Английски стил в интериора: добре дошли в къщата на истински джентълмен

Интериорът в английски стил е събирателно име за различните тенденции в дизайна и архитектурата, които се развиват във Великобритания от Средновековието до наши дни. Британският стил може да бъде привлечен от елегантна сдържаност, класически лукс, висококачествени материали, наличието на много декоративни елементи при липса на крещящи акценти. В пълната си форма той е пример за елегантност и добър вкус. Но за да го пресъздадете изцяло, ще са необходими значителни инвестиции..

интериор в английски стил - снимка

интериорен дизайн в английски стил - снимка

лек фотьойл в английски стил - снимка

Съдържание:

Цветен спектър

Цветовата палитра обикновено се състои от три или четири цвята, които правят стаята уютна и привлекателна. Цветовете могат да бъдат както ярки, така и приглушени. Съвременният английски стил в интериора се отличава с много романтични шарки и флорални щампи. Също така британците са почитатели на заглушеното червено. Може да се намери на килими и килими в голяма клетка. Белите шкафове са доста популярни.

Избор на материи

Тук има изобилие от различни тъкани. Меките дивани, тапицирани с плюш или кожа, възглавници от велпапе и дантелени завеси за прозорци изглеждат абсолютно хармонично. Chintz с флорални или печатни точки и дамаск са най -популярните материали. Интересното е, че всички те могат да се комбинират в една стая, където едрите щампи обикновено се комбинират с малки..

Мебели

Класическият английски стил в интериора е представен от викториански мебели. Преобладаващият материал е светло или тъмно дърво. Може да бъде боядисан, оформен с шаблони и изглеждащ антично. Маси, скринове и рафтове за книги обикновено са изработени от дъб, махагон или бор. Акценти като дръжки на чекмеджета могат да бъдат изработени от месинг. Диваните и столовете обикновено са с ниски кройки и покрити с мек гоблен. Меките възглавници омекотяват твърдия вид на дървени столове и седалки.

Декор

Английският колониален стил в интериорния дизайн е представен от масивни закачалки, вградени рафтове за книги и китайски шкафове, разположени в цялата къща. Те парадират с красиви предмети и наследствени вещи. Например сервизи за чай, кошници от слама или снимки в луксозни позлатени рамки.

декоративни елементи в английски стил

Осветление

По -скоро се предполага меко, разсеяно осветление, а не наличието на един основен източник на светлина под формата на лампа на тавана. Затова трябва да направите избор в полза на аплици, настолни лампи и подови лампи, които дават мека топла светлина. Можете да допълвате интериора на залата със свещи в елегантни позлатени свещници.

Декорът в английски стил в духа на колониалната Великобритания подчертава функционалността на мебелите и предметите, които имат антично, но солидно усещане. Мебелите са украсени с фитинги: пиластри, красиви дръжки и предпазители за ключалки.

В допълнение, той ще допълни дизайна на стаите:

  • Килим с ефектна шарка;
  • Позлатени декоративни елементи;
  • Плочки в английски стил;
  • Тапети, лампи и прозорци в английски стил;
  • Възглавници на первазите на прозорците;
  • Под с богато шарки;
  • Мебели с извити крака.

стая с камина в английски стил

Тази посока е преплитането на вековните традиции на Великобритания със съвременните технологии. Той ще се хареса на любителите на домашните библиотеки, комфорта на камината, както и на колекционерите на порцелан..

Съвети за декориране

Мебели в английски стил и необходими интериорни предмети

За да съчетаете успешно модерния интериор и дизайна на апартамент в английски стил, е необходимо да допълните пространството със следните елементи:

Пожарна

Трудно е да си представим истински британски дом без комфорта на горяща камина. В оригинала трябва да е истинска камина, но може да бъде заменена със съвременна електрическа. Можете да предадете духа на древността с помощта на естествен камък, облицован на портала или тухлена зидария, както и да подредите мебелите така, че да са обърнати към камината. Меките вълнени килими около него придават атмосфера.

