Jak dlouho se dožívá pomeranian?

Jak dlouho se dožívá pomeranian?

Jak poznat pravého pomeraniana

Hlava pomeraniana je spíše kulatějšího tvaru s krátkým čenichem, s výrazným stopem, uši masivnější. U trpasličího špice je to hlava spíše klínovitá, čenich delší s nevýrazným stopem, uši tenké a zašpičatělé. U pomeraniana je velmi důležitá bohatá hustá podsada, která právě z něho dělá takového "plyšáčka".

Kdy pomeranian mění srst

Nejméně dvakrát ročně prochází pomeranian línáním, během kterého lze jeho chlupy najít všude, v obrovském množství. Feny se zbavují chlupů častěji a důrazněji, nejčastěji po hárání nebo porodu. Pak byste měli mít dobrý kartáč a hodně trpělivosti.
Archiv

Na co si dát pozor při koupi pomeraniana

Na co dát pozor při koupi Pomeraniana Nikdy se nenechte přemluvit prodejcem, že se sejdete třeba někde na pumpě, kde vám pejska ukáže, protože to u něj doma zrovna není možné. Vždycky chtějte vidět rodiče pejska a místo, kde vyrůstá. Jen tak se vyhnete množírnám.

Jak správně česat pomeraniana

Pro velmi vatovité pomeraniany je naprosto dokonalý k vyčesání vatovité podsady, při vyčesávání podsady si musíme dávat pozor, abychom slicker nepoužívali až na kůži, anebo nevyvíjeli velký tlak. Češeme vždy jemně, zběsilé česání láme srst. Jednodušše bychom mohli pejska poškrabat.

Jak často stříhat pomeraniana

Srst pomeranianů je potřeba alespoň jednou týdně vykartáčovat, jinak příliš péče nevyžaduje. Určitě se ale nedoporučuje stříhat pejska nakrátko (střih na „Boo“).

Jak často koupat pomeraniana

Je všeobecně doporučováno koupat pomeraniana alespoň 1x za měsíc.

Co má rád pomeranian

Pomeranian je aktivní a má mnoho zájmů

Užívá si dlouhé procházky v mírném tempu. Za špatného počasí se pomeranian spokojí i s krátkou procházkou. Velkou výhodou je, že ho můžete snadno přenášet, například do schodů nebo do vlaku. Váš malý špic se také rád učí novým trikům a rád od Vás dostává pochvalu.

Jak často koupat Pomeraniana

Je všeobecně doporučováno koupat pomeraniana alespoň 1x za měsíc.

Co potřebuje pomeranian

Pomeranian nevyžaduje žádnou speciální péči. Není nikterak náročný, ať už se to týká výživy, prostoru či srsti. Na co ale musíte před pořízením myslet, je, že se jedná opravdu o společenského tvora, který ke štěstí potřebuje společnost páníčka.