Американски стил в интериора: въплъщение на свободата във вашия дом

Американският стил в интериора е дизайн, чиито характеристики са наличието на голямо пространство чрез свързване на кухнята и хола, имитация на високи разходи с използване на бюджетни материали, зониране на пространството и голямо количество мебели.

Интериорът перфектно отразява гостоприемния характер на жителите на Манхатън. Първата асоциация с тази посока е холът от телевизионния сериал “Приятели”. Просторната стая, в която главните герои прекарват толкова много време, служи едновременно с кухня, трапезария и място за почивка. На такова безплатно място можете да приготвите закуска, да поканите гости на вечеря или да седнете удобно на дивана, гледайки телевизора.

Съдържание:

Американският интериорен дизайн в колониален стил преди всичко дължи появата си на английската посока, тъй като британците първи емигрираха на тази територия. Еклектиката на тази тенденция главно се стреми към простота и гъвкавост..

Дизайн на апартаменти в американски стил

Апартаментът в американски стил се отличава с липсата на врати и прегради между антрето, хола, кухнята и трапезарията. Преходите между зоните могат да бъдат подчертани чрез понижаване на нивото на пода. Спалните, банята, стаята за гости и детската стая остават затворени за свободен достъп. За да се справите с дизайна на дом, трябва да знаете някои тънкости на дизайна:

  • Визуално разширяване на пространството чрез разделянето му на зони. Стаите са отделени една от друга с функционални прегради;
  • Стаята има сравнително малък брой аксесоари. В декорацията почти няма декоративни орнаменти;
  • Цветовата схема на тази посока е многостранна, но най -често в интериора се използват земни цветове: от светло бежово до тъмно кафяво и зелено;
  • Интериорът на стаята в американски стил включва осветление, което помага да се раздели стаята на зони. Централният източник на светлина на тавана е инсталиран само в хола. В останалите помещения се използва комбинирана светлина с помощта на много лампи, бра и подови лампи;
  • Стълбището в американски стил е неразделна част от интериора. Тя може да бъде разпозната по прост дизайн и контрастни цветове на стъпалата и преградите между тях;
  • Класическият американски стил в интериора на апартамента позволява пода от дъска, който е боядисан в светло сиво или кафяво. Също така, подът може да бъде покрит с ламинат от естествено дърво. За по-голям комфорт на пода е положен светъл вълнен килим;
  • Интериорът включва стени, покрити с тапети в светли нюанси с красиви орнаменти;
  • Мебелите са предимно от махагон, с липса на декорация и декор. Понякога, за по-голям комфорт, той е тапициран с пъстра многоцветна материя..

Всекидневна в американски стил

Дизайнът на хола в американски стил няма характерен цвят. Обработката на стената включва тапети, допълнени с дървена ламперия в долната част на стената. Тъй като холът е комбиниран с кухнята, е необходимо пространството да се зонира с помощта на два вида светлина..

В центъра на хола има мек диван, няколко фотьойла и масичка за кафе. Люлеещ се стол или масичка за кафе с плетени елементи ще изглеждат уютни. Всички основни мебели са в центъра и има нощни шкафчета от масивно дърво до стените. Има лавици за книги и рафтове за цветя. Има и някои аксесоари.

Кухня в американски стил: разделяне и дизайн

Интериорният дизайн на кухнята в американски стил често включва разделяне на пространството чрез арки, бар плотове, прегради и многостепенни тавани, както и цветови контрасти..

Говорейки за цветовете, които са подходящи в кухнята на тази тенденция, гамата от неутрални тонове по -скоро преобладава тук. Ярките нюанси са рядкост. Бял цвят може да се види по фасадите на кухненските комплекти.

Не е нужно да имате огромен бюджет, за да осъществите идеята за препращане. Можете просто да използвате изкуствени материали. Ако изберете добри имитации, кухнята ще изглежда толкова луксозна, колкото и със скъпи материали..

Обикновено кухненски комплект се поставя до стената. Но ако пространството позволява, можете да поставите работната зона в центъра. Трапезарията се намира отделно. Можете да разделите кухнята на две зони, като използвате бар брояча.

Кухнята в хола трябва да има централен полилей, както и прожектори над работната повърхност. Също така не можете да правите без аксесоари под формата на завеси, саксии с цветя, картини в дървени рамки и текстилни декоративни елементи..