Диван Честърфийлд

Интериорът на апартамента в английски стил задължително включва тази мебел. Идвайки при нас от 18 век, той изглежда модерен, луксозен и модерен. Диванът може да бъде изработен в различни интерпретации: от тъмна шоколадова кожа до мека плюшена тапицерия в различни цветове. Често този диван става най -яркият акцент в хола..

диван честърфийлд - снимка

Библиотека

Всеки английски дом има място за колекция от книги. Това може да бъде или отделна стая, или дървена стойка в цялата стена. Препоръчва се да се пресъздаде английският стил във вътрешността на апартамента в библиотеката с помощта на чифт меки кресла, ниска маса и подова лампа.

библиотека в английски стил - снимка

Стълбище в английски стил

Стълбището, направено в аристократичен дух, ще се превърне в истинска декорация на къщата. Може да се направи контрастен, като боядисвате парапетите и пространството между стъпалата в светъл нюанс и оставяте самите стъпала в цвят на дърво..

Камина фотьойли

Специална мебел е фотьойл за камина, тапициран с кадифе или естествена кожа. Стаята в английски стил е известна с това, че диша комфорт и лукс. Следователно всички мебели трябва да имат мека тапицерия (ватирана) и удобни подлакътници, изработени от висококачествена плътна тъкан.

английски стол с камина - снимка

Кухня в английски стил-модерност в старомодна обвивка

Кухнята в тази посока има спокойно, удобно и леко „старомодно“ усещане. Традиционната кухня понякога включва уютен фотьойл в английски стил. Диван или удобни столове осигуряват място за сядане и общуване у дома. Таванните греди, сводестите врати и кухненските острови са типични кухненски черти в такъв интериор..

кухненски интериор в английски стил - снимка

Цвят

Интериорът на кухнята в класически английски стил има следните цветови схеми: антично бяло, светло сиво, светло жълто, мек крем и други пастелни нюанси. Детайли като завеси, сенници, покривки за съдове, възглавници за седалки и покривки за маса предоставят отлични възможности за подчертаване на живи цветни акценти.

Материали (редактиране)

Най -важното нещо, на което да разчитате при избора на материал за кухня, е надеждността. Ето защо, за да се създаде дизайн, който да продължи много години, е важно да се изберат висококачествени материали. Използвани са предимно естествен камък, дърво и мрамор, мебели и кухненски комплекти, които са украсени със скъпи позлатени фитинги и дърворезби..

Шкафове и кухненски острови

За да внесете желания „античен“ ефект в трапезарията в английски стил, можете да използвате остъклените кухненски шкафове, боядисани в бяло. Вграденият шкаф има две функции: показва красиви кухненски предмети и служи като място за съхранение. Стъклени врати на шкафове и отворени рафтове, пълни с тъкани кошници, стари чайници, китайски ястия и други антики добавят специален чар и комфорт.

Ястия и аксесоари в английски стил

Закачете снимки в кухнята, които предават британския дух. Това могат да бъдат снимки на живописна провинция, селскостопански животни или сцени на лов. Медни тенджери, стари кани, колекции от чайници, чаши и чинии или старинни кухненски прибори, разположени на отворени рафтове и шкафове, са перфектни допълнения..

Дизайнът на кухнята може да включва кухненски остров, заобиколен от изправени облегалки и тъкани седалки. Гранитът е най -добрият за работната повърхност..

Спалня в английски стил: остров на спокойствие и комфорт в къщата

За да предадете английския стил в интериорния дизайн на спалнята, не можете да направите без наистина голямо легло. Идеалният вариант би бил луксозно легло с високо табло с четири балдахина и красива дърворезба, изработена от естествено тъмно дърво. Атмосферата в спалнята също ще бъде създадена от наличието на много тъкани: завеси, покривки с бродирани малки цветя, карирани одеяла и няколко възглавници с различни размери..

спалня в английски стил - снимка

Всекидневна в английски стил – огнището и душата на къщата

Всекидневната в този дизайн е идеална за комфортен престой. Поради климатичните особености на региона, характерна черта на такова жилище е наличието на „изолационни“ детайли. На първо място, камина, както и дълбоки кресла и дивани с високи облегалки и „уши“, които предпазват седящия човек от течения.

