiny.

Kdo vlastní opavii

Firma Mondelez, která Opavii vlastní, však tvrdí, že změny ve složení nedělala.

Kdo vlastní firmu Orion

Orion je od roku 1924 česká značka čokolády a cukrovinek, od roku 1992 jedna ze značek švýcarské firmy Nestlé.

Kdo vlastní milku

Milka je mezinárodní značka americké společnosti Mondelēz International vyrábějící čokoládu a čokoládové výrobky.

Kdo vyrábí Ferrero Rocher

Ferrero SpA je italský výrobce značkové čokolády a cukrovinek, je třetím největším výrobcem cukrovinek a čokolád na světě. Spadají pod něj značky Kinder, Tic Tac, Raffaello, Ferrero Rocher či Nutella.

Kdo vyrábí Oreo

Mondelez působí ve 165 zemích a je největším světovým výrobcem čokolád, sušenek, žvýkaček, kávy a nápojů v prášku. Mezi její značky patří Cadbury, Cadbury Dairy Milk, Milka, Jacobs, Lu, Nabisco, Oreo, Tang či Trident.

Kde se vyrábí Oreo

Sušenky Oreo pro asijský trh se vyrábí v Indii, Indonésii, Bahrajnu a Číně. Pro evropský trh se vyrábí ve Španělsku a ve Spojeném království.

Kdo vlastní mondelez

Mondelēz International
Obrat 31,5 mld. $ (2022) 28,7 mld. $ (2021)
Provozní zisk 3,5 mld. $ (2022) 4,7 mld. $ (2021)
Výsledek hospodaření 2,7 mld. $ (2022) 4,3 mld. $ (2021)
Majitelé Vanguard Group (5,5 %) Capital Group Companies (3,3 %) Lindsell Train (2,2 %)

Kdo vyrábí rafaelo

Ferrero SpA je italský výrobce značkové čokolády a cukrovinek, je třetím největším výrobcem cukrovinek a čokolád na světě. Spadají pod něj značky Kinder, Tic Tac, Raffaello, Ferrero Rocher či Nutella.

Kdo vyrábí Kinder

Ferrero Česká dnes

Její výrobky jako např. Nutella, Tic Tac, Kinder Bueno, Kinder Surprise, Kinder Chocolate, Ferrero Rocher, Raffaello, Mon Cheri, stejně tak i chlazené výrobky jako Kinder Mléčný řez, Kinder Pinguí jsou velmi dobře zavedeny na českém a slovenském trhu.

Kde se vyrábí Opavia

Produkty pod značkou Opavia se vyrábějí ve třech českých továrnách; na nejmodernějších linkách ve výrobních závodech v Opavě a v Lovosicích, a tradiční výrobou s velkým podílem ruční práce v Mariánských Lázních.

Kde se vyrábí Brumík

Bebe Brumík mléčná náplň

Země výroby: Polsko
Země původu: neuvedeno
Výrobce: neuvedeno
Dodavatel: Mondelez Czech Republic s.r.o
EAN: 8593894506717

Kdo je majitel firmy Opavia

Mondeléz vlastní například značku Opavia, Nestlé vlastní značku Orion a Figaro.

Kdo vlastní Ferrero

V současné době píše příběh rodiny Ferrerových již třetí generace. Před více než deseti lety převzali vedení společnosti Pietro Ferrero a Giovanni Ferrero – synové Michele Ferrera a jeho manželky Marie Francy.

Kde se vyrabi BeBe

Například jde o Zlaté, Kolonáda, Fidorka, BeBe Dobré ráno a další. Produkty s logem Opavia se vyrábějí ve všech třech českých továrnách společnosti Mondelēz International: na nejmodernějších linkách ve výrobních závodech v Opavě a v Lovosicích, a tradiční výrobou s velkým podílem ruční práce v Mariánských Lázních.

Kdo vyrábí Tatranky

Tatranky vyráběla firma Theodor Fiedor, která byla zestátněná a v roce 1947 začleněna do státního podniku Československé čokoládovny n.p., nyní Opavia. Vyrábějí se však i na Slovensku. V ČR se v prodejní síti nacházejí Tatranky především od výrobců Opavia a Pečivárne Sereď (Sedita).

Kdo koupil Opavia

Novým vlastníkem továrny i značky Opavia se stalo konsorcium společností Danone a Nestlé.

Kdo vyrábí Horalky

Horalky jsou tradiční slovenské oplatky plněné arašídovou krémovou náplní a lemované čokoládou. Váží 50 gramů. Jejich výrobcem je Sedita. V současnosti patří k nejpopulárnějším pochoutkám Slováků, ročně v Seredi Sedita vyrobí 160 milionů kusů.

Kdo vlastní Mondelez

Mondelēz International
Obrat 31,5 mld. $ (2022) 28,7 mld. $ (2021)
Provozní zisk 3,5 mld. $ (2022) 4,7 mld. $ (2021)
Výsledek hospodaření 2,7 mld. $ (2022) 4,3 mld. $ (2021)
Majitelé Vanguard Group (5,5 %) Capital Group Companies (3,3 %) Lindsell Train (2,2 %)

Kde se vyrábí 3Bit

Kromě Fidorek a Tatranek se v Opavě a dalších závodech v Lovosicích a Bratislavě vyrábí cukrovinky, sušenky a oplatky 3Bit, BeBe, Disko, Figaro, Halls, Horalky, Kolonáda, Milka, Miňonky, Oreo, Piškoty, Siesta, TUC a Zlaté.