Τι λέει η Αγία Γραφή για τα τατουάζ;

Ένας άντρας με τατουάζ διαβάζει μια Βίβλο.

Τα τατουάζ έχουν γίνει δημοφιλή αυτές τις μέρες. είναι συνηθισμένο θέαμα τόσο στους νέους όσο και στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, υπήρξαν στιγμές που τα τατουάζ θεωρήθηκαν αποκρουστικά από τους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι από το παρελθόν σπεύδουν να κρίνουν τους ανθρώπους που έχουν τατουάζ. Νόμιζαν ότι αυτά τα τατουάζ άτομα είναι εγκληματίες ή έχουν κακά αρχεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί Χριστιανοί πίστευαν ότι το να κάνουν τατουάζ είναι αντίθετο με τη διδασκαλία των γραφών. Τι λέει όμως η Αγία Γραφή για τα τατουάζ?

Perhapsσως είστε ένας από εκείνους τους Χριστιανούς που αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα – πρέπει να κάνω τατουάζ ή όχι; Και ως καλοί Χριστιανοί, πρέπει πρώτα να συμβουλευτούμε τη Βίβλο πριν ξεκινήσουμε μια προσπάθεια ή μια δέσμευση. Πραγματικά, το να κάνεις ένα τατουάζ είναι μια δέσμευση. Είναι σοφό να μελετάμε πρώτα τη Βίβλο προτού μελάνουμε. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα τατουάζ είναι μόνιμα και θα παραμείνουν στο σώμα σας για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Σύμφωνα με την έρευνα με επικεφαλής τον Harris Poll, το 21% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν τατουάζ. Υπάρχει αύξηση 16% στα δεδομένα από το 2003 έως το 2008. Εκτιμάται ότι ένας στους πέντε ενήλικες στη χώρα έχει τατουάζ. Με αυτή την ανοδική τάση, είναι σωστό οι χριστιανοί να αφιερώσουν χρόνο για να εξετάσουν εάν πρέπει ή όχι να κάνει τατουάζ.

Γρήγορη πλοήγηση

Τι λέει η Αγία Γραφή για τα τατουάζ?

Τι Σημαίνει Λευιτικό 19:28?

Βιβλικοί στίχοι που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε τατουάζ

Είναι τα τατουάζ ενάντια στη Βίβλο?

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε ένα τατουάζ

Κοινά χριστιανικά στυλ τατουάζ

Επιλέγοντας το καλύτερο χριστιανικό τατουάζ

συμπέρασμα

Ένας χριστιανός που σχεδιάζει να κάνει τατουάζ

Οι Χριστιανοί καλούνται να υπακούσουν στο λόγο του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσει και να υπακούσει σε αυτά που λέει η Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή διαθέτει πολύ σημαντικές απαντήσεις σε σχεδόν κάθε ερώτηση που έχουμε στη ζωή. Εάν είστε χριστιανός και σχεδιάζετε να κάνετε τατουάζ, τότε τα καλά νέα είναι ότι γράψαμε αυτό το άρθρο για εσάς για να διασφαλίσετε ότι θα είστε σε θέση να σταθμίσετε την απόφαση που πρόκειται να πάρετε. Επιπλέον, καταλαβαίνουμε ότι τα θέματα της Βιβλικής τατουάζ είναι αρκετά περιορισμένα.

Παρ ‘όλα αυτά, εξετάζοντας προσεκτικά τι λένε οι Γραφές για τα τατουάζ, θα νιώσουμε φωτισμένοι και όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις μας, δεν θα νιώσουμε ένοχοι μετά. Ένας από τους στόχους της χριστιανικής ζωής είναι να έχουμε μια σταθερή κατανόηση του τι λέει η Αγία Γραφή για συγκεκριμένα πράγματα, ιδέες, θέματα, πεποιθήσεις και ήθος. Λάβετε υπόψη ότι είμαστε το έργο του Θεού, επομένως το σώμα μας πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή. 1 Κορινθίους 6:20 μας λέει ότι «δεν είμαστε δικοί μας» και ότι αγοράσαμε με μια τιμή, και αυτό είναι από το αίμα του Χριστού.

