Τι είναι το Διάγραμμα Πόνου Τατουάζ;

Τατουάζ-Πόνος-Διάγραμμα-αρσενικόΠηγή: https://www.wildtattooart.com/tattoo-pain-chart

Όλοι πιθανότατα γνωρίζουν ότι το μελάνι είναι επώδυνο. Πόσο οδυνηρό όμως; Πριν κάνετε ένα τατουάζ, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε την επιστήμη πίσω από τη διαδικασία. Βασισμένο στο στατιστική, Οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τατουάζ. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να φαίνονται εκπληκτικά αφού οι άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να συνεπάγεται πόνο. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι σε θέση να αντέξουν τον πόνο που προκαλείται από μια βελόνα τατουάζ.

Τα τατουάζ είναι όντως επώδυνα, επειδή το άτομο δέχεται πολλαπλές μικρο-πληγές στο δέρμα (θα εξακολουθεί να είναι επώδυνο ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που θα το βάλετε). Ορισμένα μέρη του σώματος είναι πιο ευαίσθητα από άλλα. Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε κάποιον οδηγό για να γνωρίζουμε ποιες περιοχές στο σώμα μας πονάνε περισσότερο – εδώ είναι όπου το α διάγραμμα πόνου τατουάζ γίνεται χρήσιμο.

Εάν σχεδιάζατε να μελάνετε αλλά ανησυχείτε για τον πόνο, τότε θα πρέπει να μάθετε να ηρεμείτε και να απαλλαγείτε από τον φόβο. Η συνομιλία πόνου τατουάζ θα δείξει την έκταση της δυσφορίας που θα συναντήσετε, ανάλογα με την περιοχή όπου σκοπεύετε να κάνετε το τατουάζ.

Γρήγορη πλοήγηση

Πώς είναι ο πόνος του τατουάζ

Πόσο Θα Πονάει?

Ευαίσθητα νεύρα μέσω του σώματος

Παράγοντες που επηρεάζουν τον πόνο

Τα πιο οδυνηρά μέρη του σώματος

Λιγότερο επώδυνα μέρη του σώματος

Χειρισμός πόνου τατουάζ

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο

Προετοιμασίες για λιγότερο επώδυνη συνεδρία τατουάζ

συμπέρασμα

Πώς είναι ο πόνος του τατουάζ

Η θέση του τατουάζ και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον πόνο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πόσο επώδυνο θα είναι το τατουάζ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικά στοιχεία, αλλά είναι γνωστό ότι υπάρχουν τύποι πόνου που είναι συνηθισμένοι στην κοινότητα των τατουάζ.

Υπάρχουν κοινές αισθήσεις που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία του τατουάζ. Εάν εξοικειωθείτε με αυτές τις αισθήσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε και πώς να προσδιορίσετε εάν ο πόνος δεν είναι φυσιολογικός. 

Ορισμένα άτομα περιέγραψαν ότι ο πόνος ήταν παρόμοιος με μια αίσθηση τρυπήματος, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι αισθάνεται σαν να γδέρνεται ή να με τσιμπάει μια μέλισσα. Μια μικροσκοπική βελόνα χρησιμοποιείται για να τρυπήσει το δέρμα. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να προβλέψει μια αίσθηση διάτρησης. Καθώς η βελόνα πλησιάζει το κόκκαλο, μπορεί να αισθανθείτε ακόμη και μια τρομακτική δόνηση.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις για τον πόνο. Για παράδειγμα, η αίσθηση του κόψιμου είναι διαφορετική από τον μώλωπα. Ανάλογα με τη θέση του τατουάζ και την ανοχή στον πόνο του ατόμου, οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν διαφορετικές εντάσεις πόνου. Τα πρώτα πέντε λεπτά είναι συνήθως τα πιο δύσκολα, μετά από αυτό το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται στον πόνο.

Πόσο Θα Πονάει?

