Co je hydroizolace koupelny?

Co je hydroizolace koupelny?

Jakou použít hydroizolaci do koupelny

Pro izolaci koupelen se používají dvousložkové hydroizolační stěrky, jako je například Ardex 8+9. Než začnete natírat, pečlivě zkontrolujte povrch. Pokud je z nasákavého materiálu, počítejte se zdržením, protože pravděpodobně budete muset použít penetrační nátěr.
Archiv

Kam hydroizolaci v koupelně

Hydroizolací se doporučuje ošetřit:celou podlahovou plochu koupelny, včetně vytažení soklu do výšky min. 5 cm nad uvažovanou úroveň podlahy;oblast sprchových koutů do výšky min. 20 cm nad sprchovou růžici, resp. nad uvažovanou oblast zatížení stříkající vodou.
Archiv

Co to je hydroizolace

Pojem hydroizolace je obecné označení pro jakýkoli prostředek nebo materiál zabraňující průniku vody. Může jít o soudržnou folii, pružný nátěr nebo klidně i o pevnou hmotu. Podstatné je zabránit vlhkosti v jakékoli podobě v tom, aby se dostala do stavebních konstrukcí.
Archiv

Jakou použít hydroizolaci

U nás v Sika hydroizolaci rozumíme

Ideální volbou je 1komponentní nátěr Sikalastic®-220 W, který je hned připraven k použití a skvěle poslouží pod dlažbu nebo obklady.
Archiv

Kam se dává hydroizolace

Hydroizolaci nanášíme nejen k podlaze, ale do celého sprchového koutu, v místě vany do výšky 2 metry, 20 cm nad umyvadlo a také 20 cm nad podlahu.

Kdy dávat hydroizolaci

Kdy a jak se pustit do aplikace hydroizolace, aby všechno dopadlo tak jak má Izolační vrstva proti vodě a vlhkosti se aplikuje na pevný podklad předtím, než na něj přijde finální vrstva materiálu – například dlažba nebo obklady. Nejdůležitějším pravidlem je, aby byl podklad pro hydroizolaci v době nátěru zcela suchý.

Kdy se dává hydroizolace

Hydroizolaci je možné nanášet na nejrůznější podklady, ať už se jedná o beton, cihly, omítku, malty, starší obklady nebo třeba cementotřískové desky, proto se dá použít jak u novostaveb tak u rekonstrukcí, kde se setkáme se staršími používanými materiály.

Čím nahradit hydroizolaci

Asfalt: Tradiční izolační materiál

Nejstarší izolací proti zemní vlhkosti je dnes již nepoužívaný dehet. Jeho nástupcem byl asfalt a izolace na této bázi jsou stále velmi rozšířené, a to jak ve formě nátěrů, tak asfaltových stěrek nebo pásů z oxidovaného a modifikovaného asfaltu.

Jak na hydroizolace podlahy

Běžný postup spočívá v aplikaci penetračního nátěru a na něj vhodně zvolené hydroizolační zábrany (fólie, hydroizolační desky, pásy, stěrky, …). Toto řešení se dá zastoupit využitím cementové podlahy, která je vytvořena speciálně do trvale vlhkých prostor. Použít se díky tomu dá v koupelnách, sklepech ale i k bazénům.

Jakou penetraci pod hydroizolaci

Kromě penetrace základové desky v šířce následně pokládané hydroizolace je nutné počítat také s penetrací cca 15 cm bočních krajů základové desky kvůli přehybu hydroizolace, která musí těchto cca 15 cm přesahovat přes okraj základové desky.

Kam umístit hydroizolaci

V rámci jedné budovy je hydroizolační vrstva nutná na několika místech:Při izolaci spodní stavby. Hydroizolace základů zajistí, že do stavby neproniknou ani spodní a dešťová voda, ani radon a metan, nacházející se v zemské kůře.V koupelnách a mokrých prostorách.Na plochých střechách.Na balkónech nebo terasách.

Jakou penetrací pod hydroizolaci

Kromě penetrace základové desky v šířce následně pokládané hydroizolace je nutné počítat také s penetrací cca 15 cm bočních krajů základové desky kvůli přehybu hydroizolace, která musí těchto cca 15 cm přesahovat přes okraj základové desky.

Jakou tekutou hydroizolaci

Tekutá lepenka 2K je dvousložková stěrková hmota pro tvorbu hydroizolačních vrstev. Zabraňuje pronikání vody do staveb a stavebních konstrukcí. Je vhodná pro nátěry běžných podkladů jako je beton, omítky, zdivo, sádrokarton, železobetonové konstrukce, apod.

