Първият ни проект: обща зона

Както обещахме, днес искаме да разкажем малко повече за това как се осъществи изпълнението на първия ни проект за частна къща в Киев (които още не са го виждали, не забравяйте да разгледате първия пост).

Клиентът купи вече построена къща на левия бряг на Киев, но без вътрешна украса, така че започна от нулата. Когато за първи път влязохме в стаята, първите думи, които прозвучаха – „Оставяме гредите!“. В резултат на това те се превърнаха в една от изходните точки на бъдещата концепция за жилище, въпреки факта, че поради технически причини те трябваше да бъдат зашити в някои помещения или заменени с дървени фалшиви греди..

Собственикът на къщата е активен бизнесмен, който често пътува в чужбина и по -специално в САЩ. Именно в Америка той многократно посещаваше салоните на известната марка мебели Restoration Hardware и в резултат на това той му стана голям фен. В бъдеще в дизайна на интериора използвахме интериорните предмети на тази компания, в същото време беше решено да се правят големи мебели в Украйна..

Оформлението на къщата остана почти непокътнато, с изключение на прането (ще говорим за това в следващия пост). Пространството е удобно разделено на обща площ, която включва входно антре, голяма отворена всекидневна с кухня и баня за гости, както и самостоятелна със спални и бани..

Основното и любимо място в къщата е просторна всекидневна, комбинирана с кухня – нейната площ е 65 кв. м. Стаята “гледа” към малък уютен двор, до който се влиза през огромни плъзгащи се прозорци почти по цялата височина на стените. Семейството прекарва най -много време тук, среща се с гости, гледа телевизия, яде..

Всекидневната е условно разделена на 4 функционални зони: телевизионна зона с диван и бар шкаф, трапезария, кухня и малък уютен кът с шезлонг до прозореца. На пода беше решено да се използват светли плочки с имитация на паркет.

ТВ зона. Диванът е изработен по поръчка от украинската марка Хоми. Винтидж ракла и кожен бар бар – от американската марка Restoration Hardware. ТВ конзола, направена по наши скици от местни занаятчии.

Зона за вечеря. Масивна дървена маса с метален крак се изработва по поръчка в Украйна. Столове – Хардуер за възстановяване. Разполага с прибиращ се стенен телевизионен екран и проектор за гледане на филми в голяма картина..

Кухня. Идеята беше да се създаде жива кухня в естествени нюанси с отворени рафтове и здрав работен плот от бетон. Дървените мебели са изцяло проектирани от нас и изработени по поръчка от местни занаятчии. Първоначално те искаха да направят стената на фона на тухла, но след това дойде идеята да я настилят с естествен камък – сякаш къщата е построена от нея. Винтидж бар столове – хардуер за възстановяване.

Основната задача при проектирането на кухнята беше да се постави голяма работна повърхност, тъй като собствениците са големи почитатели на готвенето. Решихме този проблем с помощта на 2-метров остров с отделна мивка, изработена от бетон и отвор за кофата за боклук. Под прозореца беше поискана керамична мивка, а основният акцент беше голям дъбов шкаф за съдове и многобройни кухненски прибори, както и зона за приготвяне на чай или кафе.

Зона за четене до прозореца. Шезлонгът е проектиран индивидуално според нашите чертежи и в съответствие с желанията на клиента, който наистина искаше парче ватирани мебели у дома. Странична маса и метална кошница от дърво – Хардуер за възстановяване.

Коридор. Основната характеристика на стаята е декорацията на стената с естествен травертин. Оказа се, че предава атмосферата на живота извън града и добавя повече топлина в стаята. Централният обект на декор тук е стара карта на Киев от 1872 г. в дървена рамка, която е специално изработена за нас в работилница за багети. Сандък – Хардуер за възстановяване.

Баня за гости. На закрито има стилни черни плочки по стените и на пода. Дървеният шкаф за умивалник е направен по наши скици в Украйна. Огледало – Хардуер за възстановяване.

Ако изведнъж сме забравили да разкажем за нещо – попитайте!)

Продължение вижте тук.