Εάν το τατουάζ είναι μεγάλο ή πολύ λεπτομερές, ο πόνος μπορεί να ξαναγίνει ακραίος καθώς το τατουάζ πλησιάζει στο τέλος του, όταν μειώνονται οι ορμόνες που μειώνουν το στρες και τον πόνο (γνωστές ως ενδορφίνες).

Ευαίσθητα νεύρα σε όλο το σώμα

Δέσμες νευρικών απολήξεων μπορούν να βρεθούν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. αυτά είναι πολύ ευαίσθητα νεύρα. Αυτές οι δέσμες νεύρων μπορούν να βρεθούν στο ηλιακό πλέγμα, τις θηλές, το λαιμό, τα χέρια, το πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα. Επιπλέον, τα μέρη του bonier είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τη βελόνα τατουάζ.

Παράγοντες που επηρεάζουν τον πόνο

Οι καλλιτέχνες τατουάζ χρησιμοποιούν βελόνες για να εγχύσουν το μελάνι στο στρώμα του δέρματος. Αυτή η μέθοδος τατουάζ είναι μόνιμη. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι αφαίρεσης της μελάνης, όπως η θεραπεία με λέιζερ.

Η εφαρμογή μελανιού τατουάζ στο στρώμα του δέρματος βλάπτει το δέρμα και προκαλεί το σχηματισμό θρόμβων αίματος (μώλωπες). Το άτομο πρέπει να φροντίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο μέρος του σώματος για να αποφύγει τις λοιμώξεις. 

Μετά τη διαδικασία τατουάζ, το δέρμα διογκώνεται – είναι ένας φυσικός μηχανισμός που προστατεύει το δέρμα από περαιτέρω βλάβες και βοηθά επίσης στη θεραπεία. Ωστόσο, το πρήξιμο προκαλεί την προσβεβλημένη περιοχή να γίνει τρυφερή και επώδυνη.

Άλλες μέθοδοι τατουάζ, όπως προσωρινά τατουάζ με χαλκομανίες και τατουάζ χέννας, δεν βλάπτουν. Δεν είναι μόνιμα τατουάζ.

Διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τον πόνο στο τατουάζ και αυτοί περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Τύπος τατουάζ

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι η περιγραφή είναι η πιο επίπονη διαδικασία του τατουάζ. Ως εκ τούτου, ένα τατουάζ με μεγαλύτερο περίγραμμα είναι πιθανό να βλάψει περισσότερο σε σύγκριση με ένα μικρότερο τατουάζ που γίνεται στο ίδιο μέρος του σώματος.

Επιπλέον, για τα τατουάζ χρώματος, οι καλλιτέχνες μπορεί να χρειαστεί να περάσουν από ένα σημείο με τη βελόνα μερικές φορές.

Το φύλο του ατόμου

Αυτός ο παράγοντας έχει αντικρουόμενα στοιχεία – μια μελέτη ανέφερε ότι οι γυναίκες αναφέρουν μεγαλύτερη ένταση του πόνου σε σύγκριση με τους άνδρες μετά από παρεμβατικές διαδικασίες. Ωστόσο, μια άλλη μελέτη για τον χρόνιο πόνο αποκάλυψε ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο σε σύγκριση με τους άνδρες.

Ευαισθησία στο δέρμα

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα. Αυτά τα άτομα είναι πιθανό να αισθάνονται περισσότερο πόνο από το τατουάζ.

Εμπειρία

Υπάρχει πιθανότητα να έχετε ήδη μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο εάν έχετε κάνει τατουάζ στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε προσαρμοστεί και έχετε εξοικειωθεί περισσότερο με τον πόνο του τατουάζ.

Η τεχνική του καλλιτέχνη

Ένας εξειδικευμένος καλλιτέχνης ξέρει πότε πρέπει να επιβραδύνει, θα πρέπει επίσης να ξέρει πότε πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα.

Άγχος ή άγχος

Μια μελέτη προσπάθησε να καθορίσει εάν ο πόνος μπορεί να επηρεαστεί από το άγχος και το άγχος στους άνδρες. Διαπιστώθηκε ότι το στρες αυξάνει την ένταση του πόνου. Έτσι, μπορεί να συναχθεί ότι μια διαδικασία τατουάζ θα είναι πιο οδυνηρή όταν το άτομο βρίσκεται κάτω από μεγάλο άγχος.