хол в английски стил - снимка

Английският стил в интериора на хола е представен от масата за хранене и дивана, разположени в центъра. Трябва да се отбележи, че важен елемент са рафтовете за книги, които понякога заемат цялата височина и ширина на стената. Декорът използва изобилие от аксесоари: възглавници, ажурни салфетки, порцеланови изделия. Що се отнася до цветовете, британците предпочитат кремави, медени, тъмночервени и бежови тонове..

Какви материали преобладават в хола с камина? За пода е подходящо естествено дърво с тъмни цветове или ламинат в голяма клетка, което визуално разширява стаята. Стените са обработени с лакирани стенни панели, тапети и плат. Можете да поставите лек килим с флорални шарки на пода..

Баня в английски стил

За да се реализира дизайнерската идея, е желателно да има просторна баня. Съгласно изискванията за проектиране, мебелите трябва да бъдат подредени така, че да е възможно да се придвижват между тях без затруднения, което е трудно да се постигне, ако банята е ултра малка..

английска баня - снимка

Традиционно банята е декорирана с контрастни черно -бели керамични плочки. Но това не е единственият вариант. Стените също могат да бъдат обработени с тапети и дърво. В този случай долната част е облицована с дървени панели, а горната е залепена с тапет с флорален модел. Горната част винаги трябва да е по -светла от долната.

баня в английски стил

За да въплътите тази класическа тенденция, имате нужда от специална ретро вана. Тя трябва да бъде чугунена, с измислени ковани метални крака. Използването на съвременни ергономични технологии в банята, вдъхновено от дизайна на този регион, е неприемливо..

Коридор в английски стил

Домът на истинските обитатели на Мъглив Албион може да бъде посрещнат по различни начини: от огромна празна зала до малка стая с набор от най -необходимите мебели. Вече тук можете да видите любовта на британците към антики, а входовете в съседните стаи често са завесени с тежки завеси..

Детска стая в английски стил

Детската стая в идеалния случай трябва да бъде разделена на зони: игрална стая, спалня и бюро (ако детето ходи на училище). Що се отнася до цветовата схема, можете да използвате традиционните тонове за декорация: кремаво, бежово, бледо розово и бяло в комбинация с по -наситени нюанси (бордо, зелено, тухлен цвят и червено).

Романтичните шарки с малки цветя са подходящи за момиче, а приключенска или морска тема ще бъде идеална за момче. Цветовете на флага на Великобритания също са популярни. Детските мебели в английски стил обикновено включват легло с много разтегателни рафтове под дъното и няколко гардероба..

Къща в английски стил

Къщата в този дизайн изглежда е слязла от страниците на Джейн Остин или колекция от приказки за деца. Обикновено има два етажа и е заобиколен от градина. При облицовката се използват камък и тухла, но те могат да се комбинират с дърво. Тези материали осигуряват дълготрайност поради своите влагоустойчиви свойства. Фасадата на къщата в английски стил е масивна, надеждна и с високи прозорци. Оформлението на къщата предвижда камина.

къща в английски стил - снимка

Къща в стил Тюдор

Такава къща е лесно разпознаваема по симетричните си форми, кула над главния вход и остъклена веранда. Основата на къщата е носеща рамка от греди, пълна с глина, тухла или пенобетон. Английският стил в интериора на къщата в духа на Тюдор предполага първия етаж от камък, а вторият и третият са облицовани с лека мазилка.

къща в стил тудор - снимка

“Вила

Основната характеристика на селската къща е използването на естествени материали: камък и дърво. Най-често това е едноетажна сграда с правилни пропорции с таван, който е запазен за спалнята. Характеризира се с полукръгли покриви, напомнящи за сламените покриви на Шекспир. Страните на къщата могат да бъдат облицовани с плочки или измазани. Интериорът на къщата в английски селски стил предполага камина, а извън къщата можете да видите стърчащ комин.

селска къща - снимка

Гледайте и видео за един красив английски интериор:

Нашите истории за красиви английски къщи и апартаменти:

– Прекрасен английски интериор от дизайнерката Джесика Бъкли

– Бонбонен интериор на английска къща

– Компактен, но изискан апартамент в Лондон