Λέει επίσης στο 1 Κορινθίους 10:31 ότι στο «ό, τι κάνουμε», είτε τρώμε, πίνουμε ή ακόμα και κάνουμε τατουάζ, πρέπει να τα κάνουμε όλα για τη δόξα του Θεού. Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβουμε υπόψη πολλά πράγματα πρώτα πριν κάνουμε τατουάζ. Η γνώση των προθέσεων της καρδιάς μας είναι επίσης πολύ σημαντική. Επιπλέον, πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τι λέει πραγματικά η Αγία Γραφή για τα τατουάζ.

Πηγή εικόνας από Ξεπλύνετε

Τι λέει η Αγία Γραφή για τα τατουάζ?

Mightσως αναρωτιέστε, η Βίβλος λέει κάτι για τα τατουάζ ή το τατουάζ; Στην αρχή, είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε υπόψη πολλούς παράγοντες κατά την ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το πλαίσιο του στίχου της Βίβλου, καθώς και η γλώσσα, η γραμματική και η ιστορία. Πρέπει επίσης να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την αφήγηση πίσω από κάθε στίχο.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους και γνωστούς στίχους της Βίβλου που μιλούν για τατουάζ είναι το Λευιτικό 19:28, «Μην κάνετε κανένα κόψιμο στο σώμα σας για τους νεκρούς και μην κάνετε τατουάζ μόνοι σας: Εγώ είμαι ο ΚΥΡΙΟΣ» (ESV). Κυριολεκτικά, μεταφράζεται ως: «Δεν θα κόψετε τη σάρκα σας για τους νεκρούς. Και δεν πρέπει να γράφετε σημάδια στο σώμα σας ». Or για να το πούμε απλά, ο στίχος μας λέει να μην κόβουμε το σώμα μας για τους νεκρούς ή να βάζουμε σημάδια τατουάζ στο σώμα μας.

Με την πρώτη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο στίχος είναι πράγματι μια ισχυρή εντολή ενάντια στο τατουάζ. Υπάρχουν όμως κάποιες προκλήσεις που εμπλέκονται σε αυτόν τον στίχο και μία από αυτές είναι ότι η λέξη «τατουάζ» εισήχθη μόλις τον 18ο αιώνα. Ο στίχος δεν μας λέει για το τατουάζ, όπως το ξέρουμε σήμερα.

Πηγή εικόνας από Pexels

Τι Σημαίνει Λευιτικό 19:28?

Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο και τη γλώσσα, μπορούμε αμέσως να συμπεράνουμε ότι το να κάνεις ένα τατουάζ είναι πράγματι αμαρτία. Ωστόσο, ο στίχος δεν μιλά για σύγχρονες πρακτικές τατουάζ. Τα τατουάζ που γνωρίζουμε σήμερα είναι μια σύγχρονη έννοια και υπάρχουν σημαντικές διαφορές από το να κόβεις τον εαυτό σου για τους νεκρούς και να κάνεις ένα τατουάζ σήμερα. Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, δεν υπάρχει στίχος ή απόσπασμα που μπορούμε να βρούμε στη Βίβλο που να δηλώνει πόσο αμαρτωλό είναι να εγχέεις μελάνι στα μέρη του σώματός σου για να δημιουργήσεις ένα μόνιμο σχέδιο, τέχνη, γραπτά ή εικόνες.

Πολλοί ειδικοί και θεολόγοι πιστεύουν ότι το στίχος Λευιτικό Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τατουάζ αλλά για ακραίες τροποποιήσεις σώματος που χρησιμοποιούνται για θυσίες. Αυτό που κάνει αυτές τις θυσίες αποτρόπαιες είναι ότι προσφέρονται στους νεκρούς και ακόμη και στους ψεύτικους θεούς, όχι στον αληθινό Θεό. Είναι γνωστό ότι η φυλή των Χαναναίων κόβει, ακρωτηριάζει, μαρκάρει και κόβει τον εαυτό της ή το δέρμα τους για να θρηνήσει για τους νεκρούς και να τιμήσει τους θεούς τους. Σίγουρα, αυτό το είδος πρακτικής έρχεται σε αντίθεση με τη Βίβλο όπως είναι γραμμένο στην Έξοδο 34:14 ότι «δεν πρέπει να λατρεύουμε άλλους Θεούς, αλλά τον Κύριο».