Πάρτε βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ζητήστε από τον καλλιτέχνη να σταματήσει εάν αισθάνεστε αφόρητο πόνο.

Μέρος του σώματος όπου τοποθετείται το τατουάζ

Ορισμένα μέρη του σώματος είναι πιο επώδυνα για ένα τατουάζ σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος. Έτσι, εάν θέλετε να βιώσετε λιγότερο πόνο, επιλέξτε ένα σημείο που πονάει λιγότερο.

Σχήμα, μέγεθος και σχέδιο του τατουάζ

Ορισμένα άτομα λένε ότι η σκιαγραφημένη εργασία πονάει περισσότερο σε σύγκριση με τη σκίαση του χρώματος. Μερικοί πιστεύουν ότι η εργασία χρωματισμού και σκίασης είναι πιο επώδυνη. Εξαρτάται από την ανοχή του ατόμου στον πόνο.

Ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες περνούν διαφορετικές διαδικασίες πόνου. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μελέτες που διερεύνησαν αυτόν τον πόνο τατουάζ.

Η βιολογική ερμηνεία αυτής της διάκρισης είναι ακόμη ασαφής.

Πηγή: https://www.wildtattooart.com

Τα πιο οδυνηρά μέρη του σώματος

Το τατουάζ σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο οστό ή έχουν πολλές νευρικές απολήξεις είναι πιο οδυνηρό σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος.

Πίσω μέρος των Γόνατων

Το πίσω μέρος των γόνατων είναι μια επώδυνη περιοχή για τατουάζ επειδή έχει χαλαρό και ελαστικό δέρμα. Εάν επιλέξετε να κάνετε τατουάζ κάπου με χαλαρό δέρμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το επίπεδο ευαισθησίας να είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το να κάνετε τατουάζ σε σφιχτό δέρμα. Είναι επειδή υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις στο πίσω μέρος των γόνατων, οι οποίες μπορούν να τρυπηθούν από τη βελόνα τατουάζ και να προκαλέσουν σοβαρό πόνο.

Παϊδάκια

Τα πλευρά είναι περιτριγυρισμένα με πολύ λεπτό δέρμα. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση ενός τατουάζ κοντά στα πλευρά μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο, ιδιαίτερα αν δεν έχετε άφθονο λίπος στην άνω κοιλιακή χώρα ή εάν τα πλευρά είναι εμφανή. Επίσης, ο θωρακικός κλωβός κινείται καθώς αναπνέετε κάτι που εντείνει την οδυνηρή αίσθηση λόγω των συνεχών κινήσεων.

Στομάχι

Το στομάχι είναι επίσης ένα επώδυνο μέρος για να κάνετε τατουάζ επειδή το δέρμα είναι πολύ μαλακό και τεντώσιμο. Επίσης, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά σχήματα σώματος που επηρεάζουν τη σοβαρότητα του πόνου τατουάζ. Ένα άτομο με επίπεδο στομάχι θα βιώσει λιγότερο πόνο από ό, τι τα άτομα με μεγαλύτερο σωματικό βάρος.

Εάν θέλετε να κάνετε τατουάζ στο στομάχι, συνιστάται να απέχετε από το φαγητό πριν από τη διαδικασία.

Γοφούς

Τα τατουάζ ισχίου είναι δημοφιλή μεταξύ των γυναικών. Το να κάνετε τατουάζ κατά μήκος του οστού του ισχίου συχνά φαίνεται ελκυστικό.

Δεδομένου ότι τα οστά του ισχίου βρίσκονται κοντά στο δέρμα, αυτό το μέρος είναι επίσης ένα οδυνηρό σημείο για ένα τατουάζ. Παρ ‘όλα αυτά, το σώμα θα παράγει αδρεναλίνη που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον πόνο, εάν σε περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε τη διαδικασία.