Къща в американски стил

Има няколко архитектурни тенденции в екстериора, които могат да бъдат намерени в американските градове..

Грузински

Такава къща има правоъгълна форма с изразени колони и комини. Изгражда се с помощта на каркасна технология. Предният вход е в центъра, а вратите и прозорците в американски стил са подредени по принципа „една врата през пет прозореца“.

Кейп треска

Посоката възниква през 18 век, когато къщите на жителите на Англия започват да се вземат като основа за строителството. Типични характеристики на такава къща са покривни прозорци, стръмни къси сенници и странично таванско помещение. Отвън къщата е покрита с дъска, има централна входна врата, както и прозорци с капаци.

Класическа американска къща

Класическите къщи са построени от червени тухли. Те могат да бъдат направени в различни варианти: Tudor, Victorian, Bungalow или Federal. Такива къщи често се срещат в североизточната част на САЩ..

Селска къща

Оформлението на такава къща е обширна вила с леко асиметрични фасадни детайли. Основната характеристика е верандата, която го заобикаля от всички страни. Къщата има и полукръгъл стъклен перваз, който служи като трапезария. Интериорът включва три спални, стая за гости, детска стая и хол..

Херпес зостер

Тази посока може да се намери на Източното крайбрежие на САЩ. Името идва от думата шиндъл, което означава дървена керемида, използвана за облицовка на покрива и фасадата на къщата. Отличителният белег на такава къща са асиметрично разположените прозорци, квадратни колони, редица балкони и масивни комини..

Интериорът на типичен дом в американски стил може да бъде пресъздаден във вашата родна страна. За да направите това, помислете за следното:

  • Планиране на къща по рамкова технология;
  • Стенни облицовки с сайдинг от сиви, сини, бежови, маслинени нюанси;
  • Традиционни и тесни удължени прозорци;
  • Правоъгълни колони в структурата на верандата.

Спалня в американски стил

Интериорът на спалня в американски стил може да комбинира разнообразие от модерни и антични парчета.

Леглото обикновено е направено в класически дизайн. Има ред нощни шкафчета и скрин. Ако стаята е достатъчно просторна, можете да поставите просторен гардероб.

Що се отнася до цвета, тук има две основни. Първо, тъмно, което се отнася до мебели. Вторият основен цвят е светъл. Присъства в декорация на стени, аксесоари и текстил.

Баня в американски стил

Подът е от плочки, по -рядко се използва ламинат. Стените могат да бъдат боядисани с текстурирана мазилка или плочки могат да бъдат поставени под формата на мозайка. Простотата е добре дошла в банята, така че самата вана трябва да е класически бяла. Нощното шкафче е под мивката. Овално или правоъгълно огледало е разположено на стената или крилата на висящия шкаф.

Детска стая в американски стил

Това е единствената стая, в чийто дизайн не можете да спазвате правилото за „само спокойни и естествени тонове“. Разделете стаята на зони за отдих, игра и уроци. Изпълнете пространството с живи цветове, плакати и разнообразни винилови стикери. Леглото и мебелите трябва да бъдат изработени от дърво, а на пода обикновено се поставя мек килим..

Коридор в американски стил

Входното антре обикновено е свързано с останалата част от стаята и образува един вид пространство, което може да се нарече „антре-кухня-хол“. За удобство близо до входа може да се постави закачалка. Но коридорът в тази посока не предполага никакви особености..

Мебели в американски стил

На първо място, дизайнерите препоръчват закупуването на обемни и удобни кресла, столове в текстилни корици, както и избор на дивани в американски стил. Кухненските острови ще бъдат подходящи в кухнята, а мебелите и хладилниците са вградени в стените..

Типична американска мечта е престижна работа, силно семейство и красив дом. Интериорът на къщите им е почти винаги привлекателен и функционален. Следователно тази конкретна посока ще бъде отличен избор при декориране на къща за младо семейство..

Препоръчваме също да гледате проникновено видео за живота на едно семейство в красив американски дом:

На нашия сайт има голям брой уютни и красиви интериори от цял ​​свят. Ето някои от тях:

– Интересен интериор във Филаделфия

– Дом за щастлив живот в Тексас

– Прекрасна бяла вила в Калифорния

Абонирайте се за нас и очаквайте ежедневни актуализации!