Οι Χαναναίοι δεν «έκαναν τατουάζ» οι ίδιοι αλλά το ακρωτηριάζουν και πραγματοποιούν εξαιρετικά πονηρό σκαρίσματα. Οι τελετουργίες και οι πρακτικές τους εκτέθηκαν επίσης στο Α K Βασιλέων 18:28. Εκτός από τη Χαναάν, οι Αιγύπτιοι έκαναν επίσης κάποια σημάδια ή μαρκαρίσματα στο δέρμα τους, αν και περιορίζονται περισσότερο στις γυναίκες. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι οι Αιγύπτιες γυναίκες το κάνουν αυτό για λόγους γονιμότητας.

Μελετώντας προσεκτικά το Λευιτικό 19:28, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Αγία Γραφή δεν αφορά τα σύγχρονα καλλιτεχνικά τατουάζ, αλλά το κακό σκαρίρισμα που γίνεται για να λατρεύει έναν ψεύτικο και διαφορετικό Θεό-αυτό είναι που το κάνει να αμαρτάνει.

Πηγή εικόνας ενεργοποιημένη Πικιστής

Βιβλικοί στίχοι που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε τατουάζ

Ως Χριστιανοί, είναι σημαντικό να προσπαθούμε να διακρίνουμε τα πάντα πρώτα και να δοκιμάζουμε τα Πνεύματα και να κρατάμε σταθερά αυτό που ισχύει (1 Θεσσαλονικείς 5:21). Αναφέρθηκε επίσης στο Εφεσίους 5:10 ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε τι είναι ευχάριστο στον Κύριο. Ο Παύλος μας υπενθύμισε επίσης στο 1 Κορινθίους 10:23 ότι «όλα είναι νόμιμα, αλλά δεν είναι όλα χρήσιμα». Εάν κάνετε τατουάζ για να ευχαριστήσετε κάποιον ή τον εαυτό σας, τότε πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να κάνετε σοβαρή ενδοσκόπηση.

Ο στόχος της χριστιανικής ζωής είναι να λατρεύει τον Θεό και να Τον αντιπροσωπεύει σωστά. Ο Χριστιανός πρέπει να φροντίζει το σώμα του. 1 Κορινθίους 6: 19-20 λέει ότι «Δεν γνωρίζετε ότι τα σώματά σας είναι ναοί του Αγίου Πνεύματος, ποιος είναι μέσα σας, τον οποίο έχετε λάβει από τον Θεό; Δεν είστε δικοί σας. αγοράστηκες σε τιμή. Γι ’αυτό τιμήστε τον Θεό με τα σώματά σας». Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εγκαταλείψετε όλες τις ακάθαρτες σκέψεις και συναισθήματα μέσα στην καρδιά σας. Η σκέψη και η εξέταση αυτών των πραγμάτων πριν κάνετε ένα τατουάζ είναι πράγματι πολύ σημαντική.

αλφάβητο

Είναι τα τατουάζ ενάντια στη Βίβλο?

Λοιπόν, είναι να κάνεις ένα τατουάζ ενάντια στη Βίβλο; Αμαρτάνετε αν αποφασίσετε να κάνετε τατουάζ; Η σύντομη απάντηση σε αυτό είναι, όχι. Και με το «όχι» εννοούσαμε ότι δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το αν είναι αμαρτία ή όχι το τατουάζ. Υπάρχουν μερικοί Χριστιανοί που καταδικάζουν το τατουάζ, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Αγία Γραφή δεν αναφέρει τις σύγχρονες έννοιες του τατουάζ. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένοι Χριστιανοί θεωρούν ότι έχουν απελευθερωθεί από τον Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης.