Πρόσωπο/κεφάλι/αυτιά

Τα τατουάζ στο πρόσωπο, το κεφάλι ή τα αυτιά είναι πιο δύσκολο να κρυφτούν. αυτά είναι επίσης δυσάρεστα σημεία για να κάνετε τατουάζ.

Το πρόσωπο έχει πολλές νευρικές απολήξεις που μπορεί να ερεθιστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τα οστά του προσώπου βρίσκονται επίσης κοντά στο δέρμα αφού το πρόσωπο περιέχει μόνο μια μικρή ποσότητα λίπους που θα χρησιμεύσει ως μαξιλάρι. Το τατουάζ στα αυτιά είναι επίσης πολύ οδυνηρό για τον ίδιο λόγο.

Λαιμός

Το να κάνεις ένα τατουάζ στο λαιμό είναι επώδυνο, καθώς υπάρχουν μεγάλα νεύρα που βρίσκονται στο πίσω μέρος και στις πλευρές που μπορεί να τραυματιστούν λόγω της κίνησης της βελόνας τατουάζ. Μπορεί ακόμη και να αισθανθείτε πόνο που εκπέμπεται από το λαιμό στην πλάτη (αφού το αυχενικό νεύρο βρίσκεται στο λαιμό).

Τα τατουάζ στον αυχένα δεν συνιστώνται σε άτομα με χαμηλή ανοχή στον πόνο.

Χείλια

Τα χείλη μπορούν επίσης να κάνουν τατουάζ (για μόνιμο μακιγιάζ) αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο αφού είναι πολύ επώδυνο. Τα χείλη έχουν πολύ λεπτό δέρμα και έχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Επίσης, η αιμορραγία μπορεί να είναι έντονη σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Μετά τη διαδικασία, θα μοιάζετε σαν να έχετε χτυπηθεί στο στόμα λόγω του οιδήματος και των μώλωπες των χειλιών.

Κοντά στη Σπονδυλική Στήλη

Τα τατουάζ στη σπονδυλική στήλη είναι πολύ δημοφιλή αφού αυτά κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται πιο ελκυστικοί και ελκυστικοί. Ωστόσο, η σπονδυλική στήλη είναι μια από τις πιο οδυνηρές περιοχές για να κάνεις τατουάζ. Αρκετά νεύρα μπορούν να βρεθούν κοντά στη σπονδυλική στήλη και το δέρμα βρίσκεται κοντά στα οστά. Έτσι, θα νιώσετε ότι ο καλλιτέχνης χτυπά τα κόκαλα με ένα σφυρί.

Δάχτυλα/Παλάμες/Δάχτυλα

Τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών είναι κοινές περιοχές για τατουάζ. αλλά αυτά είναι και οδυνηρά σημεία. Υπάρχουν πολλά νεύρα στα χέρια και τα πόδια που μπορούν να ταραχτούν και να προκαλέσουν επώδυνους σπασμούς. Το δέρμα είναι επίσης λεπτό σε αυτές τις περιοχές.

Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένα ακριβές τατουάζ στα δάχτυλα και τα δάχτυλα των ποδιών αφού αυτά τα μέρη είναι μικρά και καμπύλα.

Κορυφή του ποδιού

Οι κορυφές των ποδιών είναι ευαίσθητες, επομένως μπορεί να είναι μια προκλητική τοποθεσία για να τοποθετήσετε ένα τατουάζ. Παρόμοια με άλλες περιοχές του σώματος που αναφέρθηκαν παραπάνω, η κορυφή του ποδιού έχει πολλά νεύρα που θα προκαλέσουν πόνο από τη διαδικασία του τατουάζ.

Επιπλέον, αυτός ο τομέας είναι ιδιαίτερα λιτός. Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε τατουάζ στα πόδια, να είστε έτοιμοι να κάνετε συχνές επαφές. Ο καλλιτέχνης μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία μερικές φορές για να κάνει την εικόνα να φαίνεται πιο υπέροχη.

Γόνατο/Αγκώνας

Η περιοχή του γόνατος και του αγκώνα έχουν οστά που βρίσκονται κοντά στο δέρμα. Οι δονήσεις στο οστό λόγω τατουάζ μπορεί να είναι οδυνηρές.

