Апартамент на младо момиче в Москва

Продължаваме да откриваме всички нови интересни проекти и млади дизайнери, работещи в нашите страни. Този стилен модерен 75 кв. м. се намира в жилищен комплекс “Кутузовская Ривиера” в екологично чист район на Москва, заобиколен от зеленина. Собственикът на апартамента е младо момиче, човек с разнообразни интереси, който много пътува, обича изкуството и живее между Санкт Петербург и Москва. Динамичният начин на живот на клиента диктува собствените му условия при организирането на пространството на апартамента: той трябваше да бъде възможно най -удобен, просторен, без много ъгли и люлеещи се врати, с просторна съблекалня, удобна и лаконична кухня, която отива в зоната на хола. Дизайнерът София Халеева, основател на онлайн магазина, работи по изпълнението на проекта Roommy.ru.

При първата среща между дизайнера и клиента бяха определени приоритетите. Например, за домакинята беше изключително важно банята да е с големи размери, с огромно огледало и стена от осветен оникс. Както можете да видите от снимката, мечтата се сбъдна. Изобилието от картини, скулптури и други декоративни предмети, донесени от различни части на света, означаваше, че стените са украсени с доста неутрален цвят и текстура. Апартаментът все още е в процес на насищане с детайли, така че не всички “трофейни” обекти са намерили своето място в него, но всичко предстои. Интериорът живее и се допълва с уютни дреболии по естествен начин, в него няма случайни предмети.

Както дизайнерът си спомня, по щастливо съвпадение вкусовете и предпочитанията им със собственика на апартамента се съгласиха напълно и напълно. По време на процеса на изпълнение нямаше разногласия и спорове, всички решения дойдоха доста бързо. Строителството приключи в началото на 2013 г..

За справка: дизайнерката София Халеева в момента е един от основателите на онлайн магазина за декорация на стени Roommy.ru, в дълбините на която са представени и нейните авторски произведения. Този проект е пряко продължение на нейното професионално дизайнерско образование, което е оставило своя отпечатък върху дейностите, свързани с магазина. Опитът от работа като дизайнер даде възможност да се проучи какво точно ще изглежда перфектно по стените, както и какво може да допълни и украси интериора.

Снимка: Вадим Косарев