Ναι, υπάρχουν Χριστιανοί εκεί έξω που λένε ότι δεν είμαστε πλέον δεσμευμένοι από τον Νόμο. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Ιησούς έχει εκπληρώσει τον Νόμο για εμάς, πρέπει να είμαστε υπάκουοι. Όταν πρόκειται για ένα τατουάζ, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λάβουμε υπόψη τις πεποιθήσεις μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εξετάσουμε την πρόθεσή μας πριν κάνουμε τατουάζ. Για να διευκολύνουμε τα πράγματα, συμπεριλάβαμε μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε τατουάζ.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε ένα τατουάζ

Πίστη και Καταδίκη

Σκεφτείτε το Άγιο Πνεύμα και προσπαθήστε να διακρίνετε αν το τατουάζ είναι ή όχι για εσάς. «Προσπαθήστε να έχετε συνείδηση ​​χωρίς να προσβάλλετε τον Θεό και τους ανθρώπους». Εάν αισθάνεστε ότι το μελάνι είναι ανάλογο με την αμαρτία, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην κάνετε τατουάζ – αυτό είναι πολύ πιο υγιεινό για την ψυχή σας. Όπως μας λέει ο Εβραίος 13: 8, «Προσευχηθείτε για εμάς. είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε καθαρή συνείδηση ​​και επιθυμία να ζήσουμε τιμητικά από κάθε άποψη ».

Το σώμα σας ως ναός

1 Κορινθίους 6:19 λέει ότι «Or μήπως δεν γνωρίζετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος μέσα σας, τον οποίο έχετε από τον Θεό; Δεν είσαι δικός σου ». Ο στίχος μας λέει να θεωρούμε πάντα το σώμα μας ως ναό, ναό του Αγίου Πνεύματος. Επομένως, είναι σωστό να φροντίζουμε καλά το σώμα μας. Δεν θέλουμε σημάδια που προωθούν το μίσος, τη βία ή ακόμη και την κακία. Πρέπει να φροντίζουμε για ό, τι βάζουμε (ή μέσα) στο σώμα μας, επειδή εκεί βρίσκεται το Άγιο Πνεύμα.

Σχεδιασμός και έννοια του τατουάζ

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν κάνουμε ένα τατουάζ είναι να σχεδιάσουμε προσεκτικά το σχέδιο και τη σημασία του. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ο σχεδιασμός είναι θεοσεβής και ότι δεν προσβάλλει με κανέναν τρόπο την Αγιότητα του Θεού. Επομένως, συλλογιστείτε και προσευχηθείτε γι ‘αυτό. Βεβαιωθείτε ότι όποιο μήνυμα ή εικονογράφηση υπάρχει στο δέρμα σας, θα πρέπει να είναι για τη δόξα του Θεού.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα τατουάζ είναι μόνιμα. Επομένως, επιλέξτε σωστά το σχέδιο και το νόημα. Είναι επίσης σκόπιμο να επιλέξετε ένα τατουάζ που βοηθά στη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού.

Σωματικός και ψυχικός πόνος

Δεν είναι μυστικό ότι τα τατουάζ μπορεί να είναι πολύ επώδυνα, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για αυτό. Προσπαθήστε να ελέγξετε πρώτα εάν έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές ανησυχίες. Είναι σοφό να μην παίρνετε το τατουάζ ελαφρά – θα βλάψει. Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι όπως λοιμώξεις, ουλές, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β και C. Σε περίπτωση αμφιβολίας, να έχετε πάντα μια φυσική εξέταση και να βεβαιώνεστε ότι εμπιστεύεστε μόνο αξιόπιστους και αξιόπιστους καλλιτέχνες τατουάζ.

Οικονομική Ικανότητα

Εκτός από επώδυνα, τα τατουάζ μπορεί να είναι αρκετά ακριβά. Είναι έξυπνο να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό και την οικονομική σας ικανότητα πρώτα πριν κάνετε τατουάζ. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε φθηνά τατουάζ. τα φθηνά τατουάζ μπορεί να φαίνονται άσχημα και μπορεί να μην αισθάνεστε ικανοποιημένοι με αυτό (θυμηθείτε ότι είναι μια δέσμευση ζωής). Αν θέλετε τα τατουάζ σας να φαίνονται τακτοποιημένα και ωραία, πάλι, βρείτε τον κατάλληλο καλλιτέχνη και βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε το σωστό ποσό.