αλφάβητο

Μασχάλη

Δεν πρέπει ποτέ να σκεφτείτε ένα τατουάζ μασχάλης εάν έχετε χαμηλό όριο για πόνο. Πολλοί άνθρωποι έχουν ισχυριστεί ότι είναι το πιο οδυνηρό μέρος για ένα τατουάζ. Υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις και αδένες στη μασχάλη. το δέρμα είναι επίσης πολύ λεπτό σε αυτόν τον τομέα.

Εσωτερικός Δικέφαλος

Ο εσωτερικός δικέφαλος μυς βοηθά στη μείωση του πόνου από το τατουάζ. Ωστόσο, το δέρμα είναι αρκετά απαλό και όχι τόσο σφριγηλό. Ένα τατουάζ σε αυτήν την περιοχή μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να θεραπευτεί σε σύγκριση με τα τατουάζ σε άλλα μέρη.

Κνήμη

Τα οστά στην κνήμη βρίσκονται ακριβώς κάτω από το λεπτό στρώμα του δέρματος.

Αστράγαλος

Ένα τατουάζ στον αστράγαλο είναι πολύ επώδυνο. Το οστό του αστραγάλου βρίσκεται ακριβώς κάτω από ένα λεπτό στρώμα δέρματος και αν κάνετε τατουάζ στον αστράγαλο, ο πόνος που θα νιώσετε μπορεί να είναι τόσο κακός όσο το να κάνετε τατουάζ στο στήθος.

Βουβωνικη χωρα

Η περιοχή της βουβωνικής χώρας έχει πολλές νευρικές απολήξεις που μπορεί να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας τατουάζ. Απλώς θυμηθείτε ότι θα προκαλέσει πόνο περισσότερο από ό, τι πιστεύετε ότι θα προκαλέσει.

Λιγότερο επώδυνα μέρη του σώματος

Τα μέρη του σώματος που έχουν λιγότερες νευρικές απολήξεις, παχύτερο δέρμα και πιο ογκώδες στρώμα λίπους είναι τα λιγότερο επώδυνα μέρη για ένα τατουάζ. Είναι ο λόγος για τον οποίο η περιοχή που επιλέγετε για το τατουάζ σας είναι πολύ σημαντική.

Ώμους

Αυτή είναι η πιο κοινή περιοχή για τατουάζ, ειδικά για αρχάριους τατουάζ. Οι ώμοι έχουν λίγα νευρικά άκρα και το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι επίσης παχύτερο από άλλα μέρη, επομένως θα είναι λιγότερο επώδυνο.

Άνω/εξωτερικό μηρό

Το άνω εξωτερικό μηρό είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για τατουάζ. Το στρώμα λίπους του έχει το ιδανικό πάχος, με πολύ ελάχιστες νευρικές απολήξεις. Είναι επίσης πολύ εύκολο να κρύψετε τατουάζ στο μηρό αν χρειαστεί. Είναι μια σχετικά μεγάλη περιοχή του σώματος, επομένως οι εικόνες μεγάλου μεγέθους είναι καλές για αυτό το μέρος.

Άνω και Κάτω Πλάτη

Η πλάτη είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, οπότε πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν το τατουάζ τους σε αυτήν την περιοχή, επειδή παρέχει έναν τεράστιο καμβά για την τέχνη του τατουάζ.

Τα τατουάζ θα είναι λιγότερο οδυνηρά εδώ, αλλά ο πόνος μπορεί να αυξηθεί καθώς ο καλλιτέχνης πλησιάζει τους γοφούς και τη σπονδυλική στήλη.

Επίσης, ο πόνος που θα νιώσετε μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας. Για παράδειγμα, ένα άτομο με πιο καμπύλο σώμα πιθανότατα θα έχει περισσότερο λίπος στο κάτω μέρος της πλάτης σε σύγκριση με τα πιο αδύνατα άτομα. Έτσι, εάν είστε αδύνατοι, πιθανότατα θα αισθανθείτε μεγαλύτερο πόνο αφού η βελόνα μπορεί να πλησιάσει το κόκκαλο.