Jaké materiály se používají pro dodatečně hydroizolace

pro podřezání zdiva jsou vhodné fólie na bázi polyetylenu (HDPE, LDPE), které jsou výrazně tužší než běžné měkčené fólie. Dobře se napojují na asfalt, ale s PVC nejsou kompatibilní. Pokud chcete pro vodorovnou izolaci použít PVC fólii (Fatrafol 803 tl.

Jak se dělá hydroizolace

Ta se provádí nahřátím spodní strany asfaltového pásu s následným přiložením a udusáním k napenetrovanému podkladu. U prostupů je dobré si pás kousek za prostupem uříznout, směrem k prostupu naříznout a pečlivě izolovat okolo.

Jakou izolaci pod beton

PE fólie separační je čirá stavební fólie vhodná jako ochranná separační vrstva pro ochranu tepelné izolace podlah a ostatních míst kde je třeba tepelné izolace chránit proti okolním vlivům, jako je vlhkost, prach a ostatní stavební hmoty, beton atd.

Kdy použít penetrační nátěr

Penetrace odvede skvěle svou službu všude tam, kde je nutné sjednotit savost podkladu a zvýšit přilnavost zároveň. Používá se pod finální vrstvu výmalby, při nanášení pohledových stěrek nebo třeba pro lepší spojení podkladu a podlahové krytiny.

Jak opravit hydroizolaci

Pokud máte skutečně zájem zbavit váš dům mokrých sklepů, pak je tím nejvhodnějším způsobem naše oprava izolací suterénu tlakovou injektáží a novou, kompaktní izolací proti vodě. Oprava se provádí z výkopu z vnější strany suterénních zdí, po dokončení prací tak získáte nový okapový chodníček okolo celého vašeho domu.

Co to je bílá vana

Bílá vana je v současné době často vyhledávanou alternativou řešení hydroizolačních systémů pro technologii zakládání stavby. Jedná se o vodonepropustnou betonovou konstrukci, u které železobetonová konstrukce přejímá vedle statické funkce nosné konstrukce i funkci hydroizolační tzv. proti prosakující vodě.

Jak na hydroizolaci sklepa

Jak to probíhá Stěny a podlaha sklepa se vyloží vodotěsnou fólií z měkčeného PVC, přes kterou se vlhkost nedostane. Tím je hydroizolace sklepa hotová a místnost můžete hned začít používat. Pokud chcete, můžete ještě hydroizolaci na podlaze zakrýt novou vrstvou betonu a ke stěnám vyzdít přizdívku.

Co dát pod beton

Pokud se jedná o rekonstrukci stávající podlahy, povrch by měl být čistý, soudržný a zbavený prachu. Pokud se podlaha dělá kompletně od začátku, je nutné mít připravený štěrkový podsyp ze štěrku frakce 16/32 mm v tloušťce cca 10 – 15 cm.

Jak udělat hydroizolaci podlahy

Běžný postup spočívá v aplikaci penetračního nátěru a na něj vhodně zvolené hydroizolační zábrany (fólie, hydroizolační desky, pásy, stěrky, …). Toto řešení se dá zastoupit využitím cementové podlahy, která je vytvořena speciálně do trvale vlhkých prostor. Použít se díky tomu dá v koupelnách, sklepech ale i k bazénům.

Proč penetrovat před malováním

Penetrace se používá především na zpevnění různorodých podkladů a sjednocení savosti. Zároveň zvyšuje přilnavost nátěrů, takže nová barva vám bude lépe krýt. Volba druhu penetrace závisí na podkladu, který chcete natírat. Na trhu se setkáte nejčastěji se třemi druhy penetrací – univerzální, hloubkovou a fungicidní.

Jak izolovat dům proti vlhkosti

V závislosti na původní vrstvě je možné vysypat podlahu štěrkem, ten přikrýt armaturou a následně jej zalít vrstvou betonu. Alternativou může být použití cementové stěrky a následně aplikovat asfaltovou izolaci. Pak už je na řadě izolace, například v podobě polystyrénu.

Jak opravit fatrafol

Dobrý den, opravu mechanického poškození fólie doporučujeme řešit záplatou, kterou horkovzdušně přivaříme na očištěný povrch fólie (vhodný čistič např. TOPWET Cleaner). Záplata je zpravidla vyříznuta nebo vystřižena z běžné střešní fólie tloušťky 1,5mm.