Kdo dabuje Bena Stillera?

Kdo dabuje Bena Stillera?

Kdo dabuje Bena Afflecka

Ben Affleck
Příbuzní Casey Affleck (bratr)
Český dabing Michal Dlouhý Zbyšek Pantůček
Oscar
Nejlepší originální scénář 1998 – Dobrý Will Hunting

Kdo dabuje dokumenty

Mezi nejoblíbenější práce Pavla Soukupa však patří dabování francouzských filmů a komentování dokumentů.

Kdo dabuje De Nira

Do češtiny jej nejčastěji dabují Jaromír Meduna a Petr Pospíchal.

Koho dabuje David Prachař

V prvním díle mu propůjčil svůj hlas otec moderátora Jakuba Prachaře a bývalý manžel Dany Batulkové David Prachař (57), který je v Čechách dvorním dabérem komika Bena Stillera. Původního Shreka nadaboval David Prachař, od 2. dílu mu pak propůjčil hlas David Novotný.

Koho dabuje Kanyza

Velmi často se věnuje dabingu. K nejznámějším zahraničním hercům, kterým propůjčil a propůjčuje svůj hlas, patří hlavně George Clooney a Michele Placido. Spoluúčinkoval s Věrou Martinovou ve dvou jejích písních (Poslední Rallye, Ve dvou se to táhne líp).

Kdo mluví Brada Pitta

Brad Pitt
Český dabing Michal Dlouhý Filip Švarc
Oscar
Nejlepší film 2014 – 12 let v řetězech (producent) Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli 2020 – Tenkrát v Hollywoodu
Zlatý glóbus

Jak se dělá dabing

České znění zahraničních filmů a seriálů se dělá tak, že herec dostane text, kde má u jednotlivých vět a odstavců napsaný číselný kód. Stejná čísla běží i na obrazovce, kde se herci promítá děj filmu. Podle těchto číselných kódů, které připomínají stopky, herec pozná, kdy má začít mluvit.

Kdo mluvil Tatku Smoulu

Taťka Šmoula
Vytvořil Peyo
Namluvili Vlastimil Brodský (ČT a TV Nova) Oldřich Vlach (TV Barrandov)
Informace o postavě
Rasa Šmoulové

Koho dabuje Švehlík

Jeho hlasem z mnoha filmů promlouvají Jack Nicholson, Charles Bronson, Anthony Hopkins, Robert De Niro nebo Burt Lancaster. Jeho hlasem mluví postavy z filmů Starman, Návrat do budoucnosti II, ve Válce Roseových daboval Dannyho DeVita. Je jedním z hrstky herců, kteří cenu za mistrovství v dabingu získali opakovaně.

Koho dabuje Meduna

Jeho hlasem mluví v TV slavný detektiv Hercul Poirot. Na Dvojce ho teď ve stejné roli uslyšíte i v nové rozhlasové detektivce Agathy Christie Žlutý iris.

Koho dabuje Ilona Svobodová

Dabovala mnoho filmů, jako např. Číslo 5 žije nebo Nekonečný příběh 2. Často dabuje americké herečky Michelle Pfeifferovou nebo Demi Moore. Za svůj dabing si také vysloužila nominaci na diváckou cenu TýTý.

Koho dabuje Štěpnička

Také se úspěšně věnuje dabingu a jeho hlasem v Česku promlouvá např. herec Harrison Ford, Michael Douglas, Steven Seagal nebo Gérard Depardieu. Jiří Štěpnička je vdovec, s manželkou Janou, která zemřela v roce 2022, má syna Jakuba a dceru Juditu.

Kdo dabuje Chucka Norrise

O obsazování herců, vtipech Chucka Norrise nebo vulgarismech ve filmu mluví v podcastu V českém znění, kam si jej pozval dabér Richard Wágner.

Jak se člověk dostane k dabingu

Abyste se stali dabérem, můžete vystudovat obor herectví, který vás na herecké povolání nejlépe připraví. Castingové a reklamní agentury, filmové produkce i různé obchodní společnosti často hledají neotřelé hlasy.

Co znamená dabing P

Synchronní dabing, známý z českého prostředí, je specialitou střední a jižní Evropy. V Polsku převládá rychlodabing. Ve světě se najčastějí využívá titulkování (písemný překlad, titulky).

Kdo je nejstarší Šmoula

Taťka Šmoula a nejstarší ze Šmoulů

Nejstarším Šmoulou je Děda Šmoula, který je otcem Taťky Šmouly. Oděn je do žluté barvy a nosí dřevěnou hůl.

Kdo mluví gargamela

Gargamel
Namluvili Jiří Císler (ČST a TV Nova ), Zbyšek Pantůček a Petr Meissel (TV Barrandov)
Informace o postavě
Přezdívka Gargie
Rasa člověk

Co dabuje Michal Holán

Herec, dabér. Absolvent Pražské konzervatoře, obor hudebně-dramatický (herectví). Namluvil nespočet televizních reklam pro mnoho významných klientů: Datart, Skittles, Nivea, Skechers, Mattoni, Kaktus a mnoho dalších. Daboval například tyto herecké hvězdy: Channing Tatum, Justin Long.

Koho dabuje Mahdal

Namluvil největší americké hvězdy jako jsou Nicolas Cage (SKÁLA; TVÁŘÍ V TVÁŘ; CON AIR; 60 SEKUND; HADÍ OČI; LOVCI POKLADŮ), často daboval také Johna Malkoviche, Eddie Murphyho, Kevina Costnera nebo Mela Gibsona.

Kdo mluví Poirota

Jeho hlasem mluví v TV slavný detektiv Hercul Poirot. Na Dvojce ho teď ve stejné roli uslyšíte i v nové rozhlasové detektivce Agathy Christie Žlutý iris.

Kdo dabuje Hopkinse

Anthony Hopkins
Děti Abigail Hopkins
Český dabing Alois Švehlík Vladimír Brabec Pavel Soukup
Podpis
Oscar

Kdo dabuje měla Gibsona

Jiří Schwarz

Dabuje Mela gibsona, Patricka Swayzeho a v neposlední řadě i Gladiátora Russela Crowa.

Koho dabuje Vladimír Beneš

Významnou součástí Benešovy práce je dabing, jeho hlasem promlouvají například Richard Gere nebo Pierce Brosnan, velké dabingové příležitosti mu přinášejí také zahraniční seriály (například Kriminálka Las Vegas).

Co to znamená Chuck Norris

Chuck Norris, vlastním jménem Carlos Ray Norris Jr. (* 10. března 1940 Ryan, Oklahoma) je známý americký akční herec, mistr bojových umění a mediální osobnost s čerokíjskými a irskými kořeny. Některá data mohou pocházet z datové položky. Vystupoval v řadě filmů, včetně snímku Cesta draka, kde hrál s Brucem Lee.

Jak začít dělat dabing

Nemusíte být ani vystudovanými profesionály, a přesto se dabérem stát můžete, když využijete služeb některé databáze hlasů, které jsou přístupné na internetu. Pošlete jim svůj nahraný hlas, a když budete mít štěstí, zařadí vás do na seznam dabérů.