Πήχης

Το αντιβράχιο είναι επίσης μια καλή περιοχή για το πρώτο σας τατουάζ αφού έχει άφθονο μυ και δέρμα και με λιγότερες νευρικές απολήξεις. Είναι μια ιδανική τοποθεσία για τατουάζ μέσου μεγέθους με περίπλοκα σχέδια, επειδή δεν θα είναι πολύ οδυνηρό όταν ο καλλιτέχνης πρέπει να προσθέσει τις μικρότερες λεπτομέρειες του σχεδίου.

Τα τατουάζ του αντιβραχίου μπορούν επίσης να είναι μια καλή αρχή για συνομιλία, αφού είναι ιδιαίτερα ορατό. θα μπορείτε να συνομιλείτε αβίαστα με ομοϊδεάτες σας.

Εξωτερικός Δικέφαλος

Ο εξωτερικός δικέφαλος μυς θα πονέσει λίγο λιγότερο λόγω του μεγάλου μυός. Αν θέλετε να αναδείξετε τα τατουάζ σας, μπορείτε να το κάνετε αφού αυτό το μέρος είναι αρκετά ορατό.

Μοσχάρι

Τα τατουάζ μόσχων συνιστώνται επίσης για τους πρώτους. Το μοσχάρι έχει λίγες νευρικές απολήξεις κάτω από το δέρμα και έχει πολλούς μύες και λίπη. Ένα τατουάζ σε αυτό το μέρος είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από ένα τατουάζ αστραγάλου, για παράδειγμα.

Το μοσχάρι έχει μια τεράστια, λεία επιφάνεια. Ως εκ τούτου, είναι ένα ιδανικό μέρος για να κάνετε μεγαλύτερα τατουάζ ή τατουάζ που έχουν περίπλοκα σχέδια. Δεν θα αισθανθείτε πολύ πόνο σε αυτόν τον τομέα, ακόμη κι αν ο καλλιτέχνης πρέπει να περάσει το δέρμα μερικές φορές ακόμη.

Χειρισμός πόνου τατουάζ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε τον πόνο του τατουάζ, από τη διεξαγωγή μιας γρήγορης μελέτης έως τη χρήση μιας καλής κρέμας για μούδιασμα. Αυτές είναι αποτελεσματικές μέθοδοι για να κάνετε την εμπειρία του τατουάζ σας λιγότερο επώδυνη. Συνήθως είναι τα μικρά πράγματα που θα σας βοηθήσουν σε όλη τη διαδικασία.

1. Προγραμματίστε την τοποθέτηση του τατουάζ σας

Ορισμένες περιοχές είναι επώδυνες από άλλες. Εάν προτιμάτε μια λιγότερο επώδυνη εμπειρία, θα πρέπει να αποφύγετε τις πιο οδυνηρές περιοχές για τατουάζ.

2. Συζητήστε το έξω

Η σκέψη για τον πόνο (ακόμη και πριν από μια διαδικασία τατουάζ) μπορεί ήδη να σας αγχώσει, οπότε πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχικά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιλήσετε με καλλιτέχνες τατουάζ ή φίλους που έκαναν τατουάζ. Ρωτήστε τους για τον πόνο και άλλα πράγματα που πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αν ξέρετε τι να περιμένετε, σίγουρα θα σας ηρεμήσει και θα σας κάνει να μην φοβάστε.

3. Σκεφτείτε τον τύπο του τατουάζ

Ένα τατουάζ με διάφορα χρώματα ή ένα μεγάλο χρειάζεται συχνά περισσότερο χρόνο για να τελειώσει. Εάν ανησυχείτε για τη διαδικασία, μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε τη μονόχρωμη καλλιτεχνική γραμμή.

4. Σκεφτείτε το μέγεθος

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι θα πρέπει πιθανότατα να ξεκινούν με ένα μικρό τατουάζ αντί για τα ολόσωμα μανίκια τατουάζ.