Φόβος όχι τατουάζ απόσπασμαΠηγή εικόνας από Ξεπλύνετε

Κοινά χριστιανικά στυλ τατουάζ

Αν ψάξετε στο Διαδίκτυο, θα βρείτε πολλά χριστιανικά στυλ τατουάζ. Ο χριστιανισμός είναι πλούσιος σε πολιτισμό και ιστορία και αυτή η συγκεκριμένη πεποίθηση και ιστορία δεν έχουν έλλειψη εικόνων, συμβόλων και έργων τέχνης. Μπορείτε να επιλέξετε σχέδια σταυρού ή τη σταύρωση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το ichthus ή το σύμβολο ψαριού. Ο καμμένος θάμνος είναι επίσης μια καλή ιδέα. Η ανάγνωση της Βίβλου και η αναζήτηση υπέροχων και αξέχαστων οπτικών εικόνων είναι καλές ιδέες.

Εάν δεν είστε λάτρεις των εικόνων, τότε μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε τατουάζ της Βίβλου ή βιβλικές φράσεις. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και ενθουσιαστικοί στίχοι της Βίβλου εκεί έξω. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε τατουάζ στο δέρμα σας τον «στίχο ζωής». Οι επιλογές είναι τεράστιες και ατελείωτες – εξαρτάται πραγματικά από εσάς. Και πάλι, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να ελέγξετε τις προθέσεις της καρδιάς και των σκέψεών σας.

Επιλέγοντας το καλύτερο χριστιανικό τατουάζ

Να θυμάστε πάντα, το καλύτερο τατουάζ που μπορείτε να βάλετε στο σώμα σας είναι αυτό που φέρνει δόξα στον Θεό και στη Βασιλεία Του. Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν αμέτρητα σχέδια χριστιανικών τατουάζ που μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο σήμερα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είστε ευχαριστημένοι με το σχέδιο και ότι ο Θεός τιμάται και δοξάζεται. Σκεφτείτε το και μην ξεχάσετε να προσευχηθείτε για αυτό.

Μπορεί να γνωρίζετε έναν χριστιανό που έχει τατουάζ, μπορείτε να του ζητήσετε συμβουλές ή συστάσεις. Ενώ τους ζητάτε συμβουλές ή συμβουλές για το είδος τατουάζ που πρέπει να επιλέξετε, αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να ρωτήσετε πού μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο καλλιτέχνη τατουάζ στην περιοχή σας. Perhapsσως, μπορούν να σας συστήσουν έναν χριστιανό καλλιτέχνη τατουάζ – δεν είναι απίστευτο! 

χέρι-άνθρωπος-vintage-ρετρό-πόδι-τριαντάφυλλοΠηγή εικόνας από Pxhere

συμπέρασμα

Η Αγία Γραφή δεν λέει ότι είναι ενάντια στα τατουάζ. επίσης δεν προωθεί τα τατουάζ. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι παίρνουμε πάντα χρόνο για να προσευχόμαστε για καθοδήγηση από τον Κύριο. Σε ό, τι κάνουμε, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι Τον συμπεριλαμβάνουμε στα σχέδιά μας. Είναι ο Υπέρτατος Θεός που φροντίζει τα παιδιά Του. Προσευχηθείτε το χριστιανικό σχέδιο τατουάζ που πρόκειται να επιλέξετε να μην βλάψει την εικόνα Του (ίδια με τη δική σας). Το τατουάζ σας πρέπει να αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις σας και θα πρέπει να είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα χριστιανικά τατουάζ μπορούν να δώσουν δόξα στον Θεό και μπορούν ακόμη και να σώσουν κάποιον. Ναί! Το άκουσες καλά. Τατουάζοντας ένα απλό στίχο στο δέρμα σας (όπως ο Ιωάννης 3:16 που λέει: «Γιατί ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο που έδωσε τον μοναδικό του Υιό, ώστε όποιος πιστεύει σε αυτόν να μην χαθεί αλλά να έχει αιώνια ζωή»), είναι είναι πιθανό ότι θα μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία με έναν άπιστο. Το τατουάζ σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Θεό ως όργανο για να φέρει κάποιον πίσω στη Βασιλεία Του.

Όπως μπορείτε να δείτε, το να κάνετε τατουάζ είναι κάτι σοβαρό. Απαιτείται προσεκτική σκέψη και διαλογισμός για κάθε χριστιανό που σχεδιάζει να αποκτήσει. Τα τατουάζ σας θα αντιπροσωπεύουν εσάς και τον Θεό. Επομένως, θα πρέπει να ζητάμε από τον Θεό σοφία πριν και αφού μελάνουμε.