5. Το πνεύμα υπερισχύει της ύλης

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μουσική, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό για να εκτρέψουν τον πόνο στο μυαλό τους. Διάολε, μπορείς ακόμη και να μιλήσεις με τον καλλιτέχνη σου ως αντιπερισπασμό.

6. Μην πίνεις

Πιθανότατα έχετε σκεφτεί να μεθύσετε ως ένας τρόπος για να αυξήσετε την αντοχή στον πόνο, αλλά αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Το αλκοόλ αραιώνει το αίμα και μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη αιμορραγία.

7. Πάρε ένα παυσίπονο

Πάρτε ένα παυσίπονο πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα παυσίπονα μπορούν να αραιώσουν το αίμα και να προκαλέσουν περισσότερη αιμορραγία από το συνηθισμένο.

8. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνει ο καλλιτέχνης τατουάζ

Πρέπει να ακολουθήσετε ένα καλό πρόγραμμα μετέπειτα φροντίδας για να εγγυηθείτε γρήγορη επούλωση. Να ακούτε πάντα τις συμβουλές του καλλιτέχνη τατουάζ – είναι ειδικός στη διαδικασία και γνωρίζει για τι πράγμα μιλούν.

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο

Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να είστε ήρεμοι όταν κάνετε τατουάζ. Στην αρχή της διαδικασίας τατουάζ, το σώμα συνήθως προσπαθεί να μειώσει τον πόνο που αισθάνεστε. Ο εγκέφαλος θα αρχίσει να απελευθερώνει ενδορφίνες (αυτές απελευθερώνονται επίσης κατά τη διάρκεια της άσκησης, που σας δίνει μια αίσθηση ευεξίας). Θα αισθανθείτε λιγότερο πόνο όταν αυξηθεί η ρύθμιση των ενδορφινών.

Ωστόσο, η απελευθέρωση ενδορφίνης είναι περιορισμένη και τελικά θα σταματήσει. Έτσι, το να κάνεις ένα τεράστιο τατουάζ δεν είναι ιδανικό αν έχεις άγχος για τον πόνο.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας (μικρό ή μεγάλο τατουάζ), εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να προσπαθήσετε να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο:

Κοιμήσου Αρκετά

Το σώμα γίνεται αδύναμο και ευαίσθητο σε εξωτερικά ερεθίσματα εάν δεν κοιμάστε αρκετά. Η ανησυχία μπορεί να κάνει το τατουάζ ακόμα πιο οδυνηρό. Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ύπνο πριν από τη συνεδρία τατουάζ σας. 

Τρώτε ένα υγιεινό γεύμα

Η πείνα θα σας κάνει επίσης πιο ευαίσθητους στον πόνο (παρόμοιο με το να είστε εξαντλημένοι). Θα πρέπει να απέχετε από το φαγητό λίγο πριν από τη συνεδρίαση. φάτε το γεύμα σας 2-3 ώρες πριν. Συνιστάται επίσης να έχετε υδατάνθρακες στο γεύμα σας, καθώς οι υδατάνθρακες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν και θα σας προσφέρει μια πηγή ενέργειας μεγαλύτερης διάρκειας.

Ενυδρο

Η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος. Το υγιές δέρμα βοηθά στη διατήρηση του μελανιού καλύτερα. Οι καλλιτέχνες τατουάζ συνιστούν να αρχίσετε να πίνετε πολύ νερό τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη συνεδρία. Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενυδατωμένοι μέχρι την έναρξη της συνεδρίας. Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο.

Να είσαι νηφάλιος

Μερικοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να πιουν ένα γρήγορο ποτό πριν κάνουν τατουάζ επειδή πιστεύουν ότι το αλκοόλ θα τους βοηθήσει να αισθανθούν μούδιασμα στον πόνο. Στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Η κατανάλωση αλκοόλ πριν από μια συνεδρία τατουάζ δεν είναι καλή ιδέα και μπορεί να είναι απολύτως επικίνδυνη.

Το αλκοόλ αραιώνει το αίμα – το οποίο μπορεί να προκαλέσει αυξημένη αιμορραγία – κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επιπλέον, θα είναι πιο επώδυνο επειδή το δέρμα μπορεί να μην δέχεται καλά το μελάνι λόγω της έντονης αιμορραγίας.

Κάνε ένα διάλειμμα

Εάν αποφασίσετε να βάλετε ένα τατουάζ σε ένα ευαίσθητο σημείο ή αν δυσκολεύεστε να ανεχτείτε τον πόνο, μη διστάσετε να ζητήσετε ένα διάλειμμα από τον καλλιτέχνη τατουάζ σας. Ωστόσο, το διάλειμμα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, καθώς μπορεί να προκαλέσει οίδημα που θα μπορούσε να κάνει τη διαδικασία πιο δύσκολη. Παρ ‘όλα αυτά, ένα γρήγορο διάλειμμα για σνακ θα αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον πόνο.

Εάν αισθάνεστε αφόρητο πόνο και προτιμάτε να αλλάξετε θέση, ενημερώστε τον καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης σας θέλει να είστε ήρεμοι ώστε να εστιάσει στο τατουάζ. Μη διστάσετε να μιλήσετε μαζί τους και να τους πείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.

Εξετάστε τη χρήση ενός Numbing προϊόντος

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι κατάλληλα για τατουάζ. διαφορετικά αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν ανάλογα με τα συστατικά και τη χρήση ενός συγκεκριμένου προϊόντος.

Για άτομα που θέλουν πρόσθετη βοήθεια, μια κρέμα αναισθησίας τατουάζ θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Προετοιμασίες για λιγότερο επώδυνη συνεδρία τατουάζ

Ένα τατουάζ αναμφίβολα θα βλάψει ανεξάρτητα από το επίπεδο ανοχής του ατόμου στον πόνο. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια λιγότερο επώδυνη συνεδρία τατουάζ.

Φέρτε κάτι που θα απασχολούσε το μυαλό σας

Το να ακούτε μουσική, να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να παρακολουθείτε μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε το μυαλό σας αλλού. Μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα – ο στόχος εδώ είναι να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάτι άλλο, ώστε να ξεχάσετε τον πόνο. Ο έλεγχος της αναπνοής σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε τη συνεδρία πιο άνετα.

Και πάλι, να κοιμάστε καλά και να τρώτε καλά θα σας βοηθήσει επίσης να παρέχετε μια λιγότερο επώδυνη συνεδρία τατουάζ.

Να είσαι θετικός

Η θετικότητα είναι επίσης χρήσιμη. Ξεκινήστε βλέποντας τη συνεδρία τατουάζ με αισιόδοξο τρόπο. Αποφύγετε να σκέφτεστε αρνητικές σκέψεις. θα σε ξετρελάνει μόνο. Αν το κάνετε αυτό, θα προσαρμοστείτε και θα ηρεμήσετε πιο γρήγορα.

συμπέρασμα

Το να κάνεις ένα τατουάζ είναι αναμφισβήτητα επώδυνο για κανέναν. Αλλά όπως αναφέρθηκε, αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν το επίπεδο του πόνου που μπορεί να αισθανθεί ένα άτομο. Παράγοντες όπως η θέση του τατουάζ, η κατάσταση του δέρματος και το φύλο μπορούν να επηρεάσουν την ένταση του πόνου κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας τατουάζ.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα προβλήματα ή τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια και μετά από μια συνεδρία τατουάζ. Συνιστάται να συμβουλευτείτε πρώτα έναν καλλιτέχνη τατουάζ – αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θα κάνετε τατουάζ ή όχι.

Η τοποθέτηση ενός τατουάζ στο σώμα σας θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά ή μερικές ώρες, αλλά το ίδιο το τατουάζ μπορεί να μείνει μαζί σας για μια ζωή. Ο πόνος πιθανότατα θα είναι η μόνη πιεστική ανησυχία που θα έχετε. η απαλλαγή από ένα τατουάζ είναι πιο χρονοβόρα και επώδυνη.